Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Oblastní I. třídy mají před sebou jarní pokračování. Taháky ve Strunkovicích a v Chýnově

 
pátek, 24. března 2023, 21:32

Jihočeský kraj – Po rekordně dlouhém zimním spánku, který trval více než čtyři měsíce, vstoupí do druhé poloviny sezony oblastní třídy. A třída odstartuje ve skupině A velkým tahákem mezi Strunkovicemi a Roudným. Tedy souboji prvního proti třetímu. Skupina B zase nabídne tahák na Táborsku. V derby si to rozdají Chýnov s Jistebnicí.

Velkým překvapením podzimní části I. A třídy byly výsledky Strunkovic. Ve skupině A v konkurenci Roudného, Mirovic a Vodňan skončily překvapivě, ale zcela zaslouženě na první příčce. Pro klub z Prachaticka je to historický úspěch, ale zůstává nohama na zemi.

„Spokojeni jsme nadmíru. Bez nějakých klišé, parta v kabině je hodně dobrá. Užíváme si to. Zároveň víme, že stačí pár zápasů a tabulka může vypadat jinak,“ uvědomuje si místopředseda strunkovického Blaníku Petr Kortus, jenž je společně s Václavem Benešem jedním z trenérů. „Los je na začátku těžký. Uvidíme, na co to bude v konečném účtování po 26 kolech v červnu stačit,“ dodal Kortus.  

Podruhé cílí na postupovou pozici Mirovice. S několika expříbramskými plejery skončily po první půlce druhé. Svěřenci bývalého ligového obránce Tomáše Urbana padli za celý podzim jen jednou ve Strunkovicích a do odvet vstoupí s pouhým jednobodovým odstupem na lídra.

Až třetí skončila Malše Roudné, která čtvrtým rokem prahne po návratu mezi krajskou elitu. „Máme ztrátu šesti bodů na prvního a budeme jim to chtít znepříjemnit. Budeme hrát pořád stejně, ale doufáme, že jim ještě budeme dýchat na záda. Na trůnu jsou Strunkovice ale naprosto zaslouženě. To samé Mirovice. Nedá se nic dělat, je to sport. Do jarní části půjdeme s pokorou a uvidíme,“ uvedl při hodnocení kouč malšanů Pavel Cepák.

Třebětice se v dohrávce předvedly

Třebětice zahájily jaro ve velkém stylu. V dohrávce z podzimní části s Lokomotivou ČB vyhráli na umělce v Třeboni drtivě 9:1 a naznačily, že to s útokem na historickou účast v krajském přeboru myslí naprosto vážně. „Prvotním cílem bylo, abychom se zachránili, samozřejmě jsme ale chtěli hrát někde uprostřed tabulky, takže cíl jsme určitě naplnili a hodně překročili,“ komentoval podzim zkušený kouč Marek Černoch.

Třebětický nováček vyhrál podzim o tři body. Postupové choutky může mít ve vyrovnané tabulce až šesti mužstev. „Samozřejmě to za pár kol může být úplně jinak, momentálně si to ale užíváme a zavazuje nás to i k tomu, že musíme tvrdě dál pracovat,“ podotkl Černoch, jenž útočí s týmem na druhý postup za sebou.

V popředí se tradičně drží FC Chýnov. Několikrát již postup odmítl, podobně jako druhé Bernartice, ale tentokrát by se mu podle slov jednoho z trenérů Pavla Pilíka nebránil a chce zaútočit na postup do kraje. Ambice se pokusí naplnit hned v úvodním derby s Jistebnicí, která má pod velením Radima Hešíka jen o bod méně.

Půlmistři v I. B třídách

Startují také I. B třídy. Skupinu A ovládla Zlatá Koruna v sestavě s celou řadou exkrumlovských hráčů. Zimní posilou je jankovský Kroneisl. Kvalitu předvedla „Zlatka“ v generálce s Planou (5:0). Jediný konkurentem, zdá se, budou Hrdějovice, které nasbíraly čtyři body méně.

Jako nůž máslem projely podzimem Sousedovice. Ve třinácti zápasech skupiny B pravidelně vítězily a na druhý a třetí Vacov se Sedlicí drží osmibodový náskok. Navíc Josef Šourek nasázel úctyhodných 24 gólů.

Skupina C se po odstoupení béčka Soběslavi hraje pouze s 13 celky. Půlmistrem se o vlásek stalo Hradiště před exkrajským Sokolem S. Ústí. Hradišti však budou citelně scházet tři hráči, kteří v zimě přestoupili do Semic.

O možných postupových plánech mohou ve skupině C hovořit zástupci kvarteta klubů. Podzim ovládla po dvanáctizápasové sérii neporazitelnosti Nová Včelnice. Jen o bod zpět se drží nováček Borek, dvoubodovou manko mají Nová Bystřice s Neplachovem.  

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Miroslav Jánský
 


 
Reklama