Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Strakoničtí neuhlídali rohové kopy Sepekova

 
středa, 14. června 2017, 15:50

Jistý vítěz I. B třídy, skupiny C, zajížděl v předposledním kole do Sepekova. Trenér Junioru Strakonice Cimrhanzl poslal na hřiště od začátku tři dorostence a hráče, kteří nebyli vytížení v předešlých zápasech, a i v obraně udělal několik změn.

První poločas měl v úmorném vedru svižné tempo a třicet minut byli Strakoničtí lepším mužstvem. Vytvořili si několik gólových šancí, ale zklamali v zakončení. Do vedení šli v 18. minutě domácí, po rohovém kopu zůstal nehlídaný kapitán Tupý a hlavou dal na 1:0. Z vedení se neradoval Sepekov dlouho. O tři minuty později kopali hosté rohový kop, odražený míč doputoval k Cibulkovi a jeho tvrdá střela ze 30 metrů skončila v síti - 1:1. Gól, který by mohl soutěžit o gól měsíce v ligovém pojetí.

Ve 25. minutě si vytvořili hosté tři vyložené šance. V prvním případě Cibulka poslal Šteflíčka do brejku a ani nadvakrát nedokázal míč dopravit do branky. Ve druhém případě vypíchl obránci balon Kagui, postupoval sám na brankáře a trefil pouze tyč a ještě ve třetím případě opět po vypíchnutí balonu důrazným M. Šrámkem dával před branku volnému „bráchovi“, ale na nepřesnou přihrávku nedosáhl. Trest přišel těsně před poločasem. Po zbytečně darovaném rohovém kopu dali domácí Bolkem opět hlavou na 2:1.

Druhý poločas byl vyrovnaný, ale ne tak zdaleka svižný jako ten první. Do první šance se dostali domácí v 57. minutě, když Tupý se ve vápně protlačil přes dva hráče a Provazník včasným vyběhnutím a výtečným zákrokem šanci zlikvidoval. Druhá šance domácích v 75. minutě a Provazník opět zachránil.

Hosté se do první šance ve druhém poločase dostali až v 80. minutě po trestném kopu V. Šrámka hlavičkoval Matěj Kostka a míč směřující do branky vytáhl sepekovský obránce z brankové čáry na rohový kop. V této fázi zápasu vysunul kouč Junioru ze zadních řad Kostku dopředu a málem mu jeho tah vyšel, když v 85. minutě elegantně prošel v pokutovém území přes dva obránce, přihrávku nasměroval na Máru, jehož střelu stačil obránce nazdvihnout přes branku.

„Sice jsme prohráli, ale trenér byl s výkonem některých „ nováčků“ spokojený. Obzvláště výkonem Matěje Kostky, který zahrál výborně a byl pilířem zadních řad,“ našli Strakoničtí pozitivum na zbytečné porážce.

Sokol Sepekov - FK Junior Strakonice 2:1 (2:1)

Branky: 18. Tupý, 43. Bolek - 21. Cibulka. Rohy: 3:6. Střely na branku: 5:5.

Junior:  Provazník  –  Cibulka,  Ouška, Matěj Kostka, Maršala – Šteflíček, M. Šrámek,  Kagui, Dohonyi – V. Šrámek (81. Boukalík), Kratochvíl (65. Mára).

 
 
Napsal(a) Jiří Cibulka | Foto Jan Škrle