Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jistebnice byla ve výborném utkání především v první půli lepší a ve Veselí vyhrála

 
úterý, 16. května 2023, 10:00

Veselí nad Lužnicí - Do Veselí dorazil spolu s velkým počtem svých fanoušků silný tým Jistebnice, který se nachází na třetím místě tabulky.

Svojí roli favorita utkání hosté potvrzovali celý první poločas. Ve 4. minutě se po přímém kopu prosadil přesnou hlavičkou Stoszek0:1. Domácím se ale podařilo rychle vyrovnat. Po akci Nuhlíčka a nahrávce Fichtnera se v 7. minutě poprvé v utkání prosadil Kolář1:1. Ten samý hráč ale ve 14. minutě nechtěně poslal do brejku hostujícího Turnovce1:2.

Domácí poté vrhli všechny síly do útoku, ale bez brankového vyjádření. V 19. minutě si na centr Nuhlíčka naskočil Kolář, hlavičkoval ale nad branku. O minutu později pronikl Štětina zprava do vápna, z akce ale byl pouze roh. Ve 22. minutě střílel po rohu agilní Kolář opět nad branku. Hosté zahrozili ve 26. minutě Horčičkou, jeho přízemní střelu ale domácí brankář Hejl vyrazil.

Poslední šancí domácích v prvním poločase byla nepřesná hlavička Koláře ve 35. minutě. Pak nastala strašidelná dvouminutovka pro domácí, kteří svými hrubými chybami nechali hosty odskočit na tříbrankový rozdíl. Ve 42. minutě pasivně přihlíželi, jak průnikovou přihrávku zúročil Turnovec1:3. O minutu později se míč dostal k nebráněnému Buchtelovi, který prostřelil vše před sebou – 1:4.

Kdo si o přestávce myslel, že je rozhodnuto, mýlil se. Domácí tým se nadechl k velkému náporu, hosté zase podnikali brejky do otevřené obrany a tak se početné publikum nenudilo a bylo svědkem oboustranně pěkného zápasu.

V 54. minutě zakončoval hostující Šváb do prázdné branky, ale Křiklán obětavě odvrátil na roh. Domácí mohli snížit v 57. minutě, kdy se po uvolnění od Bursíka objevil sám před brankářem Plachým Fichtner, ale šanci neproměnil. O minutu později se už domácí radovali. Tvrdou Bursíkovu střelu Plachý pouze vyrazil k nohám Koláře, který se už nemýlil – 2:4.

Hned po rozehrání se před domácí branku probil hostující Stoszek, ale Hejl jeho střelu zlikvidoval. V 62. minutě měl velkou šanci domácí Kolář, ale neproměnil ji. V 72. minutě domácí dokázali snížit na rozdíl jediné branky. Kolář skvěle uvolnil Bursíka, který střílel k tyči Plachého branky – 3:4.

Další dění na hřišti bylo bohužel ovlivněno nepochopitelným selháním rozhodčího Pečenky a nedisciplinovaností domácího brankáře Hejla. V 75. minutě rozhodčí nechal bez povšimnutí faul hostujícího hráče na domácího Nuhlíčka poblíž středu hřiště, které skončilo pro domácího hráče krvavým zraněním u oka. Následovala vzrušená diskuze domácího týmu včetně lavičky s rozhodčím, během níž se domácí brankář nechal vyloučit za nevhodná slova směrem k rozhodčímu. Do branky musel nastoupit výborně hrající Štětina a tím došlo k velkému oslabení domácích v poli.

Ti se do konce zápasu snažili vyrovnat, ale v oslabeném počtu se jim to už nepodařilo. Sympatickou tečkou za výborným utkáním byla vzájemná pozápasová děkovačka mezi oběma kotli fanoušků.   

TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – 1. FC Jistebnice 3:4 (1:4)

Branky: 7. a 58. Kolář, 72. Bursík - 14. a 42. Turnovec, 4. Stoszek, 43. Buchtele. Rozhodčí:  Pečenka – Pravda, Petričák. ŽK: 0:0. ČK: 1:0 (Hejl). Diváků: 100.

Veselí: Hejl – Nuhlíček, Hájek, Berezný, Křiklán – Štětina, Průcha, Čech (67. Čížek), Kolář (88. Kirilovicz) – Bursík (72. Stropek), Fichtner.

Jistebnice: Plachý – Sváček (86. Dušek), Podzimek (67. Muž), T. Ruber, Vacek, T. Popelka (67. M. Popelka), Stoszek, Šváb, Buchtele, Horčička, Turnovec (86. D. Ruber).

Napsal(a) Pavel Hajný | Foto Miroslav Holer