Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Lom si musí na oslavu počkat, Soběslav otáčela skóre do přestávky

 
neděle, 21. května 2023, 16:21

Čechy – Tabulkou divize A se propadá Slavoj Č. Krumlov. Hrubé chyby a neproměněné šance stály za porážkou v Plzni proti Doubravce. Na Klatovy ztrácí už jen tři body a příště hostí v derby Soběslav. Spartakovci zakončili „anglický“ týden po divoké přestřelce v úvodu vítězstvím s předposledními Tochovicemi. Katovickým, kteří hráli hodinu přesilovku, zajistil tři body David Bálek. Zklamáním je porážku Lomu na Svépomoci s urputně bránící Aritmou Praha. První mečbol zůstal neproměněný, postupová pojistka snad vyjde příští týden.

Výsledky Jihočechů ve 27. kole divize A


SK Senco Doubravka – FK Slavoj Č. Krumlov 4:1 (2:0)

Góly: 34. Ungr, 39. Řehoř, 53. Roubal, 74. Uzlík - 71. Vaněk. Rozhodčí: Matějka - Vitvar, Erlebach. Bez karet. Diváků: 100.

Č. Krumlov: Beránek – Trmal, Kabele, Svoboda (66. Vaněk), Kolář – Strapek (66. Parakhnenko), Matuška, Novák, Vávra (75. Vonášek) – Růžička, Kuna. Trenér Domin.

Nejlepší hráči: Beránek

Václav Domin (trenér Č. Krumlova): „Řekl bych, že jsme se porazili sami, když jsme soupeři darovali tři góly. V defenzivě to byla katastrofa. Taky nám chybí útočník, který by dával góly. Ve druhé půli jsme měli čtyři tutovky, ve kterých nás vychytal domácí gólman. Bylo to ale spíš naše neumění. Celkově naše bohorovnost v defenzivě a neproměňování šancí nás stály tři body. Jinak si myslím, že minimálně na jeden bod jsme měli.“


TJ Sokol Lom – SK Aritma Praha 0:1 (0:0)

Gól: 75. Macháček. Rozhodčí: Adámek - Hes, Lafek. ŽK: 1:1 (Vysušil – Komárek). Diváků: 180.

Lom: Matoušek – Mácha, Brabec, Slavík, Vysušil – Skopec – Schramhauser (77. Kubovský), Nešický, Javorek (77. Šimák), Novák – Tauber (69. Musiol). Trenér Zeman.

Nejlepší hráči: Nešický

Lukáš Zeman (trenér Lomu): „Aritma k nám přijela bránit a hrát na brejky. Po jednom jejím odkopu nám tam vzadu propadl míč a dostali jsme gól. Soupeř hrál organizovaně, byl důsledný celých devadesát minut, a my jsme měli problém dostávat se do gólových příležitostí. I když jsme Aritmu tlačili a téměř ji nepouštěli za půlku, prohráli jsme. Takový už fotbal někdy bývá. Hlavně nesmíme propadat panice, na jaře je to teprve druhý zápas, ve kterém jsme ztratili body. Čekají nás ještě tři zápasy a uděláme všechno pro to, abychom to hned v tom příštím v Klatovech dotáhli do konce, splnili tím náš cíl a zbytek sezóny dohráli v klidu.“


SK Otava Katovice – FC Rokycany 1:0 (0:0)

Gól: 53. D. Bálek. Rozhodčí: Vychodil - Novotný, Kotalík. ŽK: 1:6 (Kotrba – Černý 2, Eger, Umosor, Matas, Karlíček). ČK: 0:1 (32. Černý). Diváků: 271.

Katovice: Provazník – Cibulka, Janoch, Chylík (46. Sládek), Motl – Hnídek, Kotrba, Kahuj, D. Bálek – Uher – Habor (89. Kostka). Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: D. Balek, Kahuj

Přemysl Šroub (trenér Katovic): „Hosté nás v úvodu zaskočili aktivní hrou a během dvaceti minut šli sami na bránu. Přežili jsme to a pak se nechal během chvilky vyloučit po dvou žlutých kartách hostující útočník, a to nám pomohlo. Druhy poločas jsme byli aktivnější a vytvořili jsme si několik příležitostí. Po jedné standardce se k odraženému míči dostal David Bálek a tečovanou střelou rozhodl. Rokycany si za celou druhou půli šanci nevytvořily a tak jsme byli o ten jeden gól šťastnější. I když jsme hráli hodinu proti desíti, tak to nebyl jednoduchý zápas.“


FK Spartak Soběslav – SK Tochovice 4:2 (3:2)

Góly: 29. a 34. D. Vaněk, 5. Hájek, 60. F. Vaněk – 4. Čížek, 8. Krotký. Rozhodčí: Klátil – Popelka, Gunitš. ŽK: 0:1 (Dušek). Diváků: 150.

Soběslav: Červenec – Hoffmann (46. Hromada), Boháč, Kubart, Větrovský – Vaněk F., Bouchal, Kutner (46. Boucník), Dumbrovský – Hájek (80. Bříza), Vaněk D. (69. Mazouch). Trenéři Hajič a Florián.

Nejlepší hráči: Hájek

Richard Florián (trenér Soběslavi): „Začátek utkání byl velmi divoký. V rozmezí prvních osmi minut padli tři góly. Soupeř, který má již jistotu sestupu ze soutěže, hrál v omlazeném složení a mladí kluci dokazovali svou houževnatost rychlostí velmi dynamickou hru směrem dopředu. Na nás byla znát únava z předchozího náročného zápasového programu. Sázka hrát opět na dva útočníky se sice pozitivně projevovala na naší útočné hře, ale byla bohužel negativem naší obranné hry ve středu pole. Soupeř byl všude dříve a my jsme mu pomalým dostupováním v osobních soubojích vytvářeli zbytečně hodně prostoru k rychlým průnikovým přihrávkám. Ještě do poločasu jsme se však dokázali oklepat a otočit výsledek na svoji stranu po gólu Tadeáše Hájka a dvou trefách Dana Vaňka. I když chyběly síly, tak se projevila zkušenost našeho kádru. Ve druhém poločase přidal ještě další gól Filip Vaněk a zbytek utkání jsme si už pohlídali.“


Ostatní výsledky

SK Petřín Plzeň - FC Viktoria Mariánské Lázně 4:0 (3:0), 13. a 41. (pen.) Demeter, 6. Vodrážka, 63. Provod.

FK Komárov - SK Klatovy 1898 1:3 (0:0), 90. Vokáč - 50. Janda, 73. Holík, 89. Presl.

SK Hořovice - TJ Jiskra Domažlice B 4:2 (2:1), 7. Čapek, 37. Landa, 72. Polák, 84. Mareš - 31. Bílik, 52. Bauer.

SK Horní Bříza - FK Viagem Příbram B 0:0


Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Tomáš Danko