Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třeboňský Martin Průcha zaznamenal letošní střelecký rekord. Milevsku dal pět gólů

 
pátek, 26. května 2023, 15:05

Jihočeský kraj - Mužem kola se třeboňský Martin Průcha stal na jaře už podruhé. V březnu útočník Jiskry otočil třemi góly duel v Prachaticích. Ještě lepším výkonem se Martin Průcha blýskl ve 27. kole krajského přeboru doma s Milevskem. Vzduchotechnikům nasázel minulou neděli pět gólů a znovu se ocitl mezi desítkou elitních střelců.

Už se vám někdy povedlo dát pět gólů, nebo se jedná o váš střelecký rekord?
Přemýšlel jsem o tom, ale myslím, že se mi to ještě nikdy nepovedlo. Možná v dorostu, ale v mužích určitě ne.

Ani Třeboň soupeře obvykle neporáží takovým rozdílem. Kdy naposledy dala Jiskra v soutěžním utkání někomu víc jak šest gólů?
Ani na to si pořádně nevzpomínám. Ale když hrály krajský přebor Dačice, pamatuji si, že proti tomuto soupeři se nám občas střelecky dařilo. Jinak si ale nevybavuji, že bychom někomu dali tolik gólů.

Čím to bylo, že se vám tak střelecky dařilo, měli jste den D?
Ani nevím, sami jsme byli překvapení, jak lehce jsme se dostávali do šancí a dávali góly. Taky jsme byli mimořádně produktivní, proměnili jsme snad všechny příležitosti, které jsme měli. Jinak Milevsko nebylo o tolik horší než my, měli jsme zkrátka víc štěstí.

Na jaře se přestalo Třeboni v domácích utkáních dařit, nyní jste ale před vlastními diváky vyhráli třetí zápas v řadě. Už jste se doma dostali do pohody?
Je to znát, že se nám začalo doma dařit. Je lepší jít do zápasu s vědomím, že doma umíme vyhrávat, než s tím, že už musíme konečně vyhrát. To se pak hraje snáze.

Milevsko přitom moc gólů nedostává. Naordinoval vám trenér nějaký speciální recept proti dobré defenzivě vzduchotechniků?
Stejně jako před jinými zápasy nám udílel taktické pokyny. Hráli jsme v obvyklém rozestavení a nic speciálního trenér na Milevsko nevymýšlel.

Kdo ze spoluhráčů má největší zásluhu na vašich gólech?
Určitě kapitán Honza Matoušek, jenž mi nahrál na první dva góly. Pak mi naservíroval ještě jednu výbornou přihrávku, z té už jsem ale gól nedal.

V minulém rozhovoru jste říkal, že hezké góly nedáváte. Neříkejte, že žádný z těch vašich pěti gólů nepotěšil oko diváka?
Hned z toho prvního jsem měl největší radost. Gólu předcházela pěkná akce. Právě Honza Matoušek mi dal míč takovým lobem a já ho hlavou prodloužil do brány. Tenhle gól byl asi nejhezčí.

Aktuálně jste šestí. Brali byste šesté místo i po odehrání všech třiceti kol?
Myslím, že bychom byli spokojení, ale koukáme ještě výš. Nad námi je nyní Týn nad Vltavou a bylo by hezké dostat se před něj. Do konce zbývají ještě čtyři kola, tak musíme vyhrávat a snad to nějak urveme.

Co očekáváte od nadcházejícího zápasu v Rudolfově?
To bude náročný duel, předpokládáme, že tam bude těžký terén a že se soupeř bude prezentovat tvrdou hrou. Rudolfov nám určitě nedá nic zadarmo, pojedeme tam ale s tím, že chceme vyhrát.

Zaregistroval jste, že jste se po kanonádě proti Milevsku posunul do první desítky v tabulce střelců?
Koukal jsem na to a samozřejmě, že mě to těší, nějak zvlášť to ale neřeším. Důležité je, abychom vyhrávali. Rád tomu pomůžu. 

Ideální jedenáctka 27. kola krajského přeboru:

Pavel Váverka (Protivín)

Martin Carda (Osek), Jiří Rubick (Hluboká), Václav Kulík (Protivín), Pavel Tůma (Třeboň)

Leoš Hromádka (Třeboň), Jakub Martinec (Olešník), Matěj Račák (Týn), Ondřej Chalupa (Strakonice)

Martin Průcha (Třeboň), Pavel Keclík (Semice)

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák