Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnovští vyhráli, ale proti srdnatě bojující Jistebnici to neměli jednoduché

 
středa, 29. března 2023, 11:11

Chýnov - Se zájmem očekávaný úvodní šlágr prvního jarního kola mezi domácím celkem a na podzim velmi dobře hrající Jistebnicí, která měla před tímto zápasem jen o jediný bod méně než chýnovští fotbalisté a vedenou bývalým chýnovským trenérem Hešíkem, nakonec domácí vybojovali všechny tři body a nadále na čele tabulky pronásledují vedoucí Třebětice.

Před zápasem uctili hráči a diváci minutou ticha památku Zdeňka Dlabala, bývalého hráče Chýnova, který zemřel v padesáti osmi letech v únoru tohoto roku, a který po skončení hráčské kariéry, nechyběl jako divák prakticky na žádném zápase domácího celku.

Domácí představili v základu Jiřího Rabiňáka, který svým výkonem potvrdil, že by měl být posilou. S hosty přijela do Chýnova i velmi početná divácká kulisa, asi 30 jistebnických fanoušků a fanynek. Celkem přihlíželo zápasu rekordních 190 diváků.

Chýnovští fotbalisté si hned od úvodu utkání vytvořili trvalou územní převahu a neustále se tlačili před branku velice zkušeného jistebnického brankáře Františka Plachého. V 9. minutě se dostal po centru Rabiňáka k hlavičce domácí stoper Rytíř a hosty zachránila před inkasováním pouze pravá tyč. Ve 13. minutě se dostal do vyložené šance Vlastimil Hruška, ale Plachý jej nadvakrát skvěle vychytal.

Jistebnice se po té dostala také k několika protiútokům a největší šanci měli hosté v 18. minutě, kdy zahrával z ideální pozice z osmnácti metrů trestný kop Horčička, ale jeho střela mu vůbec nesedla a vysoko přestřelil Průšovu branku. Poté se ve 22. minutě nejprve zastřeloval domácí kanonýr Král, ale Plachý hosty ještě podržel, ale ve 29. minutě se již skóre poprvé měnilo. Chýnovští na své levé straně po ose Mládek, Vlastimil Hruška a Král skvěle zakombinovali a posledně jmenovaný přesně zakončil na vzdálenější tyč - 1:0.

A hned ve 33. minutě chybovali hosté ve středu obrany a skóre se měnilo podruhé, když po asistenci opět Vlastimila Hrušky prostřelil jistebnického gólmana Václav Hruška - 2:0.

Ve 39. minutě zahrával z pravé strany trestný kop domácí Rabiňák a tentokrát orazítkoval břevno jistebnické branky. Domácí byli celý první poločas jasně lepším celkem a jejich dvougólové vedení bylo zcela zasloužené. Hosté se dostali do šance až ve 45. minutě, ale volně poskakující míč před brankou Průši nedokázal nikdo z jejich hráčů doklepnout do sítě.

Druhý poločas však přinesl na hřišti jiný obraz, neboť hosté se začali tak od 55. minuty daleko více dopředu osmělovat a začali si i oni vytvářet gólové šance. Domácí obrana však dlouho odolávala, a to i v 58. minutě, kdy pronikl až před Průšu rychlý Buchtele, ale gól z toho nebyl.

Po té to zase zkoušeli domácí, ale střely Vlastmila Hrušky ani Havlíka svůj cíl nenašly. V 73. minutě se však hosté dočkali zaslouženého snížení, když střídající Muž, byl na hrací ploše tři minuty, z úhlu prostřelil přízemní ranou Průšu - 2:1. Hosté vycítili šanci na nějaký bodový zisk, tlačili se stále více dopředu, ale v 86. minutě zapomněli na zadní vrátka, kdy unikl Král, v pokutovém území jej poslal k zemi Horčička, který za to viděl červenou kartu, a z nařízené penalty brankář Průša prostřelil svého kolegu v brance Plachého a upravil na konečných 3:1.

Pavel Pilík (asistent trenéra Chýnova): "Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas, což se také potvrdilo. Musím hráče především za prvních šedesát minut pochválit, neboť do té doby jsme byli jasně lepším celkem a s naší hrou jsem byl velmi spokojený. Kromě dvou branek jsme měli v první půli ještě asi dvě nebo tři gólové šance, ale třetí branku jsme nepřidali. Ve druhém poločase jsme měli hluchou dvacetiminutovku, hosté snížili na 2:1, ale naštěstí jsme odpověděli v závěru třetí rozhodující brankou a připsali jsme si velmi cenné tři body."

Radim Hešík (trenér Jistebnice): "Bohužel jsme zaspali celý první poločas a dostali jsme zbytečně ale zaslouženě dvě branky. Ve druhé půli si však troufám říct, že jsme domácí mužstvo přehrávali, ale dali jsme jen jeden gól a naopak po naší hrubé chybě vzadu jsme z penalty dostali v závěru třetí branku. Nemáme se ale za co stydět, jsme nováčci v I. A třídě a těšíme se na další zápasy. Třeba hned na ten příští doma s vedoucími Třeběticemi."

FC Chýnov – 1. FC Jistebnice 3:1 (2:0)

Góly: 29. Král, 33. Václav Hruška, 87. Průša (pen.) - 73. Muž. Rozhodčí: Dunovský - Němec, Hanzlíková. Delegát: Hruška. ŽK: 2:0 (Václav Hruška, Král). ČK: 0:1 (86. Horčička). Diváků: 190.

Chýnov: Průša – Mareš, Rytíř, F. Zadražil, Rabiňák – Havlík (75. Petrů), Václav Hruška (91. Vácha), Mládek, Vlastimil Hruška (81. J. Hruška) - Král (88. Doubrava), Kavka (60. Štrouf). Trenér Petr Holota.

Jistebnice:  Plachý – T. Ruber, Fara, Vacek, Sváček – Horčička, Šváb, Buchtele, Turnovec (50. D. Ruber) - Stoszek, Sokolt (70. Muž). Trenér Radim Hešík.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Eliška Šmejkalová