Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bernartice přišly o druhé místo v Prachaticích

 
pondělí, 12. června 2017, 14:46

Na utkání se soupeřem, který na hřišti v Bernarticích předvedl na podzim kvalitní běhavý fotbal, odcestovali Bernartičtí bez dvou členů základní sestavy a pouze s jedním náhradníkem na lavičce. Již to byla jakási předzvěst, že to utkání pro ně asi nemůže dopadnout dobře.

Překvapivě po první akci šli během třiceti vteřin do vedení. V tempu vydrželi téměř celý první poločas, i když zhruba od dvacáté minuty začali přebírat iniciativu na své kopačky domácí. Po dvou dobrých šancích mohli Bernartičtí ještě své brankové konto navýšit. Pak již byli domácí do konce poločasu více na míči a zaslouženě srovnali stav. Ve druhé části hry i přes velký ofenzivní tlak soupeře vydrželi hosté pětadvacetiminutovku pozorně bránit, avšak domácí s možností prostřídat jim v průběhu poslední dvacetiminutovky nasázeli čtyři góly. Hosté tedy odjížděli z jejich hřiště s první jarní prohrou, ale ta se rovnala debaklu.          

Utkání začalo poněkud překvapivým rychlým gólem hostů. Již ve třicáté vteřině hry po přihrávce Tomáše Češka do křídla na levé straně na Suchopára. Ten našel před brankou na zadní tyč nabíhajícího Martina Buriánka, který hned z první trefil šibenice domácí svatyně - 0:1.

V 5. minutě nabuzení hosté měli další šanci, když po samostatné akci střílel těsně vedle Vít Fučík. V 11. minutě si dobře bernartický brankář poradil se skákavou střelou Kamila Ryšanka a míč chytil. V 18. minutě do další hezké šanci z Kovářova centru z pravé strany střílel z první Suchopár vedle levé tyče Opatovského brány. Ve 33. minutě dobrá střela Ježka minula jen o kousek vzdálenější tyč Fučíkovy brány.

Pak měly další obrovské šance na zvýšení náskoku Bernartice. Ke Kukrálovi se zpět po jeho střeleckém pokusu dostal odražený míč, avšak na druhý pokus trestuhodně překopl prachatickou bránu. Kovářova střela z dobré pozice také kýženým gólem neskončila. Ve 37. minutě poslal kolmicí do samostatného úniku Rakovan dobře rozběhnutého Víta Fučíka, ten však trefil jen nohy vyběhnutého brankáře Opatovského.

Nedáš, dostaneš. První varování přišlo ve 39. minutě, kdy Kováč nastřelil pouze boční síť. O minutu později se pak se po chybě obrany hostů trefil bombou přesně Jaroslav Tesař a bylo srovnáno - 1:1. Poločas tedy skončil nerozhodně.

Tatran dominoval druhé půli

Do druhého nastoupili domácí s chutí rozhodnout zápas ve svůj prospěch. Po rohovém kopu Kamila Ryšánka z levé strany se ve 47. minutě ocitl v šanci autor vyrovnávající branky Tesař, jeho střelu vykopl v pádu Tomáš Fučík na roh. V 55. minutě po přihrávce Mráze zprava střílel na zadní tyči opět Tesař pouze mimo. V 64. minutě ještě zahrozil v druhém poločasu snad poprvé za hosty Buriánek, jeho střelu k bližší tyči však domácí gólman chytil.

Pětadvacetiminutovku druhé půle ještě hosté ubránili. Pak jim začaly docházet síly a nestačili se vracet s rychlonohými domácímu hráči, kteří je začali zcela evidentně přehrávat a i obrana Bernartických začala mít okénka a pod tlakem dělala chyby, které Prachatičtí dokázali využít. V 69. minutě poslal zleva Šandera do brejku Davida Kováče, který osamocen prostřelil bernatického brankáře a míč skončil u zadní tyče v síti - 2:1.

Od tohoto okamžiku to již byla jednostranná záležitost dobře a v pohybu hrajících domácích. V 77. minutě též z pravé strany zvýšil Jaroslav Tesař na - 3:1. V 84. minutě vystihl krátkou malou domů Josef Šantora a k vzdálenější tyči z pravé strany pálil přesně - 4:1. Poslední hřebíček do bernartické rakve přibil po akci dvou na jednoho střídající Pavel Řezník. Finální přihrávka od Tesaře, výborného a asi nejlepšího hráče na hřišti, ho našla osamoceného na pravé straně a do prázdné brány neměl problém ukončit trápení hostů v 89. minutě hry - 5:1.         

FK Tatran Prachatice – Sokol Bernartice 5:1 (1:1)

Branky: 40. a 77. Tesař, 69. Kováč, 84. Šandera, 89. Řezník – 1. Martin Buriánek. Rozhodčí: Formánek – Izugrafov, Ryneš. ŽK: 1:1 (16. Škopek – 63. Mrkáček). Diváků: 50.

Prachatice: Opatovský – Mráz, Tomáš Ryšánek (K), Miesbauer – Kamil Ryšánek – Škopek (79. Kotrch), Kováč (85. Řezník), Ježek, Fürbach – Tesař, Simandl (66. Šandera). Trenér Lukáš Kubát.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Kovář, Trantina, Mrkáček, Tomáš Češka – Kukrál, Ťupa – Martin Buriánek, Vít Fučík, Mir. Suchopár (68. Kloboučník) – Rakovan. Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák