Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jedno vítězství dělí Dražice od rychlého návratu do kraje

 
úterý, 23. května 2017, 20:42

Nezvykle v sobotu po poledni sehráli fotbalisté Dražic další domácí utkání, tentokrát proti Týnu nad Vltavou. Hostům se na jaře moc nedaří, vinou zraněných hráčů nemohou nastupovat v ideální sestavě a ve druhé polovině soutěže získali pouhý bodík za remízu s posledním Hradištěm. Favoritem zápasu tak byli domácí hráči a hned od úvodního hvizdu rozhodčího Vítka to dávali najevo.

Hned v 11.min. měl šanci na kopačce kanonýr Kromka, který dostal ve vápně hostů přihrávku od Veselého. Střela slabší levou však neměla gólové parametry. Veselý poslal do další gólovky i Jiřího Štechera, když ho našel přesným pasem za hostující obranou. Starší z bratrů postupoval sám proti brankáři, ale střela z bezprostřední vzdálenosti pouze orazítkovala jeho dolní končetinu.

Ve 28.min. svedl souboj ve vápně Kromka s brankářem Vachutou, když hlavičkoval vysoký centr. Brankář místo balonu trefil Kromkovu hlavu, ale penalta se nepískala, hlavička Kromky pak skončila na pravé tyči hostující branky. Ve 31.min. se mohl mezi střelce zapsat i Fořt, když Vachuta podběhl centr, ale hlavička domácího obránce se mezi tyče nevešla.

Ve 35.min. se domácí konečně dočkali. Valášek rozehrál rohový kop, ve vápně našel J. Štechera,  jehož prudkou hlavičku usměrnil do sítě Horka a poslal Dražice do vedení – 1:0. Až v samotném závěru se ke slovu dostali i hosté, po dlouhém autu do vápna domácích vznikl závar, který musel řešit Baka a robinzonádou zneškodnit šanci Plojhara.

Do druhé části nastoupili Dražičtí aktivně a už ve 47.min. se prodíral do vápna hostů Daniel Štecher, byl faulován a pískala se penalta. Starší z bratrů Jiří však nezamířil přesně a Vachuta jeho pokus vyrazil. Rozvlnit podruhé síť hostující branky se tak podařilo za dalších deset minut. Centr Fořta před branku dokázal zužitkovat Kromka – 2:0.

Druhý vstřelený gól domácí hráče uklidnil a na Vachutu se valil jeden útok za druhým. Hostující brankář však doslova čaroval. V 58.min. zatáhl balon po levé straně D. Štecher a tvrdě vypálil z úhlu, brankář robinzonádou jeho střelu vyrazil, stejně naložil i s dorážkou Kromky. V 60.min. se Vachuta opět vyznamenal, když likvidoval tvrdou střelu Schloffa.

V 66.min. tleskali diváci povedenému centru Schloffa a ukázkové hlavičce Daniela Štechera, který hlavou zamířil přesně a zvýšil už  na 3:0. Za další tři minuty vysunul po levém křídle Veselý Bareše, jeho střela napříč vápnem našla na zadní tyči volného Petra Novotného – 4:0. Dražický benjamínek se konečně dočkal prvního gólu v dospělé kategorii. „Všichni mu přejeme, aby navázal na úspěšného jmenovce Karla Novotného a i on dosáhl na stogólovou metu,“ poznamenal Lubomír Kolář.

V 67.min. podnikli hosté ojedinělý brejk, Plojhar utekl po pravém křídle Hořejšímu a nacentroval před branku na osamoceného Housku. Tomu však střela nesedla a zamířila nad branku. V 75.min. pak uzavřel účet utkání ten, kdo kanonádu začal. Po rohovém kopu Veselého vyskočil nejvýš Horka a hlavou nedal Vachutovi šanci – 5:0.

„Proti oslabenému soupeři jsme sehráli podařené utkání s množstvím vstřelených branek. A nutno dodat, že nebýt v brance hostů skvělý Vachuta, byl by příděl ještě větší. Hostující gólman byl jasně nejlepším hráčem Vltavotýnských. Z našich se nejvíce líbili Veselý, hlavně pro přesné gólové přihrávky, a Horka, jenž nejen držel obranu, ale dokázal se prosadit i střelecky. Jednoznačné vítězství je ale určitě zásluha všech zúčastněných,“ zhodnotil jasnou výhru Lubomír Kolář, vedoucí mužstva Dražic. „Příští klání sehrajeme ve Vacově a případné vítězství už může znamenat jistotu postupu a návrat do kraje, tak uvidíme,“ dodal, že postup je na dosah.

TJ Dražice - FK Olympie Týn n/Vlt. 5:0 (1:0)

Góly: 36. a 75. Horka, 52. Kromka, 66. D. Štecher, 69. P. Novotný.

Napsal(a) Lubomír Kolář