Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Juniorka Dynama vzdorovala Příbrami jenom do poločasu

 
pondělí, 29. května 2017, 17:02

V závěrečném 30. kole Juniorské ligy podlehli mladíci budějovického Dynama na Složišti týmu Příbrami 1:3. Prohrávali od 13. minuty, ale do přestávky šli za nerozhodného stavu 1:1, který krátce před hvizdem rozhodčího zařídil po standardní situaci David Tomášek. Druhou půli nezvládli, jasně lepší byli hosté. Svěřenci Romana Lengyela a Jiřího Vlčka utrpěli třetí porážku v řadě a klesli na úplné dno šestnáctičlenné tabulky.

Středočeši přicestovali s jediným náhradníkem do pole, přesto byli od začátku až do konce velmi aktivní a zdobila je příkladná bojovnost. Již v úvodní minutě kopali roh a brankář Lukáš Coufal, jenž tentokrát dostal přednost před Nicolasem Rotbauerem, musel řešit jednu složitou situaci za druhou. Zaměstnával ho především zkušený exbudějovický hrot Zdeněk Linhart – během necelé čtvrthodiny třikrát protáhl Coufala nebezpečnou střelou.

Příbramského gólmana Ondřeje Kočího za stejnou dobu vystrašili společnou akcí pouze Kryštof Kadlec s Martinem Škodou. Hosté otevřeli skóre ve 13. minutě díky hlavičkujícímu kapitánovi Štěpánu Holému, jenž trefil tyč, od níž si balon našel cestu do sítě. Předcházel tomu načechraný centr Tomáše Břížďaly. V obranném prostoru Dynama bylo stále živo, ale ve 44. minutě se domácím podařilo vybojovat roh, který zleva zahrával Lukáš Bálek a jeho spoluhráč David Tomášek vyrovnal hlavou u pravé tyče.

Dorostenci to mají těžké

Po obrátce režírovali zápas více méně hosté, kteří si vzali zpátky vedení po sedmi minutách hry. Zdeněk Linhart v brejku po levé straně stáhl na sebe dva budějovické zadáky, přiťukl míč úplně volnému Jiřímu Januškovi a ten pohodlně namířil do protipohybu domácího brankáře. Do té doby výborný Lukáš Coufal nemohl proti střele k pravé tyči dělat vůbec nic. V 59. a 72. minutě dal o sobě dvakrát vědět útočník Jihočechů Lukáš Bálek, ale za další tři minuty to bylo 1:3, když Roman Květ přešel přes tři hráče a Zdeněk Linhart z jeho přihrávky pečetil skóre.

V závěru ještě příbramský Michal Pecháček výživným nápřahem zaměstnal Lukáše Coufala, který vyrazil míč na roh, a také domácí Lukáš Bálek v dobré pozici po centru Michala Blažka pálil z voleje, ale mířil mimo brankovou konstrukci. „Příbram vyhrála zaslouženě. Hodně práce nám dělal vepředu Linhart. Když se v této kategorii objeví nějaký zkušený hráč, tak to vezme na sebe a my s tím máme velké problémy. Mančaft složený z dorostenců to má obrovsky těžké,“ posmutněle konstatoval Roman Lengyel.

SK Dynamo ČB – 1. FK Příbram 1:3 (1:1)

Góly: 44. Tomášek – 13. Holý, 52. Januška, 75. Linhart. Rozhodčí: Pechanec – Kotalík, Petřík. ŽK: 0:1 (89. Macek). Diváků: 100.

SK Dynamo: Coufal – Krejčí, Tomášek (63. Rottenborn), Jenne, Blažek – Škoda, Rauscher, Štifter (46. Kubata), Smetana (57. Vlk) – K. Kadlec, Bálek. Trenéři Roman Lengyel a Jiří Vlček.

Napsal(a) Ladislav Lhota