Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Starší dorost Písku na závěr sezony potvrdil vydařené jaro

 
úterý, 13. června 2017, 23:17

K poslednímu utkání dorostenecké ligy vyrazili za nepříjemného vedra hráči FC Písek kategorie U19 do Hradce Králové. Chtěli se důstojně rozloučit se sezonou a pokusit se získat alespoň bod, který by jim zaručoval 15. místo v konečné tabulce. Po dramatickém souboji nakonec odvezli k Otavě body tři, a potvrdili tak svou velmi dobrou jarní formu.

Úvod utkání však patřil jednoznačně domácím. Byli aktivní, vyhrávali osobní souboje, dobře kombinovali a dostávali se do dobrých šancí. Hosté snad ještě pospávali po dlouhé cestě autobusem a Hradečtí se toho snažili využít. Naštěstí pro Písek byli domácí borci v zakončení nepřesní. Šancí ke skórování měli jen během první dvacetiminutovky několik.

Hosté se postupem času přece jen více dostávali do hry, zkoušeli se prosadit po standardních situacích nebo rychlými brejky. Do dobrých pozic se dostali v závěru první půle Blažek a především Kasík, který své sólo nedotáhl do zdárného konce. První dějství však vyznělo zcela jasně pro Hradec Králové.

V poločase si zřejmě Písečtí v kabině některé věci vysvětlili, protože po přestávce se na hřišti objevil zcela jiný tým. Hosté začali být aktivní, agresivní, napadali domácí rozehrávku a začali mít herní převahu. Přišli i jejich obrovské šance. Postupně mohli skórovat Blažek, z dobré pozice pálil Dan a Sigmundovu krásnou střelu vytáhl domácí gólman. Branka visela ve vzduchu, zejména když se do další brejkové situace dostal v 65. minutě Kasík, ale své sólo opět neproměnil. Také domácí se probrali, snažili se ohrozit Hulínka v brance Písku, ale v těchto pasážích hosté již dominovali.

Za úmorného vedra sil na obou stranách ubývalo, a tak se zdálo, že utkání skončí remízou a dojde na penaltový rozstřel. Jenže přišla 84. minuta a střídání v týmu hostí. Na hřišti se objevil útočník David Votava. Snad po patnácti sekundách pobytu na trávníku se dobře zorientoval v pokutovém území Hradce, když se dostal k odraženému míči po Stráského sražené střele a zavěsil.

Domácí vrhli všechny zbývající síly do útoku, zahrávali několik nepříjemných rohů a trestných kopů, ale obrana Písku v čele s brankářem Hulínkem pracovala bezchybně. Odvrátila všechny nebezpečné situace před svojí brankou, a tak se po závěrečném hvizdu radovali Jihočeši.

Trenér FC Písek U19 Rostislav Grossmann po utkání řekl: „Také v posledním utkání jsme chtěli na půdě kvalitního Hradce Králové uspět, přestože jsme hráli pouze s hráči ročníku narození 1999, kteří budou v kategorii U19 i příští sezonu. První půle se nám vůbec nepovedla a domácí byli lepším týmem, naštěstí nepotrestali naši pasivitu brankami. Po přestávce jsme zabrali, začali být nepříjemní v soubojích, napadali domácí rozehrávku, dostali se do zápasu a měli řadu šancí ke skórování. Vítězství je to samozřejmě příjemné a další 3 body ze hřiště soupeře se počítají, ale byla tam z naší strany spousta chyb a nedostatků, na kterých musíme neustále pracovat.“

FC Olympia Hradec Králové - FC Písek 0:1 (0:0)

Branka: 84. Votava. Rozhodčí: Hůlka - Říha, Frič. ŽK: 0:3 (Viták, Kulík, Hrala). Diváků: 100.

FC Písek: Hulínko - Němeček (65. Řežábek), Kulík, Klemš, Sigmund - Dan (84. Votava), Hrala (77. Stráský), Pecka, Viták - Kasík (89. Žurek), Blažek.

Napsal(a) Petr Brůha
 


 
Reklama