Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek zklamal proti poslednímu Sokolovu na celé čáře

 
sobota, 20. května 2023, 18:25

Písečtí byli v páteční předehrávce s posledním Baníkem Sokolov velkým favoritem, mohli učinit důležitý krok za jistotou udržení a potvrdit body s béčkem Dukly. Domácí trápení ale nadále pokračuje, žlutomodří u Otavy letos stále nevyhráli. Západočeši totiž vytěžili z minima maximum a po jediné vážnější střele mezi tři písecké tyče si odvezli šťastné vítězství, kterým vykřesali jiskřičku naděje na setrvání v ČFL.

Tak tohle je opravdu velké zklamání. Fotbalisté Písku šest zápasů po sobě neprohráli. Každá šňůra jednou končí, že ale Písečtí odevzdají doma všechny body jasně poslednímu Sokolovu, to se tedy nečekalo.

„Tři body, které jsme v minulém utkání vybojovali na hřišti béčka Dukly, jsme nyní zahodili do koše,“ posteskl si zklamaný trenér Písku Milan Nousek. Nic z toho, co Písecké v předchozích zápasech zdobilo, se ve hře Písku nyní neobjevilo. „Něco jsme si řekli, na hřišti to pak ale hráči neplnili. Velmi nás sráží špatné individuální výkony,“ mrzí Nouska.

Utkání rozhodl jediný gól, který v 55. minutě vstřelil sokolovský kapitán Daniel Krlička, který obešel Satrapu a poslal míč do prázdné svatyně. Byla to vlastně jediná střela na domácí bránu. „Předcházel tomu otočený aut, který jsme podle mého názoru měli vhazovat my. Na to se ale nechci vymlouvat, protože ten útok jsme mohli zastavit a nemuselo to dojít až do gólové koncovky,“ říká Milan Nousek.

Domácí byli tentokrát málo nebezpeční a hosté si svůj hubený jednogólový náskok pohlídali. Zaskočený domácí tým se snažil tlačit do útoku, hra se ale nedařila. Optická převaha Písku tentokrát vyšla vniveč. „Naše akce jsme řešili špatně, nebo jsme je nevyřešili vůbec a skončily na připravené hostující obraně,“ konstatoval písecký kouč, jemuž chyběl distancovaný Kalousek.

Písečtí tak po prohře 0:1 dál zůstávají v nebezpečném sestupovém pásmu. V příštím kole zajíždějí do Prahy k utkání s Admirou.

FC Písek - Baník Sokolov 0:1 (0:0)

Gól: 55. Krlička. Rozhodčí: Švagr – Doubrava, Ježek. ŽK: 1:1 (23. Běloušek – 24. Doleček). Diváků: 220.

FC Písek: Satrapa – Musa, Běloušek, Němeček – Vokurka – Novák (83. Mařík), Sajtl (83. Hendrych), Koreš, Štěch (69. Malý) – Voráček, Bicenc (69. Kašpar).

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle