Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Divize: Roudné a Č. Krumlov vyšly se Západočechy naprázdno

 
sobota, 13. května 2017, 22:44

Pouze první Čížové se podařilo v sobotních zápasech Fortuna divize A uspět za tři body. Se Sedlčany o tom rozhodla už do poločasové přestávky. Souboje Roudného a Č. Krumlova s týmy z Karlovarského kraje skončily porážkami jihočeských zástupců.

SOKOL ČÍŽOVÁ – TATRAN SEDLČANY 5:0 (4:0)

GÓLY: 11., 29. JANDA, 23. NEČAS, 39. JIROUŠ, 85. POLODNA.
ROZHODČÍ: BRYCHTA – KVAČEK, SVOBODA. DELEGÁT: SKÁLA. ŽK: 1:1 (DVOŘÁK – VYSTYD). DIVÁKŮ: 200.


ČÍŽOVÁ: SATRAPA – POHNÁN, NOVÁK, ROZHOŇ, HELD (41. JANOCH) – ZAHRÁDKA, DVOŘÁK, POLODNA, NEČAS – JIROUŠ, JANDA (76. ZIKMUND). TRENÉR ZDENĚK STAROBA.

Pohodové střetnutí sehráli Starobovi svěřenci proti Sedlčanům. O jejich očekávaném vítězství bylo rozhodnuto už do poločasu, kdy na světelné tabuli byl stav 4:0.

„Nezačali jsme sice nejlépe, ale do třicáté minuty jsme vytěžili z minima maximum. Z pěti střel v první půli jsme dali čtyři góly,“ řekl Jihočeskému fotbalu trenér Čížové Zdeněk Staroba. Divizní lídr se prosadil poprvé už v 11. minutě Jandou, další gól přidal Nečas a mimořádnou střeleckou efektivitu završil po necelé půlhodince opět exslávista Janda. Houževnatého a bojovného soupeře dorazil krátce před přestávkou svým 26. letošním gólem Jirouš, který vévodí divizním střelcům. 

Kvalita byla na domácí straně a o vítězi nebylo pochyb. Zůstávalo jen otázkou, na jaké cifře se skóre zastaví. „Druhý poločas byl relativně klidný. Chtěli jsme zápas dohrát v klidu a nezranit se, protože máme před sebou náročný program. Před přestávkou vystřídal Held, jehož tahal sval. Místo něj dostal šanci Janoch a druhý poločas odehrál velice slušně,“ potěšilo Starobu.

Pět minut před koncem dal výsledku konečnou podobu nejstarší domácí plejer Polodna (39), když překonal popáté Capouchova náhradníka Glogara. Už ve středu 17. května od 18 hodin se Čížová představí v dohrávaném derby v Jankově, kde může v případě vítězství odskočit Motorletu a K. Varům (oba 57 bodů) na čtyři body. Náročný týden završí v sobotu v Dobříši. V závěru soutěže má Čížová vše ve svých rukou. „Jdeme zápas od zápasu a uvidíme, co z toho bude,“ dodal čížovský kormidelník.  


VIKTORIA MARIÁNSKÉ LÁZNĚ – SLAVOJ Č. KRUMLOV 3:0 (2:0)

GÓLY: 9., 54. KAVALÍR, 30. KAFKA.
ROZHODČÍ: KŘÍŽ – KOŠAN, MELNIČUK. DELEGÁT: NOVOTNÝ. ŽK: 0:1 (BABKA). DIVÁKŮ: 225.


Č. KRUMLOV: TRNKA – ŠVEC, KABELE, DUDÁK, MRAVEC (7. HOFMANN) – SEKYRA, BABKA, WAGNER, PERSÁN – NECKÁŘ, KLIVANDA TRENÉR VÁCLAV DOMIN.

Slavojáci putovali do Sedlčan řádně oslabeni. Chyběli zranění Svoboda, Tůma, Beránek i distancovaný Novák. Už v 7. minutě se zranil Mravec (třísla). Příležitost dostali mladší, ale to se zákonitě muselo odrazit i na výkonu celého týmu. Ani domácí nepředvedli nic světoborného, takže nebylo pomalu čím se potěšit.

Nakonec ale víc radosti přinesli svým fanouškům Sedlčanští. Už v 9. minutě podběhl balon Sekyra, po straně pláchl Kavalír a prostřelil Trnku – 1:0. Druhá branka padla po půlhodině hry. Na míč ze standardní situace Trnka nedosáhl, hosté pak nedokázali balon odstranit ze svého pokutového území a domácí Kafka měl poměrně snadnou pozici – 2:0. Nic podstatnějšího se nestalo.

Po přestávce Krumlov přece jenom zvýšil tempo, zaměstnal sedlčanskou defenzivu, ale vysněný gól stále nepřicházel. Jednou gólmana zachránilo břevno po hlavičce Persána, neuspěl se svým pokusem ani Klivanda. A přišla další šťastná chvíle domácího Kavalíra, když po nedůrazu hostů uzavřel skóre na 3:0.

„Nedá se nic dělat, naše oslabené mužstvo prostě tentokrát soupeři nestačilo. Chybělo dost hráčů základní sestavy, s nimi bychom tu nějaký ten bod uhráli. Domácím tam prakticky padlo všechno, co namířili mezi tyče. My jsme měli i trochu smůly. Jediné pozitivum snad je to, že si mladíci vyzkoušeli, co divize vlastně obnáší,“ míní trenér Slavoje Václav Domin.


MALŠE ROUDNÉ – 1. FC KARLOVY VARY 1:2 (0:1)

GÓLY: 51. RŮŽIČKA – 23. VLASTNÍ (M. OTEPKA), 69. GEŇO.
ROZHODČÍ: SZIKSZAY – DUDA, PASTYŘÍK. DELEGÁT: BLÁHA. ŽK: 4:2 (TUREK, KÖSSL, M. OTEPKA, O. OTEPKA – PSOHLAVEC, GEŇO). DIVÁKŮ: 130.


ROUDNÉ: HŘEBEJK – KÖSSL, M. OTEPKA, PRŮCHA (46. VOGL) – RŮŽIČKA, TUREK, TUŠER (83. BARTOŠ), O. OTEPKA, VÁVRA – PÍŠA, MARKYTÁN (81. SAMEK). TRENÉR RUDOLF OTEPKA.

Tak tyhle ztracené body musí malšany mrzet ještě teď. S favoritem, usilujícím o postup do ČFL, sehráli naprosto rovnocennou partii, vytvořili si i dost gólových příležitostí, ale v zakončení, na rozdíl od hostů, vyhořeli. A to zápas rozhodlo.

Fotbal se hrál od počátku útočný, otevřený a domácí byli dlouho i aktivnější. Ale jen k vápnu. Finální přihrávky se jim nedařili a tak chyběly i tutovky. Ani hosté na tom nebyli lépe. Ale ve 23. min. utekl po pravé straně Maňák, už ve vápně poslal míč před branku, kde ho nešťastně srazil do vlastní sítě stoper Matěj Otepka a z ničeho nic to bylo 0:1. To byla voda na mlýn Západočechů, kteří pak hru kontrolovali a zahrozili i nepřesnou střelou Krlíčka. Chvíli před koncem poločasu ale domácí naznačili, že cestu k brance by mohli nalézt, jak ukázaly nevyužité příležitosti Píši a Markytána.

Roudenská ofenzíva pak pokračovala i po změně stran. Už v 51. min. skóre srovnal David Růžička (na snímku s č. 14), který hlavou poslal do sítě míč vyražený brankářem Dvořákem po ráně Tušera. Gól odstartoval výtečnou pasáž „nahoru – dolů“, plnou nápaditých kombinací a šancí. Roudné v ní bylo ke gólu blíž. V 60. min. na zadní tyči hlavičkoval nad opuštěnou branku osamocený Tušer, za nímž byl ještě možná lépe postavený Markytán. Pak pálil ve výborné pozici střídající Vogl, ale tečovaná rána skončila jen rohem. Po jeho rozehrání a prodloužení Markytána spálil tutovku kapitán Píša, který překopl… Přišlo tedy omšelé „nedáš – dostaneš“. Karlovarský Krlíčka zatáhl v 69. min. míč po levé straně do rozhozené obrany a přetaženým centrem našel „zapomenutého“ kanonýra Mariana Geňa, pro kterého nebylo problém dostat míč do sítě.

Laciný gól sebral domácím vítr z plachet, a i když se tlačili do útoku, vyložené šance už nepřicházely. Naopak zářil brankář Hřebejk, který chytil dva sólové nájezd Krličky i Geňa. Až v nastavení přišel obrovský závar, jeden z karlovarských hráčů zahrál ve vápně rukou, ale sudí nepískal… Pohledný, napínavý zápas tak měl pro Roudné smutný konec. Remíza by mu slušela víc a bod by byl pro něj zlatý. (zz)

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle