Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Šlágr při startu jara bez vítěze. V 93. minutě srovnával Míka

 
úterý, 28. března 2023, 18:43

Strunkovice - Vyrovnávací brankou zimní posily Václava Míky ve třetí minutě nastavení získali malšané v úvodním taháku prvního jarního kola I. A třídy bod po remíze 1:1 na hřišti vedoucího strunkovického Blaníku.

Vydařená zimní příprava je minulostí, první zápas na travnatém a hrbolatém pažitu ve Strunkovicích dělal oběma jedenáctkám starosti.

Na očekávané střetnutí dorazilo k Blanici na 350 diváků, ale první poločas toho moc neviděli. Do pořádného zakončení se nedostalo ani jedno mužstvo. Malšané působili fotbalovějším dojmem, domácí to nahrazovali bojovností.

Dlouho to vypadalo, že souboj prvního proti třetímu rozhodne jediná trefa. Po podzimu neporažené Strunkovice se po hodině hry dostaly lacino do vedení, když střed obrany nezachytil dlouhý nákop na domácího rychlíka Romana Žurka a ten zakončil samostatný únik přesnou ranou k tyči.

V 76. minutě to zkoušel znovu Žurek, který dělal roudenské obraně ve druhé půli velké starosti. Domácí se totiž po vedoucí gólu ještě více zatáhli a podnikali nebezpečné výpady právě Žurkem.

Malšané měli územní převahu, ale jejich veškerá snaha končila u velkého vápna Strunkovic. Až v 83. minutě vyzráli na zhuštěnou obranu domácích v čele s Hovorkou, Goretki se ocitl tváří v tvář brankáři Vojtíškovi, ale střílel jen o kousek vedle tyče.

Minutu před koncem byli hosté téměř na lopatkách. Expres Žurek se řítil sám brankáře Havlíčka, který bravurním zákrokem domácího útočníka vychytal a udržel svému týmu naděje.

Roudenští bojovali až do konce a odměny v podobě vyrovnání se dočkali v posledních vteřinách nedělního duelu. Po rohu, na který se vydal i Havlíček, vyskočil nejvýše novic Václav Míka a hlavou stanovil zaslouženou dělbu bodů. Vzápětí rozhodčí Lepič střetnutí za nerozhodného stavu 1:1 ukončil.

Zelenobílí původně cestovali do Strunkovic se smělejšími plány. „Musím přiznat, že jsme sem jeli vyhrát, ale podle průběhu ten bod bereme. Měli jsme dvě šance, neproměnili jsme je, po špatném zajištění jsme inkasovali gól od Žurka. Nakonec je ten bod spravedlivý, vyplatilo se nám bojovat až do konce,“ hodnotil bezprostředně po utkání roudenský kouč Pavel Cepák. „Pochválil bych rozhodčí za dobrý výkon, naopak celý dojem z poklidného zápasu pokazila domácí lavička slovními útoky na sudí po vyrovnávacím gólu,“ mrzelo Cepáka, co se událo po závěrečném hvizdu.

Blaník Strunkovice – Malše Roudné 1:1 (0:0)

Góly: 62. Žurek - 93. Míka. Rozhodčí: Lepič - Frček, M. Mráz. ŽK: 3:1. ČK: 1:0 (93. Beneš - asistent). Diváků: 350.

Malše: Havlíček – Zíka (75. Pazourek), P. Cepák, D. Cepák, Vogl – Goretki, Zachař, Kadlec, Šrámek (54. Wohlgemuth) – Vlk, Míka.

Napsal(a) Malše Roudné | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama