Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Olešník padl doma s Osekem. Béčko Táborska zvítězilo i v desíti

 
neděle, 28. května 2023, 17:40, aktualizováno 28. května 2023, 14:40

Jihočeský kraj – V sobotu se v rámci 28. kola krajského přeboru hrálo pět zápasů, v nichž se dařilo hostujícím týmům, které si odvezly ze hřišť soupeřů jedenáct bodů z patnácti možných. Nejvíce překvapila domácí porážka Olešníku s Osekem. Strakonice měly od začátku utkání výhodu jednoho muže v poli navíc, přesto s béčkem Táborska prohrály 2:5. Pouze s bodem se musel spokojit Protivín v duelu s posledními Prachaticemi. Body se dělily také v utkání Rudolfov – Třeboň. Nedaří se Dražicím, které doma utrpěly debakl s Hlubokou. V neděli odpoledne porazil Jindřichův Hradec Trhové Sviny a v čele už má velice slibný osmibodový náskok. Milevsko doma s Týnem nad Vltavou neskórovalo a Olympii odevzdalo všechny tři body. Jankov v dramatickém utkání přestřílel Semice a bude se mu dýchat lépe.

Béčko Táborska si ve Strakonicích zkomplikovalo situaci hned v desáté minutě utkání, kdy gólman Hňup fauloval domácího Toma Bílého a vyfasoval červenou kartu. Hosté však i v oslabení vstřelili díky Jansovi vedoucí gól. Strakonice pak skóre otočily, když stopera Chotovinského, který se postavil mezi tři tyče, dvakrát překonal Tom Bílý. Domácím hrálo vše do karet, z jejich strany to ale bylo všechno. Pak už góly stříleli jen Táborští a ze Strakonic si odvezli výhru 5:2. „Po našem vedoucím gólu jsme asi propadli euforii a Neužil nám dal šatňáka,“ popisuje jeden z klíčových momentů zápasu vedoucí poražených Strakonic Jiří Cibulka.

Velké překvapení se zrodilo v Olešníku, kde domácí mužstvo přenechalo všechny body Oseku. Hosté vsadili na úporné bránění a z minima šancí využili maximum. Domácí se podle očekávání tlačili do útoku, obraný val soupeře však pro ně bylo těžké překonat. Sami naopak inkasovali ve 44. minutě gól do šatny z kopačky Jana Hocha. Olešník se chytil v 57. minutě, kdy se po rohovém kopu prosadil trefou do šibenice Jakub Kalášek. Jenže Osek hned minutu na to podnikl povedený protiútok, na jehož konci byl znovu kapitán Jan Hoch, který hostům vystřelil překvapivé tři body. V 83. minutě naskočil do hry 62letý Karel Solus z Oseka.

Bod vybojovali fotbalisté Prachatic na hřišti Protivína. V jejich situaci je to ale málo. Diváci viděli poměrně atraktivní utkání, kterému však chybělo koření v podobě gólů. V tvrdě hraném utkání, ve kterém hlavní rozhodčí Ondřej rozdal sedm žlutých karet, mohly skórovat oba týmy. Žádný z nich však své šance neproměnil a tak duel, který mohl dopadnout jakkoliv, nakonec skončil bezbrankovou remízou. Pro o záchranu bojující Tatran může mít tento bod svou váhu. To se ale ukáže až při závěrečném účtování. "Viděli jsme průměrný zápas, působili jsme unaveným dojmem," přidal svůj postřeh šéf domácího klubu Václav Křišťál.  

Utkání dvou rozdílných poločasů se hrálo v Rudolfově, kam přicestovala Třeboň. První půle patřila hostům, kteří však žádnou ze svých tří vyložených šancí neproměnili a do šatny naopak inkasovali gól od Marka Sládka. Druhý poločas už byl vyrovnanější. Rudolfovští přidali oproti první půli na aktivitě, polevili ale vzadu a Jiskra toho využila k obratu ve skóre. V rozmezí čtyř minut se trefili Průcha s Radostou a rázem to bylo 1:2. Hosté však vedení neudrželi a domácí Sládek v závěru vyrovnal. „Bohužel nás sráží standardní situace, jichž se jenom účastníme,“ dodal trenér Třeboně Karel Bicenc.

Fotbalistům Dražic se na jaře nedaří. Na kontě mají stále jedinou jarní výhru z 25. března, kdy porazili doma Jankov. V sobotu Dražičtí prohráli deváté utkání v řadě, zatím nepomáhá ani změna na trenérském postu, která proběhla před minulým víkendem. V cestě však Dražicím v sobotu stála velice silná Hluboká povzbuzená úspěchem ve středečním finále krajského poháru. Proti silnému protivníkovi mohli domácí těžko pomýšlet na zisk tří bodů, zvlášť kdy brankář Počinek inkasoval z penalty už ve čtvrté minutě zápasu. Další tři góly Hluboká přidala ve druhém poločase. Dvakrát se trefili Tomáš Pecka a Pavel Hájek a zápas skončil 0:4.  

Jankov v posledních týdnech není ve své kůži a navíc se mu lepí i smůla na paty. Semice se v Precis aréně ujaly vedení ze své první střely, kterou vyslal na Skálovu branku Filip Blažek. Domácí srovnali Hanzlíkem z pokutového kopu nařízeného za ruku ve vápně. Po půlhodině se míč šťastně odrazil k Petru Valachovi a ten pěknou střelou z první pod břevno vrátil hostům vedení. Dlouhou dobu tahali Jankovští za kratší konec provazu i ve druhé části. Hanzlík trefil tyč, Votavova dorážka skončila vedle prázdné brány. O vyrovnání se opět z penalty postaral Hanzlík. Domácí Borovkou a Honnerem zahodili vyložené gólovky a trest se dostavil deset minut před koncem, když utekl střídající Marek Valach a své sólo s přehledem proměnil. Třetí vyrovnání Jankova zařídil Petr Borovka v 83. minutě a v nastaveném čase podcenil gólman Vondrášek přímý kop Aleše Hanzlíka, který skončil v síti a přinesl zelenobílým tři body.

V utkání dvou týmů z horní poloviny tabulky hostili fotbalisté Milevska Týn nad Vltavou. Hrálo se velice vyrovnané utkání, šancí ale hrstka diváků moc neviděla. V utkání padla jediná branka, v prvním poločase se z pokutového kopu trefil vltavotýnský Jan Meidl. Hosté z Týna byli šťastnějším mužstvem, a proto si z Milevska odvezli všechny tři body. Snaha vzduchotechniků byla i ve druhém poločase marná, recept na zformovanou obranu Olympie za celých devadesát minut nenašli. "Venku se nám poslední dobou moc nedařilo, proto jsem rád, že jsme v Milevsku naplno bodovali," radoval se trenér Týna Václav Mareš.   

Očekávaným vítězstvím domácího celku skončil u Vajgaru duel Jindřichův Hradec - Trhové Sviny. Na podzim Jindřichohradečtí vyhráli na půdě nováčka 5:2 a podobným výsledkem skončila i odveta. O vítězi nebylo pochyb, i když výrazněji se vedoucí tým soutěže prosadil až ve druhém poločase. V první půli padl jediný gól, když penaltu proměnil domácí kanonýr Martin Toman. Uklidňující druhý gól přidal brzy po přestávce Filip Votava a po něm se trefili ještě Janák, Völfel a Waník. Hosté se dočkali alespoň čestného úspěchu, když v předposlední minutě se do střelecké listiny zapsal Lukáš Gažák. 

Výsledky 28. kola krajského přeboru:


                              FK Protivín – FK Tatran Prachatice 0:0                              

Rozhodčí: Ondřej – Němec, Nedvěd. Delegát: Jodl. ŽK: 4:3 (Kvasnička, Vojta, Štěpka, Vorel – Legdan, Kasík, Makoš). Diváků: 100.


FK Olešník – TJ Osek 1:2 (0:1)

Góly: 57. Kalášek - 44. a 58. Hoch. Rozhodčí: Kaštánek – Albert, Pravda. ŽK: 1:1 (D. Tomášek - Lávička). Diváků: 70.


 FK Junior Strakonice – FC Silon Táborsko B 2:5 (2:2)

Góly: 39. a 43. Bílý – 44. a 53. Neužil, 21. Jansa, 56. Činčura, 90. Pajer. Rozhodčí: Dimitrov – Albert, Nedvěd. ŽK: 3:2 (Bublík, Máška, Rybák – Praveček, Jansa). ČK: 0:1 (10. Hňup). Diváků: 77.


SK Rudolfov – TJ Jiskra Třeboň 2:2 (1:0)

Góly: 45. a 89. Sládek – 62. Průcha, 66. Radosta. Rozhodčí: Dunovský – Dimitrov, Hanzlíková. ŽK: 2:3 (Novotný, Pouzar – Matoušek, Radosta, Průcha). Diváků: 100.


TJ Dražice – TJ Hluboká nad Vltavou 0:4 (0:1)

Góly: 4. (pen.) a 84. Pecka, 54. a 88. Hájek. Rozhodčí: Kollmann – Vican, Cigáň. Delegát: Krauskopf. ŽK: 3:1 (Studenovský, Stuchlík, Běhoun – Hrachovec). Diváků: 100.


FK Jindřichův Hradec – TJ Spartak Trhové Sviny 5:1 (1:0)

Góly: 23. Toman (pen.), 52. Votava, 66. Janák, 79. Völfel, 80. Waník – 89. Gažák. Rozhodčí: Němec – Kaštánek, Vican. ŽK: 0:1 (Hruška). Diváků: 200.


FC ZVVZ Milevsko – FK Olympie Týn nad Vltavou 0:1 (0:1)

Góly: 35. (pen.) Meidl. Rozhodčí: Novotný – Krčín, Ondřej. ŽK: 3:4 (Marvan, Kotrba, Málek – Šálený, Brom, Dobal, Maxa). Diváci: 40.


SK Jankov – FC AL-KO Semice 4:3 (1:2)

Góly: 22. a 60. (obě pen.), 93. Hanzlík, 82. Borovka – 13. Blažek, 30. P. Valach, 81. M. Valach. Rozhodčí: Mach – Albert, Vítek. Delegát: Urban. ŽK: 4:4 (Kočí, Hüttner, Honner, Komrska – Vondrášek, Blažek, Zborník, P. Valach). Diváci: 148.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle, Ján Honza