Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Šlágr III. třídy mezi Černým Dubem a Kamennou přilákal 262 diváků

 
pondělí, 27. března 2023, 19:19

Nové Homole - Neuvěřitelných 262 diváků přilákal sobotní šlágr českobudějovické III. třídy mezi domácím Černým Dubem a hostující Kamennou. Ti, co dorazili, nemohli litovat. Utkání nabídlo celkem 8 gólů, 4 penalty (z toho dvě neproměněné) a spoustu dalších zajímavých momentů. Z vítězství se nakonec radovali domácí, kteří se tak bodově na svého soupeře dotáhli. Boj o prvenství a postup do okresního přeboru tak nabírá od úvodního jarního kola na obrátkách.

Na úvodní branku se nemuselo dlouho čekat. Již v 8. minutě dostali domácí možnost zahrávat první z pokutových kopů, ze kterého se Milan Ďurica nemýlil – 1:0. Po půl hodině hry se do balonu opřel Milan Horák, po jehož výstavní ráně se natahoval Brousek marně – 2:0. O tři minuty později ale dostal ve vápně dostatek volného prostoru Vlastimil Bašta, jenž neméně povedenou ranou levačkou snížil – 2:1.

Stejný hráč měl na hlavě vyrovnání, s jeho pokusem si ale Schuster výborně poradil. A tak mohlo udeřit opět na domácí straně, Ďuricova hlavička ale pouze orazítkovala břevno hostující branky. A protože brankou neskončil ani závar domácích po rohovém kopu, stejně jako několik nadějných náznaků hostů, odcházeli do šaten spokojenější hráči Černého Dubu.

V polovině druhé pětačtyřicetiminutovky předvedl pěknou individuální akci Michal Hanzal a začínalo se od nuly – 2:2. Vyrovnaný stav ale dlouho nevydržel. Po standardní situaci Vančury se v pokutovém území nejlépe zorientoval Milan Ďurica a domácí opět vedli – 3:2. Stejný hráč navíc za další tři minuty připravil branku pro Jana Dědinu, který ve skluzu procedil balon za hostujícího gólmana – 4:2.

Hosté mohli odpovědět vzápětí, kdy také oni dostali výhodu pokutového kopu, Hanzal ale trestuhodně přestřelil. Aby toho nebylo málo, penalta se pískala také na druhé straně po souboji Randy s Welserem. K té se postavil kdo jiný, než domácí kanonýr Milan Ďurica, jenž pohodlně završil hattrick – 5:2.

Za další čtyři minuty se skóre měnilo znovu. Vlastimil Bašta se tváří v tvář proti Schusterovi nemýlil – 5:3. V poslední minutě hosté opět faulovali v pokutovém území a domácí měli výhodu již třetí penalty! Ďurica tentokrát přenechal balón Vančurovi ml., který ale nechal vyniknout Brouska.

TJ Slovan Černý Dub – TJ Sokol Kamenná 5:3 (2:1)

Góly: 8. (pen.), 68. a 82. (pen.) Ďurica (p.), 29. Horák, 71. J. Dědina - 32. a 86. Bašta, 64. Hanzal.

Napsal(a) Slovan Černý Dub | Foto Slovan Černý Dub
 


 
Reklama