Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Anglický týden byl pro písecký dorost stoprocentní. V derby přehrál Táborsko

 
neděle, 21. května 2017, 18:53

Starší dorost zažil v posledním týdnu nejúspěšnější období v aktuálním ročníku České ligy dorostu. Po výhrách v Náchodě a doma proti Motorletu se znovu před vlastními fanoušky představil v jihočeském derby proti vrstevníkům z klubu FC MAS Táborsko, kterým Písečtí nedali šanci.

Marek Hulínko, který nastoupil v domácí bráně, zažil klidnější utkání, během něhož se v nepříjemném větru musel zahřívat sám, míče totiž létaly výlučně na jeho kolegu na protější straně Adama Zadražila. Pokutové území Táborska bylo v permanentním ohrožení hned od úvodní rozehrávky. Netrvalo dlouho a domácí devatenáctka se radovala poprvé. To, když v 5. minutě po levém křídle pronikl Lukáš Jančura a balón naservíroval na zadní tyči zcela volnému Tomáši Musilovi - 1:0.

Podobné situace se opakovala znovu o dalších osm minut později, kdy se útok valil pro změnu zprava. Tentokrát přihrával střelec předchozího gólu Tomáš Musil a před Zadražilem si věděl rady po zranění nastoupivší Adam Kasík - 2:0.

Třetí domácí branka přišla pět minut před poločasem. Písek zahrával rohový kop. Karel Kulík svedl vzdušný souboj s gólmanem Zadražilem a odražený míč poslal do sítě Lukáš Němeček - 3:0.

Podle stejného scénáře se hrálo i po změně stran. V 60. minutě zvýšil na 4:0 svou druhou trefou Adam Kasík, ale pak se brankostroj zastavil. Žlutomodří dál hrozili a vypracovávali si jednu šanci za druhou, jenže přesně už nemířil nikdo. Na Zadražila nevyzráli Filip Blažek ani několikrát Martin Říha. Domácí to však mrzet nemuselo. Po výborném výkonu porazili Táborsko rozdílem třídy.

Asistent trenéra FC Písek U19 Vlastimil Klusoň: „Připravovali jsme se jako na každý jiný zápas. Chtěli jsme pokračovat ve vítězné sérii, ve které jsme ze třech zápasů chtěli uhrát devět bodů, což se nám podařilo a hlavně jsme podali fotbalový výkon, kterému nechybělo nasazení a agresivita - tedy to, co jsme od tohoto týmu chtěli. Konečně jsme dali góly také ze hry. Musím říct, že mužstvo podalo opravdu solidní výkon.“

FC Písek - FC MAS Táborsko 4:0 (3:0)

Branky: 5. Musil, 13. Kasík, 40. Němeček, 60. Kasík. Rozhodčí: Vrchota - Macko, Tůma. Bez karet. Diváků: 60.

Písek: Hulínko - Němeček, Klemš, Kulík, Sigmund - Blažek, Pecka (86. Viták), Kinkor, Jančura (80. Hrala) - Musil (72. Dan), Kasík (68. Říha).

Táborsko: Zadražil - Hofbauer (54. Laszák), Dvořák, Vozihnoj, Kmeťo, Hrubý, Sazma, Větrovský, Volf, Mikuláštík (55. Víteček), Schramhauser (27. Suda).

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle