Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kapličtí duel s posledním zvládli a upevnili si páté místo

 
pondělí, 15. května 2023, 20:59

Kaplice - V nedělním utkání s posledními Netolicemi chtěli Kapličtí navázat na středeční domácí výhru s Novou Vsí. Stejně jako ve středeční dohrávce nastoupili Spartakovci na hrotu s brankářem Říhou. V hostující sestavě nahradil zkušeného gólmana Varyše mezi třemi tyčemi mladý Mádl.

Od úvodních minut měli míč častěji na svých kopačkách domácí fotbalisté. Chyběl však větší pohyb, a tak si proti bránícímu soupeři vytvářeli šance v menší míře, než by si sami přáli. V desáté minutě po akci Říhy se ve vápně dostal k míči Pastier, zakončení z levé strany však skončilo jen nad brankou Netolic.

Chladné deštivé květnové počasí fotbalu příliš nepřálo. Další možnost si Kapličtí proti bránícímu soupeři připravili až ve dvacáté minutě střetnutí. Po spolupráci Daniela s Pálem byl v dobré střelecké pozici opět Pastier, opět však poslal balón těsně nad břevno Mádlovy svatyně. V prvním poločase hosté domácí protiútoky často zastavovali jen za cenu nedovolených zákroků. Po jednom z nich se k rozehrání přímého kopu postavil kapitán Martin Pulec, umístěnou střelu dokázal Mádl vyrazit.

Skóre se změnilo v minutě sedmadvacáté a dle předpokladů se vedení ujali Spartakovci. Aktivně hrající Říha poslal přesnou přihrávku za netolickou obranu, Robert Daniel byl u míče dříve než vybíhající Mádl a povedeným přehozením poslal míč do hostující sítě – 1:0. Po půlhodině hry další přímý kop pro domácí. Tentokráte se k balónu postavil Gutheis, střelu pod břevno dokázal Mádl vytěsnit na rohový kop. O chvíli později další možnost kaplických fotbalistů. Pulec kolmicí uvolnil do gólovky Říhu, ten však trefil jen bližší tyč Mádlovy branky.

Spartakovci se dokázali v prvním poločase ještě jednou střelecky prosadit a bylo to v samém závěru. Rohový kop zahrával z pravé strany Vaniš, přihrávku po zemi si ve vápně zpracoval František Říha a střelou na bližší tyč dokázal překonat brankáře Davida Mádla – 2:0. Do kabin šli tedy domácí nakonec s dvoubrankovým vedením.

Po změně stran se v nepříznivém počasí dlouho nic zajímavého nedělo. Za zmínku stojí snad až 58. minuta utkání, kdy se ke střele dostal netolický kapitán Andres, brankář Schneider si jeho nepříjemný pokus pohlídal. Nedlouho poté si domácí připravili první gólovou příležitost druhého dějství a hned ji dokázali přetavit ve třetí gól. Na levé straně se prosadil Vaniš, zpětnou přihrávkou oslovil střídajícího Jana Smolena, který si v koncovce počínal zkušeně a přízemní střelou poslal balón za Mádlova záda – 3:0.

Další možnosti pak na sebe nenechaly dlouho čekat. V 65. minutě po Smolenově přihrávce střílel po zemi Gutheis, Mádl byl pozorný. V polovině druhého dějství lovil netolický gólman míč ze své sítě počtvrté. Gutheis ideálně uvolnil na levé straně Pastiera, který míč zatáhl zpětnou přihrávkou hledal Smolena, který na míč nedosáhl ideálně, balónu se však na šestnáctce ujal kapitán Martin Pulec, uvolnil se a následnou střelou zvýšil už na 4:0. Prvním gólem po návratu do kaplického dresu oslavil své nadcházející narozeniny.

Vzápětí napřáhl zpoza vápna s chutí hrající Smolen, jeho dělovku Mádl výborným zákrokem vyškrábl z pod břevna na roh. Po následném Gutheisově centru od rohového praporku hlavičkoval Gondek v gólové pozici do Mádlovy náruče. Až poté měli první gólovou příležitost Netoličtí. Po nepřesné rozehrávce mohl skórovat Fux, ale skvěle proti němu zasáhl gólman Schneider. Zápas se ve zbývajících minutách prakticky jen dohrával. Výhru Spartaku mohl po ideální Pulcově přihrávce pečetit Bárta, ale v gólové pozici bránu Netolic minul. Kapličtí duel proti poslednímu týmu tabulky zvládli a ziskem tří bodů potvrdili své páté místo v tabulce.

TJ Spartak Kaplice – FC Netolice 4:0 (2:0)

Góly: 27. Daniel, 45. F. Říha, 62. J. Smolen, 67. M. Pulec. Rozhodčí: R. Mráz – Handšuch, Bartůněk. ŽK: 0:4 (Tlapa, Mádl, Jech, Dzhuravets). Diváků: 147.

Kaplice: Schneider – Kuchař (61. Jan Fejtek), Čutka, Gondek (80. Svoboda), Daniel, Pál (61. Divoký), M. Pulec, Gutheis, Vaniš, Pastier (70. Bárta), F. Říha (46. J. Smolen).

Netolice: Mádl – Dzhuravets, Rokůsek, Urban, Tlapa, Fux, Jech, Andres, Plojhar, Raušer (16. Jíra, 70. Miesbauer), Královský (80. Baloušek).

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec