Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: V Lomu chladí šampaňské, derby skončilo dělbou bodů

neděle, 14. května 2023, 12:28

Čechy – Lom má vytoužený postup do třetí ligy nadosah. Poradil si na Plzeňsku s poslední H. Břízou poločasovým hattrickem Marka Nováka a už v příštím týdnu může slavit zasloužené vítězství v soutěži. Soběslav přivezla z půdy zachraňujících se Klatov bod za plichtu 1:1, což nahrálo do karet krumlovskému Slavoji. Ten v regionálním derby s Katovicemi uhrál nerozhodný výsledek a na třetí sestupovou příčku má náskok šesti bodů.

Výsledky Jihočechů ve 26. kole divize A


FK Slavoj Č. Krumlov – SK Otava Katovice 1:1 (0:0)

Góly: 69. Růžička – 54. D. Bálek. Rozhodčí: Schveinert – Mičan, Kříž. ŽK: 5:2 (Kuna, Strapek, Trmal, Kolář, Matuška – Chylík, Motl). Diváků: 185.

Č. Krumlov: Beránek – Trmal (89. Vaněk), Kabele, Svoboda, Kolář – Matuška, Novák, Kuna, Vávra – Parakhnenko (46. Růžička), Strapek. Trenér Domin.

Katovice: Provazník - Hnídek, Janoch, Cibulka, Chylík (87. Sládek) - L. Bálek (43. Motl), Kotrba, Kahuj, D. Bálek - Uher – Habor (90. Kostka). Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: Beránek - D. Bálek, Provazník

Václav Domin (trenér Č. Krumlova): „Neproměnili jsme spoustu šancí. Růžička nedal hlavou gól z malého vápna, Strapek byl sám před gólmanem a neprostřelil ho, po rohu trefíme tyč. Vzápětí uděláme jedinou hloupou chybu, kdy nám stoper zůstane za obranou a dostaneme z toho gól. To jsou momenty, které rozhodují zápasy. Katovicím patřila první půle, nám zase druhá, takže remíza je asi spravedlivá, i když si myslím, že tutových šancí jsme měli víc my. Bod ale bereme, tahle ztráta nás nemrzí tolik, jako třeba ta v Rokycanech nebo doma s Hořovicemi. Divákovi se utkání muselo líbit, hrálo se nahoru dolů, nechyběly žluté karty, fauly ani emoce. Mně už se to ale tolik nelíbilo (úsměv). Chybí nám útočník, jakým je třeba katovický Uher. Například náš David Růžička sázel góly v krajském přeboru, v divizi už je to ale jiné.“ 

Přemysl Šroub (trenér Katovic): „V Krumlově jsme odehráli náš nejlepší venkovní zápas. V prvním poločase jsme byli jasně lepší a měli jsme ho vyhrát. Bohužel nám nebyl uznaný gól pro ofsajd a nastřelili jsme tyč. V druhém poločase jsme šli zaslouženě do vedení zásluhou Davida Balka. Poté Krumlov hru vyrovnal a dostal výhodu penalty, kterou Provazník skvěle chytil. Vedení jsme ale i přesto neudrželi. Remízu bereme, ale k vítezství jsme měli tentokrát blíže než soupeř.“


SK Horní Bříza – TJ Sokol Lom 1:5 (0:3)

Góly: 53. (pen.) Kraček – 12., 27. a 28. Novák, 51. a 54. Musiol. Rozhodčí: Šálková – Špindlerová, Hessová. ŽK: 0:1 (Škrleta). Diváků: 150.

Lom: Matoušek – Slavík (46. Grobár), Brabec, Vysušil – Schramhauser, Nešický (46. Kučera), Skopec (60. Rabiňák), Javorek (46. Kubovský), Novák (46. Škrleta) – Tauber, Musiol. Trenér Zeman.

Nejlepší hráči: Novák

Lukáš Zeman (trenér Lomu): „Bylo to o tom, kdy dáme první gól. Celý týden jsme kluky připravovali na to, abychom zápas s posledním týmem tabulky nepodcenili. Hráči ale k utkání přistoupili zodpovědně a od první minuty do toho šlapali naplno. Pomohl nám brzký gól ve dvanácté minutě a ještě do poločasu završil Marek Novák hattrick. Po prvním poločase jsme získali klid a do druhé půle jsme sestavu prostřídali, aby si všichni zahráli. Po našem pátém gólu už ale fotbal neměl takovou kvalitu, a to ani z naší strany. Zápas se už jen dohrával.“


SK Klatovy 1898 – FK Spartak Soběslav 1:1 (1:0)

Góly: 7. Hošek – 79. F. Vaněk. Rozhodčí: Jati – Hányš, Talpáš ŽK: 4:5 (Ferko, Janda, Krejčířík, Lukeš – Boháč, Dumbrovský, Větrovský, Pavlík, Hájek). Diváků: 150.

Soběslav: Červenec – Zeman, Boháč, Kubart, Větrovský (62. Pavlík) – F. Vaněk, Bouchal (62. Hájek), Hoffmann (46. Boucník), Kutner, Dumbrovský (90. Hromada) – D. Vaněk (90. Bříza). Trenéři Hajič a Florián.

Nejlepší hráči: F. Vaněk

Richard Florián (trenér Soběslavi): „Do utkání jsme nevstoupili špatně. Drželi jsme míč převážně na soupeřově polovině a vytvářeli na něho tlak, ze kterého jsme vytěžili kromě několika šancí i spoustu rohových kopů. Bohužel jsme z nich ale nedokázali v celém utkání nic vytěžit. Navíc z jedné této naší standardní situace šel soupeř po rychlém brejku do vedení. Špatná organizace v zajištění a marná snaha zastavit rychlou rozehrávku soupeře nás stála mnoho. První gól značně ovlivnil naše rozpoložení. I když jsme dále byli v rozehrávce aktivnějším týmem, tak soupeř těžil z našich zbrklých chyb a hrozil z rychlých protiútoků. V druhém poločase snaha soupeře o rychlé útoky opadla na úkor bránění těsného výsledku. Nám se navíc podařilo hru z kraje druhé části oživit řadou střídání. Dokázali jsme si opět vytvořit tlak, ale srovnání skóre přišlo až 79. minutě, když po krásné přihrávce Honzy Boháče za obranu soupeře přeloboval vybíhajícího brankáře Filip Vaněk. Více jsme však z utkání nevytěžili. Ukázal se zde opět faktor hrát proti soupeři v jeho domácím prostředí, navíc v období, kdy hraje o záchranu setrvání v soutěži.“


Ostatní výsledky

FC Rokycany - SK Petřín Plzeň 4:1 (2:0), 7. Lehký, 22. Laubr, 74. Karlíček, 90. Nový – 49. Demeter (pen.)

FC Viktoria Mariánské Lázně - SK Hořovice 3:1 (0:1), 74. Skopový, 90. Cinkanič, 90. Kapolka – 30. Čapek

SK Aritma Praha - FK Komárov 4:0 (3:0), 7. a 18. Racocha, 16. Ielitro, 65. Komárek

SK Tochovice - SK Senco Doubravka 0:2 (0:1), 26. Roubal, 76. Petrželka

FK Viagem Příbram B - TJ Jiskra Domažlice B 0:2 (0:1), 45. Korelus, 70. Bauer.


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama