Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči v 19. kole krajského přeboru

 
středa, 29. března 2023, 13:44

Jihočeský kraj – V 19. kole krajského přeboru potvrdili parádní jarní jízdu fotbalisté Oseka. Tentokrát vyhráli v Třeboni. Poprvé v sezóně bodoval naplno i další celek z konce tabulky Tatran Prachatice. Naopak vůbec se nedaří Jankovu, který na jaře zatím nebodoval a navíc ani neskóroval. První místo drží pevně ve svých rukou Jindřichův Hradec, který minulý týden přivedl posily z divizního Lomu, Jonáše Madara a Jakuba Škardu, a v odvetách ještě neinkasoval.

Výsledky 19. kola krajského přeboru:


FC Silon Táborsko B – FC AL-KO Semice 7:2 (1:2)

Góly: 51., 53., 57. a 82. Ede, 20. Chotovinský, 56. Tolno, 88. Neužil – 16. Valach, 40. Listopad. Rozhodčí: Albert – Dimitrov, Pečenka. ŽK: 1:0 (Neužil). Diváků: 80.

Táborsko B: Hňup – Kupka (74. Pajer), Fišer, Pánek, Chotovinský (66. Koblasa) – Praveček (46. Alozie), Jansa, Neužil, Tolno - Oloko, Ott (66. Činčura). Trenér Jelen.

Semice: Vondrášek – Pohnán, Sádlo, Listopad – Kačírek (72. Buchtele), J. Keclík, Zborník (72. Pšenička), Blažek, Forman (60. P. Valach) – P. Keclík (60. Linhart), M. Valach. Mužstvo vedl Breibisch.

Nejlepší hráči: Oloko,Tolno,Kupka – nehlášeni.

Miroslav Jelen (trenér Táborska B): „Do začátku utkání jsme vstoupili aktivně a do patnácté minuty si vytvořili čtyři velké šance, bohužel ani jednu jsme neproměnili. Soupeř nás v první půli potrestal dvěma zásahy a my stačili pouze jednou brankou Chotovinského korigovat stav. V kabině jsme museli zvýšit hlas, a myslím, že i naši afričtí spoluhráči z našeho projevu poznali, že takhle ne. Ve druhém poločase jsme doslova na soupeře vletěli a za pár minut jsme si třemi góly Oloka a jedním Tolna zajistili klid. Další zásah přidal svým čtvrtým gólem Oloko a na konečných 7:2 dával krásnou střelou Neužil.“

Filip Breibisch (asistent trenéra Semic): „Těžko hodnotit takovýto zápas, kdy po poločase vedete 2:1 i když se štěstím, a na začátku druhého poločasu během šesti minut doslova darujete čtyři branky a je po zápase. To se stát prostě nemůže. Musím jen pogratulovat soupeři, který byl po celý zápas lepším týmem a zaslouženě vyhrál. My jsme se snažili držet krok, ale individuálně jsme propadli a neplnili, co jsme měli. Soupeř měl větší chuť a odhodlání a my se z toho musíme poučit.“


FK Olympie Týn n./Vlt. – FK Tatran Prachatice 0:2 (0:1)

Góly: 3. Pravda, 61. Kasík. Rozhodčí: Dimitrov – Pečenka, Albert. Delegát: Šafránek. ŽK: 0:3 (Jaroslav Rauscher, Luňáček, Pravda). Diváků: 150.

Týn: Kubík - Račák, Maxa, Meidl, Hudeček - Brom, Dobal (87. Maruška), Stoklasa, Mezera (46. Mravec) – Procházka (46. Šálený), Štos (73. Dvořák). Trenér Mareš.

Prachatice: Coufal – Jaroslav Rauscher, Legdan, Kováč, Luňáček (87. Gramblička) – Král, Škopek – Horák, J. Pravda, Kasík (80. Kovář) – Jakub Rauscher (89. Fürbach). Trenér Bajčík.

Nejlepší hráči: nikdo – celý tým

Václav Mareš (trenér Týna): „Z naší strany to byl ten nejhorší domácí zápas za mého působení v Týně nad Vltavou. Víc se k zápasu nemá cenu vyjadřovat. Hosté vyhráli zaslouženě.“

Pavel Bajčík (trenér Prachatic): „Povedl se nám vstup do utkání a brzy jsme vedli. Oproti minulému zápasu jsme si vedení pohlídali a zaslouženě poprvé vyhráli.“


TJ Dražice – SK Jankov 2:0 (1:0)

Góly: 34. Běhoun, 76. D. Štecher. Rozhodčí: Němec – Ondřej, Toman. ŽK: 3:2 (D. Štecher, Fořt, Běhoun – Kočí, Kočer). Diváků: 90.

Dražice: Počinek - Veselý, Fořt, Pražma, Novotný - Svojše, D. Štecher (82. Holub), Studenovský (91. Böhm), M. Stuchlík (84. J. Stuchlík) - Mareš (79. Tůma), Horka (26. Běhoun). Trenér Hořejší.

Jankov: Skála - Fajtl, Kočí, Kupka, Votava – Kočer (82. Píša), Hanzlík, Řepa, Borovka (46. Jirkovský) – Hofmann (82. Vokurka), Bláha. Trenér Matouš. 

Nejlepší hráči: Běhoun, D. Štecher, celý tým – nehlášeni

Vlastimil Stuchlík (vedoucí týmu Dražic): „Po většinu zápasu jsme byli lepším týmem a na rozdíl od soupeře jsme v obou poločasech vstřelili krásné góly. V první části se krásně trefil za velkým vápnem Běhoun a v začátku druhé části jsme bohužel několik tutových šancí nevyužili. To se povedlo až ke konci, kdy se  individuálně prosadil  Dan Štecher. Hosté měli za celý zápas snad jednu vážnější šanci a tak jsme dosáhli zaslouženého vítězství.“

Otakar Matouš (trenér Jankova): „Hodnocení se mi nepíše lehce, třetí zápas bez bodu, třetí zápas bez vstřelené branky. V Dražicích se za silného větru nehrálo příliš pohledné utkání, domácí byli po celý zápas aktivnější a ze čtyř šancí dokázali dvě zužitkovat. My jsme si vytvořili za celé utkání pouze jednu Řepou, ale proměnit jsme ji nedokázali. Stále mi u nás chybí větší důraz v osobních soubojích a větší hlad po gólech.“


FK Protivín – FK Olešník 3:3 (0:2)

Góly: 54. Vorel, 58. Hrachovec, 75. Petr – 16. a 46. Beko, 33. Toth. Rozhodčí: Vican ml. – Vican st., Brych. Delegát: Tůma. ŽK: 3:4 (Vojík, Vojta, Říha – Szó, Dudek, Nohava, Tomášek). Diváků: 150.

Protivín: Váverka - Vojík (70. Štěpka), Vojta, Nedvěd, Zach – J. Vorel (87. Kozák), D. Bečvář, Hrachovec (88. Kvasnička), Martin Říha, Urban (46. Buko Leroy) - Petr. Trenér Miroslav Říha.

Olešník: P. Tomášek - Miklík, Nohava, Kalášek, Vojta – Beko (65. Heller), Lafata, Szó (72. D. Tomášek), Martinec - Toth, Dudek. Trenér Chlumecký.

Nejlepší hráči: celý tým – Beko

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Úvodní poločas se nám vůbec nepovedl a prohráli jsme ho 0:2, i když jsme měli dvě stoprocentní šance na vyrovnání za stavu 0:1. Když jsme hned po třiceti sekundách dostali na 0:3, myslel jsem, že je hotovo. Naštěstí po kombinaci nejzkušenějších Míry Zacha se zakončujícím Mírou Vorlem se nám podařilo protrhnout střeleckou smůlu a v ten moment jsme si začali konečně věřit. Po hodině hry se nám podařilo snížit na rozdíl jedné branky po individuální akci Patrika Hrachovce. Vyrovnat se nám podařilo opět po individuální akci Adamem Petrem. Asi zasloužená remíza, ale určitě radostnější pro nás. Rád bych za druhý poločas poděkoval týmu, protože z 0:3 vyrovnat zápas na 3:3 se podaří jednou za pět let.“

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): „V Protivíně to není nikdy jednoduché. Domácí jsou nepříjemný fotbalový mančaft směrem dopředu. Fotbal měl takovou úroveň, jakou nám dovolil terén, který byl podobný tomu, na jakém hrála reprezentace v Moldavsku. Ale i tak jsme poločas vyhráli 2:0. Na začátku druhé půle jsme vstřelili branku na 3:0 a mysleli jsme si, že je po zápase. Domácí změnili rozestavení a během pěti minut se dotáhli na rozdíl jedné branky. Pak jich bylo plné hřiště a my jsme nahoře neudrželi balon. Po lehkých ztrátách míče přišlo zasloužené vyrovnání domácích. Pro nás je to ztráta, když vedeme venku o tři branky, ale zároveň ponaučení do dalších zápasů. Teď hrajeme třikrát doma a na to se těšíme.“


TJ Jiskra Třeboň – TJ Osek 1:4 (1:1)

Góly: 31. Hromádka (pen.) - 53. a 79. Carda, 16. J. Říský, 92. Sigmund. Rozhodčí: Votava – Krčín, Hošek. Delegát: Třeštík. ŽK: 4:4 (Hromádka, Týnavský, Rezek, Průcha - Němeček, Hoch, D. Říský, Šrámek). Diváků: 90.

Třeboň: Kopecký - Rezek, Zavadil, Týnavský, Schneider (79. Bartl) - Kubata, Hromádka, Vrána, Matoušek (57. Candra) - Radosta (79. Kocanda), Průcha. Trenér Bicenc.

Osek: Vlk – Němeček, Šrámek, Carda, Martin Čapek – J. Říský, Hoch – Matěj Čapek, D. Říský, Sigmund – Hosnedl (84. Zelenka). Trenér Vašica.

Nejlepší hráči: nehlášeni – D. Říský, Carda

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „V prvním poločase jsme udělali chybu v obraně a soupeř nás v 16. minutě potrestal gólem. Drželi jsme míč, soupeř na nás čekal a snažil se jednoduchými nákopy překvapovat. Ve třicáté minutě jsme po levé straně prošli a Radosta centrem trefil ruku hráče Oseku. K penaltě se postavil Hromádka a proměnil. Ve druhém poločase proměnil Osek dvakrát standardní situaci a vyhrával už 1:3. Za tohoto stavu jsme kopali druhou penaltu po faulu ve vápně. Opět se k penaltě postavil Hromádka, ale neproměnil. V nastaveném čase jsme dostali ještě z brejku čtvrtý gól. Bohužel dostáváme moc gólů a nedisciplinovaně bráníme standardní situace.“

Luboš Vašica (trenér Oseku): „Proti Třeboni jsme byli obezřetní, protože jsme moc nevěděli, co od soupeře čekat. První poločas byl z naší strany trochu bojácný. Ujali jsme se vedení, ale chyběl nám pohyb, kupili jsme nepřesnosti a špatně dostupovali hráče. Z toho pramenila i chyba, po které se proti nám kopala penalta, a domácí vyrovnali. Davida Říského jsme pak přesunuli na stopera a Martina Šrámka do zálohy. Ukázalo se to jako dobrý tah, protože David Říský prakticky vymazal nejlepšího domácího hráče a Martin Šrámek zase rozběhal zálohu. Díky tomu jsme se dostali ke standardním situacím, které se ukázaly být rozhodující. Po nich jsme dali dva góly a ujali se vedení 3:1. Pak jsme se zatáhli, udělali jsme chybu a byla z toho druhá penalta proti nám. Tomáš Vlk ji ale chytil a tím bylo po zápase. Čtvrtý gól už byla taková třešnička na dortu. Za druhý poločas jsme si vyhrát zasloužili.“ 


SK Rudolfov – TJ Spartak Trhové Sviny 2:2 (1:1)

Góly: 38. Peiger, 60. Tlamsa - 23. Valut, 72. Fatura. Rozhodčí: Šťastný – Kollmann, Vican. Delegát: Babka. ŽK: 2:2 (Říha 2 - Šafránek, Fatura). ČK: 1:0 (87. Říha). Diváků: 70.

Rudolfov: Teringl – Tyrpák, Novotný, Hajný, Prokeš – Sládek, Říha, Vejvar, Šindelář, Peiger (90. Toman) – Tlamsa(74. Janák). Mužstvo vedl Dvořák.

T. Sviny: Vrábek – D. Brůha, Valut, D. Kodras, O. Hruška, Novák, Kolář, Šafránek (71. Fatura), Chromčák (46. L. Gažák, 87. V. Hruška), M. Kodras (46. Tomek), Macák. Trenér Písko.

Nejlepší hráči: Šindelář – Tomek

Jan Šindelář (hráč SK Rudolfov): „Po dvou nepovedených zápasech jsme chtěli konečně bodovat. Bohužel je to jen bod. Přáli jsme si tři, ale také jsme nemuseli mít žádný. Nám se podařilo otočit nepříznivý vývoj, ale vedení jsme neudrželi. V celkovém kontextu utkání se jedná zřejmě o spravedlivou remízu.“

Martin Písko (trenér T. Svinů): „Chtěli jsme navázat na výkon z minulého týdne, ale opak byl pravdou. Vůbec se nám zápas nepovedl, nebyla chuť ani bojovnost a takto se v krajském přeboru nemůžeme prezentovat. Domácí hráli jednoduše a my na to nedokázali reagovat. Remíza je spravedlivá.“


FC ZVVZ Milevsko – FK Jindřichův Hradec 0:2 (0:0)

Góly: 62. Waník, 90. Strejček. Rozhodčí: Novotný – Mach, Kaštánek. ŽK: 1:5 (Kálal - Šmíd, Rejthar, Mischnik, Madar, Völfel). Diváků: 140.

Milevsko: Neužil – Kálal (72. Süsmelich), Vakoč, Kosobud, Málek – Kortan, Souček (46. Bártík), Marvan (86. Baštýř), Přibyl (72. Pich) – Hadáček, Petřík. Trenér Strnad.

J. Hradec: Hulík – Blažek (46. Madar), Koktavý, Rejthar, Hauser - Waník, Mischnik, Šmíd (87. Völfel), Škarda (90. Jaroš), Votava (90. Petr) – Toman (90. Strejček). Trenér Lukáč.

Nejlepší hráči: Neužil - Waník, Mischnik, Koktavý, Rejthar

Miroslav Strnad (trenér Milevska): "Myslím, že jsme nebyli v žádném případě horším týmem,ba naopak.Chybělo nám pomyslné štěstíčko v koncovce, prostě se to k nám na jaře zatím neodráží a často nám chybí centimetry, abychom dorazili nějaký míč do brány. Bojovnost nám určitě nechybí, kluci chtěli. My musíme jít zápas od zápasu, a když jsme nevyhráli doma, musíme začít vyhrávat venku, kde teď budeme hrát třikrát za sebou. Už to musíme zlomit."

Roman Lukáč: „Milevsko hrálo velmi dobře, v týmu má hodně mladých běhavých hráčů. Divím se, že není v tabulce výše. Zápas byl hodně bojovný o mnoha soubojích. Byly to v Milevsku těžce vybojované body.“


TJ Hluboká nad Vtavou – FK Junior Strakonice 3:1 (1:1)

Góly: 38. Hrachovec, 80. Otepka, 85. Hájek - 32. Chalupa. Rozhodčí: Petričák – Nedvěd, Krčín. Delegát: Jodl. ŽK: 5:4 (Otepka, Hájek, Hrachovec, Krejčí, Šuba - Krejčí, Rozhoň, Rybák, Butnaru). Diváků: 100.

Hluboká: Konečný – Krejčí (87. Rottenborn), Otepka, Antoš, Kössl (46. Blažek) - Funda, Rubick, Hrachovec, Pecka (46. Kadlec) - Hájek (86. Kolafa), Šuba (74. Křiváček). Trenér Kokeš. 

Strakonice: Kozlík - Smola, Rybák, Rozhoň, Zahrádka, Bublík - Chalupa, Benedikt, Bílý, Máška (62. Butnaru) – Krejčí. Trenér Čakrt.

Nejlepší hráči: nehlášeni – Kozlík, Benedikt, Krejčí

Radim Kokeš (trenér Hluboké): „Utkání se od začátku vyvíjelo podle našich představ. Bohužel jsme v úvodních patnácti minutách nedokázali vstřelit branku. Pak jsme naopak z ojedinělého útoku soupeře obdrželi gól. Naštěstí jsme těsně před půlí dokázali srovnat skóre na poločasových 1:1. V druhé půli jsme udělali nějaké změny v sestavě a vystupňovali tlak, avšak bez efektu. Čtvrt hodiny před koncem měl soupeř stoprocentní šanci, jelikož jsme hráli už jen na tři obránce. Nakonec jsme však dokázali utkání rozhodnout v náš prospěch a připsali jsme si konečné vítězství 3:1. Přiznám se, že utkání pro nás bylo složité, ale jsem za to rád, protože to zvyšuje mentální odolnost týmu pro další těžká utkání, která nás čekají.“

Tomáš Čakrt (trenér Strakonic): „Na Hluboké jsme nastoupili s hodně defenzivní taktikou a vsázeli jsme na rychlé protiútoky po krajích hřiště. Po jednom takovém zatáhl míč Bílý, přihrál pod sebe a Chalupa nás dostal do vedení. Bohužel, ve 38. minutě se zdálky krásně trefil Hrachovec a bylo vyrovnáno. Ve druhé půli jsme se ještě více zatáhli, domácí nás dostávali pod velký tlak a několikrát nás podržel brankář Kozlík. I přesto jsme mohli na Hluboké bodovat. V 78. minutě se po rychlé kombinaci Bílého a Krejčího dostal k zakončení Smola, ale nedal. Chvíli na to se prosadil Otepka a bylo rozhodnuto. V závěru jsme hru otevřeli a soupeř přidal třetí branku. Neodehráli jsme špatné utkání, hráči dřeli, ale chybí nám i trocha štěstí.“


Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák
 


 

Reklamní sdělení

Reklama