Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči ve 26. kole krajského přeboru

 
středa, 17. května 2023, 11:17

Jihočeský kraj – Do konce sezony zbývá v krajském přeboru odehrát ještě pět kol a v otázce, kdo se stane přeborníkem kraje, se začíná vyjasňovat. Jindřichův Hradec zvítězil ve 26. kole nad Osekem, a protože Olešník nezvládl domácí duel s Hlubokou, mají Jindřichohradečtí na svého rivala už sedmibodový náskok. Situace se naopak dramatizuje na konci tabulky. Prachatice vyhrály v Jankově a v tabulce se mu Tatran přiblížil na čtyři body.

Výsledky 26. kola krajského přeboru:


FK Olešník – TJ Hluboká nad Vltavou 0:3 (0:2)

Góly: 24. a 35. (obě z pen.) a 83. Pecka. Rozhodčí: Cigáň – Vican, Boček. Delegát: Krauskopf. ŽK: 1:1 (Tomášek – Kadlec). Diváků: 150.

Olešník: P. Tomášek – Miklík (60. Beko), Nohava, Kalášek (66. Vrážek), D. Tomášek - Toth, Szó, Heller, Lafata, Martinec – Dudek (79. Nýdl). Trenér Chlumecký.

Hluboká: Moudrý – Funda, Krejčí, Antoš, Kössl (46. Křiváček) – Hrachovec, Blažek, Škoda, Pecka (84. Šuba), Rubick – Kadlec. Trenér Kokeš.

Nejlepší hráči: nehlášeni - celý tým

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): „Čekalo nás další derby. Věděli jsme, že Hluboká má velmi kvalitní kádr, a to se potvrdilo. Velmi dobře se na nás připravila a my jsme nehráli, co jsme chtěli a co umíme. Bylo tam od nás málo pohybu a chyběla větší touha po vítězství. Určitě taky soupeři pomohlo, že dal první branku utkání. Prohra mrzí, ale takový je fotbal. Je třeba to hodit za hlavu a soustředit se na další zápasy.“ 

Radim Kokeš (trenér Hluboké): „Chtěl bych poděkovat hráčům, že k utkání přistoupili zodpovědně a dokázali se koncentrovat. Plnili všechny taktické pokyny a snažili jsme se eliminovat kvalitu soupeře. Podařilo se nám vstřelit první gól, následně druhý a získali jsme tak hru pod kontrolu a dokázali konečně zvítězit. Tým už to potřeboval. O to víc, když se jednalo o derby.“


TJ Spartak Trhové Sviny – FC AL-KO Semice 5:0 (3:0)

Góly: 15. Gažák, 18. Kurali, 45. Hruška, 53. Tomek, 60. Šafránek. Rozhodčí: Dimitrov – Dunovský, Albert. Delegát: Vrchota. ŽK: 1:2 (Hruška – Zborník, Listopad). Diváků: 150.

T. Sviny: K. Brůha – D. Brůha, Kurali (60. Fatura), D. Kodras, Tomek - Novák, Šafránek, Macák, Popovič - Gažák, Hruška. Trenér Písko.

Semice: Dvořáček – Pšenička, Listopad, Trantina, Řezáč – P. Keclík, Zborník, P. Valach, Forman (57. Buchtele) – Linhart, M. Valach. Trenér Nousek.

Nejlepší hráči: Tomek – nikdo

Martin Písko (trenér T. Svinů): „Semice porazili Hlubokou, takže jsme čekali, že to nebude vůbec jednoduché utkání, ale opak byl pravdou. Semicím chybělo to, na čem vždycky stavěly, a to bojovnost. My jsme toho využili a v prvním poločase zápas rozhodli třemi góly.  Druhý poločas se hrál ve stejném duchu, přidali jsme ještě dva góly a zaslouženě vyhráli.“

Ohlas Semic doplníme


FK Protivín – FK Olympie Týn nad Vltavou 0:3 (0:2)

Góly: 8. Šálený, 18. Štěpka, 60. Maxa. Rozhodčí: Barva – Kčín, Leiš. Delegát: Šnajder. ŽK: 2:3 (Vojta, Vorel – Račák, Hudeček, Dobal). ČK: 0:1 (45. Račák). Diváků: 60.

Protivín: Pícha - Štěpka, Kulík, Vojta, Nedvěd - Hrachovec, Dan Bečvář, Kozák, Martin Říha, J. Vorel - Petr (13. Leroy Abawata). Trenér Miroslav Říha.

Týn: Vachuta - Maxa, Meidl, Brom, Šálený – Dobal, Hudeček (65. Procházka), Stoklasa, Mezera (90. Pešta) - Račák, Štos (83. Maruška). Trenér Mareš.

Nejlepší hráči: nikdo – Maxa

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Náš fotbal je momentálně mlácení prázdné slámy, kdy se snažíme o výstavbu hry a kombinační fotbal, ale individuální chyby v defenzívě nás srážejí dolu. A samozřejmě, když nefunguje defenzíva drhne i ofenzíva. Fotbal se rozhoduje před brankami a tam byl Týn jednoznačně lepší, a proto zaslouženě vyhrál.“

Václav Mareš (trenér Týna): „Utkání v Protivíně se nám herně i výsledkově povedlo tak, jak jsme si představovali. Myslím si, že jsme byli nebezpečným mužstvem. Především jsme vstřelili i více branek, což nás poslední zápasy trápilo. Celý druhý poločas jsme sice hráli o deseti hráčích, ale zvládli jsme to. Domácí jsme do ničeho nepustili, přidali jsme třetí branku a bylo o zápase rozhodnuto. Výhry si cením o to víc, protože z Protivína se body nevozí.“


TJ Dražice – TJ Jiskra Třeboň 0:3 (0:1)

Góly: 23. Zavadil, 54. Průcha, 77. Hromádka (pen.). Rozhodčí: Kaštánek – Němec, Lepič. Delegát: Hanzal. ŽK: 1:3 (Štecher – Širhal, Průcha, Hromádka). Diváků: 50.

Dražice: Počinek - D. Štecher, Bareš, Pražma, Šimák - Svojše, Novotný, J. Štecher, Studenovský (75. Tůma) – Horka (64. Běhoun), Mareš (85. Holub). Trenér Hořejší.

Třeboň: Flaška - Rezek, Tůma, Širhal, Zavadil (80. Kopet) - Kubata, Hromádka, Matoušek (82. Candra), Vrána, Schneider (46. Franěk) - Průcha. Trenér Bicenc.

Nejlepší hráči: nikdo - nehlášeni

Vlastimil Stuchlík (vedoucí mužstva Dražic): „Děláme prakticky pořád stejné chyby, proti běhavému a důraznému soupeři jsme neměli moc šancí na úspěch. V první části jsme silou vůle odolávali, ale ve zbytku utkání dominovali hosté. Musíme jít zodpovědněji do dalších zápasů a snažit se uhrát nějaké body ve zbývající části soutěže.“

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „V prvním poločase jsme si vytvořili několik brankových příležitostí, ale proměnili jenom jednu. Soupeř byl nebezpečný ze standardních situací, žádnou však nevyužil. Druhý poločas byl podobný a bylo otázkou, kolik proměníme šancí. Nakonec jsme vstřelili ještě dva góly a odvezli si tři body. Chválím defenzívu, odpracovala hodně vzdušných soubojů a soupeřovi toho tolik nedovolila.“


SK Jankov – FK Tatran Prachatice 0:3 (0:2)

Góly: 2. Makoš, 23. T. Pravda, 68. Kasík. Rozhodčí: Němec – Pravda, Dimitrov. Delegát: Vrchota. ŽK: 0:1 (Jakub Rauscher). Diváků: 158.

Jankov: Komrska – Jirkovský (72. Honner), Bláha (57. Borovka), Kupka, Fajtl – Hofmann (34. Kočer), Bohoněk, Hanzlík, Kočí (72. Hüttner), Řepa – Točík. Trenér Řezníček.

Prachatice: Coufal - Jaroslav Rauscher, Legdan, J. Pravda, Fürbach (89. Řezník) - Kasík, T. Pravda, Král (81. Miesbauer), Kovář - Jakub Rauscher, Makoš. Trenér: Bajčík.

Nejlepší hráči: Komrska – celý tým

Martin Řezníček (trenér Jankova): „Opět se opakoval scénář posledních zápasů, kdy na začátku inkasujeme, a když jsme následně neproměnili pokutový kop, na kluky padla deka a z naší strany upadla hra do podprůměru. V současném rozpoložení nemáme mentální sílu na to, abychom zápasy dokázali otočit v náš prospěch. V týdnu se pokusíme trochu uvolnit atmosféru a uvidíme, na co to bude dál stačit. Rozhodně ale neskládáme zbraně, pořád je to jen fotbal, nejde o život.“

Josef Hopfinger (asistent trenéra Prachatic): „Je pravda, že se nám povedl vstup do utkání. Před zápasem jsme měli problémy se sestavou, když nám vypadli, kromě jistých absencí, další dva lidi a o to bylo rychlé vedení důležitější. Poprali jsme se s tím dobře. Paradoxně nás Jankov po našem vedoucím gólu trochu zatlačil hlavně standardkami. Udělali jsme zbytečnou penaltu a musíme poděkovat gólmanovi Coufalovi, že ji chytil. Zápas se mohl vyvíjet jinak. Od té doby jsme převzali iniciativu a na šance to mohlo klidně být 5:1 pro nás. Na třetí uklidňující gól jsme čekali hodně dlouho, ale kluci podali skvělý výkon. Navíc musím pochválit Jirku Fürbacha, který po dlouhé době nastoupil na levém beku a odehrál to skvěle.“


FK Jindřichův Hradec – TJ Osek 3:1 (1:1)

Góly: 36. Waník, 68. Toman, 74. Mischnik – 32. Martin Čapek. Rozhodčí: Vican – Boček, Cigáň. ŽK: 0:1 (Hoch). Diváků: 77.

J. Hradec: Cettl - Madar (74. Strejček), Koktavý, Völfel, Hauser - Waník (87. Fical), Škarda, Votava (89. Ježek), Mischnik, Janák (89. Petr) - Toman (74. Blažek). Trenér Lukáč.

Osek: Vojta – Sigmund, Němeček, Martin Čapek – Zelenka, Hoch, Matěj Čapek – Hosnedl, D. Říský, J. Říský. Trenér Vašica.

Nejlepší hráči: Cettl, Janák, Waník - Sigmund

Roman Lukáč (trenér J. Hradce): "Osek odehrál v prvním poločase dobrou partii, hrál velmi zkušeně, my jsme měli málo pohybu a neuměli jsme si poradit s jeho kompaktní obranou. Ve druhé půlce jsme přidali na aktivitě, začaly přibývat šance a naštěstí i góly."

Luboš Vašica (trenér Oseku): „Zápas byl sedmdesát minut vyrovnaný, domácí byli víc na míči, my jsme hráli zezadu a využívali brejkové situace. Podařilo se nám dát gól ze standardní situace a drželi jsme krok. Bohužel jsme přijeli pouze v jedenácti lidech, chyběli oba stopeři a nemohli jsme střídat. Do 70. minuty to bylo z naší strany dobré, pak nám ale začínaly docházet síly. Domácí toho využili a po našich dvou hrubých chybách jsme jim darovali dva góly. Od té doby jsme hráli vabank, měli jsme jednou slibnou standardní situaci, vytvořili jsme dva nebezpečné závary, už jsme ale neměli sílu skórovat. Domácí vyhráli zaslouženě, my jsme se ale prali statečně."


FC ZVVZ Milevsko – FC Silon Táborsko B 2:1 (1:0)

Góly: 25. a 55. Kotrba - 74. Neužil (pen.). Rozhodčí: Ondřej – Tomaň, Kollárik. ŽK: 1:2 (Vakoč - Chotovinský, Neužil). Diváků: 100.

Milevsko: Lalák - Pich (78. Kosobud), Vakoč, Marvan, Kálal - Přibyl, Souček, Málek, Kotrba - Petřík (72. Kortan), Hadáček (90. Samec). Trenér Strnad.

Táborsko B: Hňup – Fišer (69. Pajer), Pánek, Chotovinský, Koblasa – Kupka, Jansa, Neužil, Činčura (65. Praveček) – Ott, Alozie. Trenér Vesecký.

Nejlepší hráči: Kotrba, Vakoč, Málek - nehlášeno

Miroslav Strnad (trenér Milevska): "Navázali jsme na výkon z Rudolfova, jen jsme opět neproměnili dost šancí. Táborsku hrálo ve stejný den áčko i devatenáctka, takže k nám přijelo s mladým týmem. My jsme Táborsko přehráli a zápas jsme kontrolovali. Zkomplikovali jsme si to akorát jedním hloupým gólem po naší chybě. To už je naše letošní bolest. Závěr byl proto trochu nervózní, ale i my jsme využívali jejich ztrát a mohli přidat pojistku. Myslím, že jsme zápas zaslouženě dovedli do úspěšného konce. S předvedeným výkonem jsem spokojený."

Pavel Vesecký (trenér Táborska B): "Do utkání jsme vstoupili dobře, dařlo se nám držet míč, bohužel  jsme si nevypracovali žádnou šanci, ani příležitost k ohrožení branky soupeře. Po deseti minutách se hra vyrovnala a přelévala se z jedné strany na druhou. Soupeř se snažil napadat naši rozehrávku a po hrubé chybě našeho stopera při této situaci otevřel skóre. Nám se za první poločas podařilo soupeřovu branku ohrozit zcela sporadicky, a to střelou ze střední vzdálenosti a hlavičkou z rohového kopu. Ve druhém poločase jsme drželi míč a soupeř hrozil rychlými brejky, kdy nás několika dobrými zákroky podržel brankář. Bohužel jsme opět po našem chybně provedeném vhazování přišli o míč na naší polovině na úrovni velkého vápna a soupeř z této situace vstřelil druhou branku. Od této chvíle soupeř zalezl a my jsme dobývali jeho dobře organizovanou obranu, bohužel se nám nedařila finální fáze. Až v osmdesáté minutě se za obranu dostal Aloizio a po faulu na něj byl nařízen pokutový kop, který proměnil Neužil. Do konce uktání jsme si již žádnou gólovou příležitost nevypracovali a utkání prohráli. Vítězství jsme soupeři darovali hloupými chybami v obranné fázi."


FK Junior Strakonice – SK Rudolfov 0:2 (0:1)

Góly: 31. Toman, 16. Tlamsa. Rozhodčí: Lepič – Kaštánek, Smola. ŽK: 1:2 (Bílý - Peiger, Šindelář). Diváků: 67.

Strakonice: Kozlík – Jandera, Smola, Bublík, Rybák – Kafka (34. Chalupa ), Míčka (34. Pomej) – Butnaru (61. Štöger), Bílý, Máška – Krejčí. Trenér Čakrt.

Rudolfov: Teringl – Dvořák (10. Boček), Novotný, Říha, Prokeš – Vejvar, Toman, Šindelář, Peiger – Sládek (92. Keřka), Tlamsa. Trenér Nárovec.

Nejlepší hráči: Smola, Pomej – celý tým

Jiří Cibulka (vedoucí mužstva Strakonic): „Chtěli jsme pokračovat ve vítězné sérii na domácím hřišti, ale bohužel nás vyloupil soupeř z Rudolfova svou chytrou hrou. Na tohoto soupeře se nám nedaří a potvrdilo se to i tentokrát. Hra byla od počátku z naší strany velmi pomalá a hlavně nepřesná. První světlejší okamžiky přišly mezi 25. a 29. minutou, když Krejčí prostrčil balon do vápna na Bílého a ten trefil pouze tyč a hned vzápětí Máškovu střelu brankář stačil vyrazit nohou. Další dobrá kombinace ve vápně mezi Janderou a Bílým a jeho zakončení brankář vyrazil. Z protiútoku se do balonu pořádně opřel za vápnem Toman a poslal hosty do vedení 0:1. Ve 44. minutě mohli hosté zvýšit, ale Peiger trefil z vápna tyč, následně Toman přehodil Kozlíka a míč směřující do sítě stačil vyhlavičkovat Smola. Ve druhém poločase se naše marná snaha s úspěchem nesetkala a dokonce hosté využili zmatku v obraně, kdy několik našich hráčů podklouzlo a Tlamsa snadno skóroval na 0:2. Tentokráte si hosté s naší bezradnou hrou poradili a odvezli si zaslouženě vítězství.“

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „Mám velkou radost, že jsme zápas zvládli jak herně tak i po taktické stránce a navíc bez inkasované branky. Do vedení nás po půlhodině dostal výstavní trefou sedmnáctiletý Jirka Toman, čtvrt hodiny před koncem zvýšil na 2:0 Ondra Tlamsa. Přestože jsme sestavu dávali dohromady ještě v neděli ráno a k tomu jsme museli nuceně střídat už v 8. minutě, tak kluci zápas poctivě odpracovali a dokázali si poradit i se závěrečným náporem Strakonic. Vyhráli jsme naprosto zaslouženě a já musím všechny hráče pochválit za předvedený výkon.“


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák