Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Povedená oslava dorosteneckých vítězů v Oseku. Skvělou sezonu završili výhrou 12:0

 
čtvrtek, 8. června 2017, 11:20

Velkou slávu viděla tribuna plná diváků na oseckém stadionu. Místní dorostenci, kteří sezónu odehráli společně s kolegy ze Sedlice, získali kolo před koncem titul vítěze I. A třídy.

Vítězný tým se začal formovat již před dvěma roky. Postupně vyzrál a v soutěži byl zcela suverénní. Za celou sezónu prohrál jen jedenkrát a celkově ztratil jen pět bodů.

Za tímto úspěchem stojí trenér Antonín Mrázek, který mužstvo poskládal, a pod jeho vedením se hráči semkli a šli odhodlaně za svým cílem. Osa mužstva byla tvořena hráči, kteří již pravidelně nastupovali za družstva dospělých v krajských soutěžích. Další hráči se přidali kvalitními výkony a společně fungovali jako dobře namazaný stroj.

Nastříleli 138 gólů!

Za dvacet odehraných zápasů se jim podařilo překonat soupeřova brankáře ve 138 případech, což dává průměr skoro sedm branek na zápas. Naopak kvalitní hra dozadu dovolila protivníkům skórovat jen jedenadvacetkrát. Nejlepšími střelci se stali Igor Hanák a Jan Hoch, kteří vstřelili shodně po 27 gólech. V brance exceloval Milan Budoš, kterému zdatně sekundoval benjamínek Matěj Suda.

Po závěrečném utkání, ve kterém sestava Budoš – Matějovský, Hanák, M. Čapek, J. Hoch, Suda, Brabec, Mrázek ml., Hřebíček, Bandy, náhradníci Slanec, Bunda, Sýkora, Hála a Šípek drtivě porazila společenství Katovice/Střelské Hoštice 12:0, začala nefalšovaná a téměř nekončící oslava triumfu. Nechyběla hymna vítězů We are the champions, šampaňské stříkalo plným proudem a gratulace ze všech stran se jen sypaly.

V další sezóně se již šest oseckých hráčů přesouvá do kategorie dospělých a nyní je v jednání působení zbývajících členů družstva. Ve hře je několik variant včetně pokračující spolupráce s klubem ze Sedlice.

 
 
Napsal(a) TJ Osek | Foto Jan Škrle