Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko bude hostit kanadskou Ottawu

 
čtvrtek, 18. května 2017, 10:06

Obrovskou příležitost poměřit síly se zahraničním soupeřem budou mít mládežníci FC MAS Táborsko. Fotbalový klub Cobras Ottawa z hlavního města Kanady vyráží na mezinárodní turnaj do Loučovic. V přípravě na turnaj u Lipna sehraje přátelské utkání s táborskými staršími žáky. Mezinárodní utkání bude hostit hlavní stadion klubu na Soukeníku v Sezimově Ústí v pondělí 22. 5. a výkop utkání je stanoven na 17 hodinu.

Kanadský tým z Ottawy trénuje Jihočech Vladan Vršecký (29), který se za „velkou louži“ vydal před třemi roky, kdy ukončil brankářské angažmá v třetiligovém Písku. V zemi javorového listu působí u mládežnických družstev od února 2014. Přípravu s Táborskem samozřejmě přivítal. „Těší nás, že se můžeme utkat se silným soupeřem a adaptovat se před turnajem na kvalitní soupeře, kteří nás čekají,“ uvedl rodák ze Strakonic.

Trenér domácího výběru Josef Holub k utkání řekl: „Jsme moc rádi, že nás kanadský celek oslovil. Jednání probíhala už od února a minulý týden se podařila dotáhnout do konkrétní podoby. Náš klub se snaží v posledním roce vyhledávat mezinárodní konfrontaci, aby se kluci postupně přibližovali k fotbalové špičce. Věřím, že takováto konfrontace naše hráče opět posílí. Zároveň je to velká událost pro celou fotbalovou rodinu našeho táborského regionu a tímto bych rád pozval na utkání všechny příznivce, aby zhlédli atraktivní utkání.“

Pondělní utkání na Soukeníku bude řídit trio mladých rozhodčích Matyáš Stuchlík, Matěj Říha a Lukáš Moudrý.

Napsal(a) Kateřina Betáková