Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

McDonald’s cup zná postupující jihočeské týmy do velkého finále

 
sobota, 20. května 2023, 10:23

Písek – 24. ročník největšího fotbalového turnaje má za sebou krajské finále. To jihočeské se odehrálo v nádherném fotbalovém areálu v Písku, kde se střetli šampioni okresních kol.

Krajské finále na mnoha hřištích píseckého areálu se odehrálo pro první stupně základních škol 1. – 3. třídu a 4. – 5. třídu i Malotřídních základních škol v Písku. Písecký areál patřil chlapcům i dívkám v kopačkách, bojovali o celostátní finále, které se letos uskuteční na konci května v Uherském Hradišti ve stánku prvoligového Slovácka.

Fotbalový maratón, kde chlapci i dívky ukázali mnoho z fotbalového umění, od kliček k fintám, zasekávaček, hlaviček i tvrdých střel. Tím vším se prezentovali žáci škol, kteří jsou registrovaní i neregistrovaní ve fotbalových oddílech, ale zde všichni hájili své školy s cílem probojovat se do velkého finále.

Po lítých bojích vzešli tři vítězové, kteří postoupili do celostátního finále na Slovácko. Jihočechům přejeme v Uherském Hradišti hodně štěstí.

Postup do celostátního finále si zajistily Malotřídky ZŠ a MŠ  Bolešiny, 1-3 třídy ZŠ a MŠ Čimelice a 4-5 třída ZŠ a MŠ TGM Písek.

Napsal(a) Ladislav Beran | Foto Ladislav Beran