Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čimelice si dojely pro body do Dačic a stále živí naději na třetí místo

 
pondělí, 29. května 2017, 16:32

Ve 27. kole krajského přeboru zavítalo mužstvo Čimelic do Dačic. S tímto soupeřem mají Čimeličtí v poslední době příznivou bilanci a tak se očekávalo, že uspějí i tentokrát.

A po začátku utkání to tak docela vypadalo. Již ve 3. minutě se dostal do velké šance Hegenbart, ale prudký centr pouze tečoval těsně vedle domácí branky. Domácí se po chvíli vymanili z tlaku a v 11. minutě se do dobré pozice dostal Toman, jehož hlavička mířila vedle čimelické branky. Naopak ve 13. minutě Viták v dobré pozici trefil pouze domácího brankáře.

Poté hra upadla do průměru a domácí se dostávali dopředu po dlouhých nákopech. V 31. minutě využil špatné rozehrávky obránce Čimelic Pšeničky Janák a neměl problém překonat Slavíka a vstřelil první branku Centropenu. O minutu později se do dobré pozice dostal Hegenbart, jeho prudkou střelu vyrazil domácí brankář Ferdan na roh. Ve 37. minutě opět po rohovém kopu Čimelic si na centr Listopada vyskočil nejlépe Svojše a hlavou překonal domácího brankáře a vyrovnal stav na 1:1. Ve 39. minutě pak tentýž hráč mířil jen těsně vedle domácí branky.

Druhý poločas začalo lépe mužstvo Čimelic. Zpřesnilo hru a domácí k ničemu nepouštěli. V 51. minutě po rohovém kopu Listopada překonal domácího brankáře Řezáč. Za tři minuty se probojoval na hranici vápna Hlavín a vstřelil třetí branku Čimelic. V 55. minutě využil Toman další špatné rozehrávky čimelických hráčů a snížil stav na 2:3.

Domácí sice vykřesali naději na vyrovnání, ale v 69. minutě ji uhasil opět Svojše, který vstřelil svou druhou branku v utkání. V 71. minutě domácí zahrávali přímý kop a prudkou střelu domácího Tomana Slavík vyrazil. V 73. minutě po krásné přihrávce Káše se k míči dostal Řezáč a vstřelil pátou branku Čimelic.

Ještě v 84. minutě ohrozil domácího brankáře střídající Varhan, střela mířila pouze do boční sítě. Minuty před koncem nevyužil velkou příležitost Hegenbart, který z hranice šestnáctky vysoko přestřelil. Utkání skončilo přesvědčivým vítězstvím Čimelic 5:2.

Centropen Dačice – SK SIKO Čimelice 2:5 (1:1)

Góly: 31. Janák, 55. Toman – 37. a 69. Svojše, 51. a 73. Řezáč, 54. Hlavín. Rozhodčí: Mach – Peterka, Tůma. DFA: Eibl. ŽK: 0:2 (Listopad, Svojše). Diváci: 80.

Dačice: Ferdan – Mašát, Kněžínek, Celý, Vacuška – Šimánek (80. Jelínek), Krtek, Točík, Janák, Jindra – Toman. Trenér Roman Bujdák.

Čimelice: Slavík - Řezáč, Fara, Viták, Pšenička – Zelenka (63. Nekl), Hegenbart, Hlavín, Káš, Listopad – Svojše (72. Varhan). Trenér Tomáš Smrčina.

Napsal(a) Josef Ťupa | Foto Jan Škrle