Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lišov potvrdil v souboji se Čtyřmi Dvory roli mírného favorita

 
středa, 29. března 2023, 10:04

Lišov - K prvnímu jarnímu zápasu o body přijelo do Lišova mužstvo Čtyř Dvorů, které po podzimu skončilo o dvě příčky za domácími a netajilo se ambicemi odvézt z Lišova nějaký bod.

Poměrně ospalý a opatrný oboustranný začátek rozproudila v deváté minutě tvrdá střela domácího Leštiny, kterou bravurně vyrazil D. Pecha do rohu. Obě mužstva se předháněla v kombinacích i rychlých protiútocích, ale většinou bez efektu.

Do největší šance se dostal po dobré kombinaci několika hráčů ve 27. minutě, hostující Janeček, kterému jeho umístěnou střelu „z očí do očí“ Dejčmar vyrazil do rohu. V 31. minutě tvrdě vystřelil za hranicí šestnáctky Matušek a orazítkoval tyč. První dorážku Dejčmar vyrazil, s druhou už bez pomoci nemohl nic dělat a Dubský dal na 0:1.

O chvíli později kopali domácí trestný kop ze strany od hostující střídačky, střílený Kovačičův centr proletěl až k Pechovi, jenž byl faulován a bylo trochu rušno. Domácí měli snahu něco se skóre udělat, povedlo se až ve 39. minutě, když Kovačič typickou českou uličkou poslal do šance nabíhajícího Faktora, jehož střelu Pecha vyrazil, ovšem na dorážku Pechoče už neměl šanci 1:1.

Domácí skeptici víc nečekali, ovšem ve 42. minutě zahrál“ rafinovaně“ trestný kop asi ze třiceti metrů Koláček. Míč před Pechou skočil, ten jej vyrazil a nabuzený „šutér“ Pechoč se nemýlil 2:1.

Tradiční poločasové prognózy rozhodl velmi dobře hrající Leština ve 47. minutě, když převzal míč po autovém vhazování a po menším slalomu ala “Masopust“ se proháčkoval až na hranici vápna a nečekaně levou umístil míč k tyči na 3:1.

Pořád bylo ještě hodně času a oboustranná očekávání, co dál s výsledkem, byla reálně ve hře. Nabuzení domácí po chvíli hrozili tvrdou střelou Račáka, kterou Pecha vyrazil do pole. Poté měli hosté výhodu tří rohů po sobě, bohužel pro ně bez efektu. Poté po rychlém protiútoku Pechoč neproměněním šance odmítl hattrick.  

V 62. minutě musel odstoupit čerstvě vystřídavší Jan Kándl, když si po hlavičkovém souboji o míč roztrhl obočí. Domácí stále „tlačili na pilu“ a šance přibývaly. V 70. minutě rozehrál Kovačič pas na Račáka do levé strany, ten po zpracování dal prudký centr před bránu. Červenka z první trefil jen výborně reagujícího Pechu. V 74. minutě opět Kovačič oslovil Červenku, ten zpětně narazil na vápno Kandlovi, jehož střelu srazili hostující obránci do rohu.

V 77. minutě se už skóre pohnulo, když převzal míč na prostředku hřiště Shýbal, neukvapil se a dal míč vpravo na vystřídavšího Fiktuse. Ten obešel obránce a jeho prudký polovysoký centr dorazil do brány Červenka.

Za lidové vstupné to ještě nebylo vše, protože v nastaveném čase viděli všichni třešničku na dortu, když Koláček na polovině hřiště převzal odkop Dejčmara a po zpracování míče a váhavém posunu vpřed se rozhodl tvrdou dálkovou střelou vymést šibenici Pechovy branky. Všichni domácí fandové, včetně skeptiků, byli spokojeni.  

Jiří Beneda (trenér Lišova): Do zápasu jsme nevstoupili moc dobře, nechávali jsme hostům hodně prostoru a ti toho využili ke vstřelení vedoucí branky. Do konce poločasu jsme se ale zlepšili a po dvou dorážkách Libora Pechoče jsme vývoj zápasu otočili. Druhý poločas jsme už kontrolovali a přidali další branky, zejména poslední gól Míry Koláčka byla výstavní bomba z 25 metrů, která vyhnala všechny pavouky ze šibenice. Získali jsme důležité tři body, takže spokojenost.

SK Lišov – SK Čtyři Dvory 5:1 (2:1)

Góly: 39. a 42. Pechoč, 47. Leština, 79. Červenka, 93. Koláček – 32. Dubský. Rozhodčí: Písek – Ovčáček, Šíma. ŽK: 3:0 (Kovačič, Leština, Kandl). Diváci: 100.

SK Lišov: Dejčmar – Leština, Koláček, Shýbal, Mandík (60. Kándl J., 61. Kandl P.), Faktor (73. Fiktus), Kovačič, Martinec (27. Račák), Bouchal, Pechoč (86. Průša), Červenka. Trenér J. Beneda.

SK Čtyři Dvory: Pecha – Pavlík, Pecha T. (82. Sháněl), Cahyna, Matušek, Jindrle, Vančura (49. Čermák), Trča, Dubský (82. Jelínek), Houška (79. Zvánovec), Janeček (79. Sobolík). Trenér Čepička.

 
 
Napsal(a) Jiří Hart | Foto Petr Hřídel
 


 
Reklama