Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roudné nakročilo za postupem, Mirovice i přes porážku nic nevzdávají

 
sobota, 20. května 2023, 21:59

Roudné – Ve skupině A I. A třídy na sebe narazil vedoucí tandem. Druhá Malše a lídr z Mirovic. Roudenští museli v jarním tažení za postupem bezpodmínečně zvítězit, aby mohli předstihnout Mirovice, které zdobila 14zápasová šňůra neporazitelnosti.

Před utkáním došlo na korunovaci domácího družstva starších žáků, které suverénně projelo krajským přeborem a v příštím ročníku bude startovat v divizi. Zástupci krajského fotbalového svazu T. Pintér s Musilem a starosta obce Roudné Had předávali medaile a vítězný pohár.

Po triumfu a postupu dychtí i první mužstvo Roudného. Poslední tři výsledky malšanů vzbuzovaly respekt (celkové skóre 25:0). Nervozitu nechali v kabině a do lídra soutěže se pustili s plnou vervou. Už v 1. minutě ohrožoval zaskakujícího brankáře Čejdíka (45 let) roudenský šutér Kadlec.

Hosté působili celý poločas zakřiknutě, bez jiskry a elánu. Jen vyčkávali na vlastní polovině. Roudenští provětrávali mirovickou obranu zejména po krajích hřiště a v 17. minutě korunovali svou snahu gólem. Šrámek unikl po křídle Peterkovi, Goretki vrátil centrovaný míč před branku a Kadlec zblízka zavěsil. Pokračuje tak čtvrté desítce nastřílených gólů (32).

Zahozená penalta je nemrzela

Za osm minut bylo v roudenském táboře ještě veseleji. Kadlecův rohový kop propadl na malém vápně až k Míkovi a ten neměl sebemenší potíže podruhé překonat Čejdíka. První a jedinou možnost si Mirovice vypracovaly po půl hodině ze standardky, ale nepřehlednou situaci a nepříjemnou střelu dokázal brankář Havlíček vyrazit.

O přestávce bylo v hostující kabině slyšet „mytí hlav“. Mirovičtí se druhý poločas zlepšili, nasadili do hry nebezpečného J. Převrátila, ale před slušnou návštěvou zahrozili jen jednou po rohu M. Štochlem. Malšané mohli v 68. minutě definitivně pojistit vedení, Míka byl v šestnáctce faulován, Čejdík se však blýskl proti Kadlecově špatně kopnuté penaltě a vyrazil i jeho dorážku z úhlu.

Minutu před koncem unikl po lajně Kadlec, vnikl do vápna a naservíroval míč na kopačku střídajícího žolíka Bendy, který po krátkém pobytu na trávníku dal výsledku konečnou podobu. Roudné slavilo zaslouženou výhru 3:0, oplatilo Mirovicím podzimní prohru 1:2 a má teď lepší vzájemná utkání. Do konce zbývají čtyři kola.

Nic není rozhodnuto, shodují se trenéři

Domácí kouč Pavel Cepák mohl být s výkonem svěřenců spokojený. Mirovice takřka k ničemu nepustili. „Kluky jsme na soupeře připravovali celý týden a především první poločas zahráli výborně. Převahu jsme korunovali dvěma trefami a náskok si drželi až do konce, kdy jsme přidali třetí gól. Těší mě, že jsme smazali šestibodovou ztrátu z podzimní části a dostali se poprvé v sezoně do čela. Nic to ale neznamená. Nesmíme podcenit závěr soutěže a soustředit se na každý zápas. Máme to ve svých rukou,“ uvědomoval si roudenský kormidelník, který měl v sestavě – stejně jako jeho protějšek na mirovické střídačce – syna téhož jména. Mladšího „synátora“ Dominika poslal do hry na konci.

Mirovičtí prožívají mimořádnou sezonu. I přes porážku rozhodně nic nebalí „První poločas nám vůbec nevyšel. Neomlouvá nás ani to, že nám chyběli tři hráči základní sestavy. Dopředu jsme si vytvořili jen jednu šanci, moc jsme toho neukázali. Domácím musím k zaslouženému vítězství poblahopřát. My jsme prohráli teprve podruhé v sezoně a neděláme z toho tragédii. Sešla se u nás dobrá parta a rádi bychom to dovedli k co nejlepšímu umístění. Pokud by postupoval i druhý tým, určitě bychom se tomu nebránili. Teď je na čele Roudné a prohánět ho budeme my. Z posledních čtyř kol hrajeme třikrát doma a na domácím hřišti se nám daří. Snad to potvrdíme,“ doufal zkušený trenér Mirovic Petr Janota. Nedávno působil v Příbrami, kde s juniorkou v roce 2016 vypadl smolně na penalty v osmifinále Youth League proti Benfice Lisabon.

Malše Roudné – SK Mirovice 3:0 (1:0)

Góly: 17. Kadlec, 25. Míka, 89. Benda. Rozhodčí: Cigáň - Vican ml., Vican st. Delegát: M. Urban. ŽK: 1:1 (Míka – Peterka). Diváků: 300.

Roudné: Havlíček – Zíka, P. Cepák, Malý, Vogl – Goretki (82. D. Cepák), Zachař, Míka (90. Pazourek), Šrámek (70. Wohlgemuth) – Kadlec (90. Skála), Vlk (85. Benda).

Mirovice: Čejdík – M. Viták (46. J. Převrátil), J. Štochl, Kocourek, Mařík – Peterka (85. Vondrák), Husar, Císař (90. Jelínek), R. Převrátil – Janota, M. Štochl.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Miloslav Kusbach