Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Záblatí nezvládlo závěr se Stachy. Domácí otáčeli stav v posledních minutách

 
středa, 24. května 2017, 06:44

Oba týmy jsou hodně namočené a tak se hrálo vlastně o šest bodů. Kdyby vyhráli Stachovští, mohli soupeři utéct na sedm bodů, což by mohlo být v celkovém hodnocení rozhodující.

Od začátku se hrálo opatrně a nikdo nechtěl udělat chybu. Důležitost zápasu všem asi svazovala nohy, protože i jednoduché přihrávky končily v autu. Překvapivě to byli hosté, kteří se více tlačili do šancí, ale i u nich převládaly nepřesnosti a tak domácí brankář Sýs se také moc nezapotil. Stachy za celý poločas ohrozily branku soupeře pouze jednou, když trestný kop M. Šípa se pouze otřel o tyč bezmocného Kuttenberga v bráně hostí.

Po poločase opět pokračovala nezáživná hra mezi vápny, šancí moc nebylo a diváci se nudili. V 70.min skončil míč v autu. Hosté rychle vhodili a domácí místo aby hráli, tak protestovali u pana rozhodčího. Ten však nechal pokračovat ve hře a prudký centr do vápna si nešťastně srazil do vlastní brány M. Šíp – 0:1. To již někteří fanoušci nevydrželi a odešli se uklidnit domů.

Hra Stach byla opravdu hodně rozháraná. Trenér však na situaci zareagoval, přeskupil řady a to nejlepší poslal dopředu. Konečně se začaly rodit šance i před brankou Záblatí. V 84.min se z vápna krásně trefil Lukáš Hovorka a vyrovnal na 1:1. V tu chvíli asi oba týmy braly bod, ale proti tomu byl matador domácích Ladislav Heidenreich, který v 89.min střelou do šibenice stanovil konečný výsledek na 2:1. Velká radost domácích, obrovský smutek hostů. Tentokrát by podprůměrnému zápasu slušela remíza.

Sokol Stachy – TJ Sokol Záblatí 2:1 (0:0)

Góly: 87. Hovorka, 89. Heidenreich - 72. vlastní (M. Šíp).

Stachy: Sýs - Foltýn, Hošek, Heidenreich, Pešl, Šíp, Marek (46. Pek), Záleský, Schinzel (46. Vozobule), Hovorka (87. Foltýn), Rod (82. Eigner).

Napsal(a) Tomáš Anderle | Foto Jan Klein