Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči v 18. kole krajského přeboru

 
středa, 22. března 2023, 17:10

Jihočeský kraj - Máme za sebou 18. kolo krajského přeboru a na čele tabulky je vše beze změn. Jindřichův Hradec, Olešník i Hluboká znovu vyhrály. Překvapivě klopýtlo béčko Táborska, které narazilo v Oseku. Osek vstoupil do jara pod novým trenérem Lubošem Vašicou výborně, stejně jako Semice, na kterých si po Milevsku vylámal zuby i Rudolfov. Na první výhru čeká Tatran Prachatice, který prohospodařil dvougólový náskok s Třeboní.

Výsledky 18. kola krajského přeboru


TJ Hluboká nad Vltavou  – FK Olympie Týn nad Vltavou 2:0 (1:0)

Góly: 12. Antoš, 58. Krejčí. Rozhodčí: Lepič – Němec, Smola. ŽK: 1:0 (Rubick). Diváků: 200.

Hluboká: Konečný – Krejčí, Otepka, Antoš (87. Kolafa), Hrachovec - Funda, Rubick, Škoda, Pecka (77. Kadlec) - Hájek (85. Křiváček), Kössl. Trenér Kokeš.

Týn: Kubík (46. Vachuta) – Račák (79. Mravec), Brom, Maxa, Meidl – Procházka (64. Liška), Dobal, Stoklasa, Hudeček – Mezera (76. Šálený), Štos (89. Herza). Trenér Mareš.

Nejlepší hráči: celý tým - Kubík

Radim Kokeš (trenér Hluboké): „Utkání proti silnému soupeři z Týna nebylo jednoduché. Věděli jsme, že soupeř má kvalitní mužstvo a překonat jeho obranu bude složité. O to víc, když naše hřiště po podzimní přestávce nebylo zrovna ideální. Tomu jsme také přizpůsobili taktiku, kterou kluci splnili téměř na sto procent, a díku tomu jsme utkání dotáhli do vítězného konce a získali další tři důležité body. Musím pochválit všechny hráče za disciplinovaný výkon.“

Václav Mareš (trenér Týna): „Na těžkém a hrbolatém terénu se spíš hrála nakopávaná než kombinační fotbal. Přece jen si myslím, že fotbalu nechybělo nasazení z obou stran. Podle mě jsme byli Hluboké důstojným soupeřem, i když jsme zápas prohráli. Domácím jsme určitě nedali nic zadarmo. Zápas rozhodly začátky poločasů, především druhá branka byla naprosto zbytečná a rozhodující. My jsme směrem dopředu nepředvedli vůbec nic, a proto jsme nemohli pomýšlet na lepší výsledek.“


FC AL-KO Semice – SK Rudolfov 4:0 (2:0)

Góly: 39. a 79. Blažek, 16. P. Keclík, 82. Veleman. Rozhodčí: Mach – Vican, Boček. ŽK: 1:0 (Linhart). Diváků: 150.

Semice: Dvořáček - Sádlo, Holub (24. Pšenička), Pohnán – Forman (68. Šourek), Zborník, P. Valach (46. Linhart), Kačírek (81. Řezáč) – J. Keclík, Blažek, P. Keclík (60. Veleman). Trenér Nousek.

Rudolfov: Teringl – Tyrpák, Novotný, Říha, Prokeš – Šindelář, Boček (65. Janák), Sládek (85. Toman), Vejvar, Peiger – Tlamsa. Trenér Nárovec.

Nejlepší hráči: Blažek, Dvořáček – Šindelář

Marcel Nousek (trenér Semic): „Výsledkově se nám zápas povedl a určitě jsme za to hodně rádi. Jednoznačně jsme v prvním poločase byli lepším týmem a soupeři jsme balón moc nepůjčovali. Díky tomu jsme šli do druhého poločasu s vedením 2:0. Ve druhé půlce už se nedá moc o fotbale bavit a naše hra nebyla vůbec dobrá. Přesto jsme dokázali ke konci vstřelit ještě dvě branky. Zranil se nám ještě v první půlce Holub a zranění si odnesl i brankář Dvořáček. Budeme doufat, že se dají co nejdříve dohromady.“

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „Špatný vstup do jarní části jsme potvrdili dalším mizerným výkonem. Potvrzují se tak moje obavy z nepovedené zimní přípravy. Prostě nemáme natrénováno a navíc stále děláme chyby, za které nás soupeři trestají. Semice byly lepší a zaslouženě vyhrály, nám nezbývá než se soustředit na další domácí zápas s Trhovými Sviny.“


FK Junior Strakonice – FK Olešník 0:2 (0:0)

Góly: 69. a 85. Lafata. Rozhodčí: Kaštánek – Lepič, Smola. ŽK: 0:2 (Szó, Beko). Diváků: 100.

Strakonice: Lízal - Smola, Rozhoň, Bublík, Rybák (65. Děd) - Zahrádka (34. Máška), Míčka (81. Boukalík), Benedikt, Bílý, Chalupa – Krejčí. Trenér Čakrt.

Olešník: Alex Vida Normandeau – Miklík (89. Kalášek), Vrážek, Nohava, Eric Vida Normandeau (46. Chlumecký) – Beko (83. Tomášek), Heller, Szó, Vojta - Lafata, Toth. Trenér Chumecký.

Nejlepší hráči: Rozhoň – celý tým

Tomáš Čakrt (trenér Strakonic): „Proti velice dobrému Olešníku jsme vsadili na hru v hlubším bloku. Chtěli jsme být důrazní, agresivní v soubojích a vytvářet tlak na míč. To se nám poměrně dařilo a soupeři jsme hru hodně znepříjemňovali. Směrem dopředu jsme spoléhali na rychlý přechod do brejků a na standardní situace. Bohužel i přes to, že jsme si nadějné příležitosti vypracovali, branku se nám vstřelit nepodařilo. Dvacet minut před koncem jsme nechali v pokutovém území trochu prostoru Davidu Lafatovi a ten opět ukázal svoji obrovskou kvalitu. V závěru jsme ze hřiště stáhli defenzivního záložníka, zjednodušili hru a šli do rizika. K úspěchu to ale nevedlo. Naopak, soupeř nejprve neproměnil pokutový kop a v 85. minutě přidal druhou branku opět Lafata. Již ve druhém zápase po sobě nás můžou mrzet neproměněné šance. Za přístup k zápasu, enormní nasazení a odvedený výkon ale musím všem svým hráčům poděkovat. Když takhle budeme hrát v dalších zápasech, výsledky se dostaví.“

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): „Do Strakonic jsme vyrazili z různých důvodů v okleštěné sestavě. Řekli jsme si, jak to chceme hrát, a věřil jsem, že i tak máme stále nějakou kvalitu a zvládneme to. Hráli jsme ze zabezpečené obrany a vyráželi do brejků. Domácí nám mohli dát branku pouze ze standardek, které jsme si pohlídali. První půle skončila bez branek, i když třikrát zvonila tyč. Ve druhém poločase ukázal instinkt zabijáka David Lafata a dvěma góly zápas rozhodl. Těší mě nula vzadu a návrat kapitána Dominika Hellera po zranění. Naše neproměněná penalta už je taková tradice.“


TJ Spartak Trhové Sviny – FC ZVVZ Milevsko 1:1 (0:0)

Góly: 87. Kolář (pen.) – 83. Kosobud. Rozhodčí: Krčín – Cigáň, Vican. ŽK: 0:2 (Vakoč, Petřík). Diváků: 70.

T. Sviny: Vrábek – D. Brůha, Valut, D. Kodras, Novák - Hruška, Popovič (65. Rolínek), Kolář, Šafránek (75. Tomek), Chromčák (68. L. Gažák), M. Kodras (81. Fatura). Trenér Písko.

Milevsko: Michal Hejl – Kálal, Vakoč, Kosobud, Málek – Kortan (75. Bártík), Souček, Marvan, Přibyl – Hadáček (83. Süsmelich), Petřík (90. Pich). Trenér Strnad.

Nejlepší hráči: D. Brůha, Kolář – Kosobud

Martin Písko (trenér T. Svinů): „Nečekalo nás nic jednoduchého. Chtěli jsme odčinit porážku z minulého kola, ale věděli jsme, že Milevsko bude silné. Hrál se bojovný zápas v rychlém tempu, bohužel s minimem šancí na obou stranách. Vypadalo to na bezbrankovou remízu, ale bohužel nás zase zradila individuální chyba a v 83. minutě jsme prohrávali 0:1. Naštěstí jsme to nevzdali a dokázali jsme v 87. minutě vyrovnat gólem Koláře.“

Miroslav Strnad (trenér Milevska): „Ve druhém jarním kole jsme zavítali do Trhových Svinů s vědomým, že domácí nedají po první porážce nic zadarmo. My jsme byli po celý zápas více na míči, lépe jsme kombinovali, ale šancí na obou stranách bylo po poskrovnu. Ke konci zápasu přišla odměna v podobě gólu Kosobuda, bohužel za tři minuty po sporné penaltě bylo srovnáno. A tak se body dělily.“   


FK Tatran Prachatice – TJ Jiskra Třeboň 2:3 (2:1)

Góly: 8. Makoš, 19. Horák (pen.) – 25., 65. a 88. Průcha. Rozhodčí: Němec – Dunovský, Hanzlíková. Delegát: Urban. ŽK: 3:3 (J. Pravda, T. Pravda, Makoš – Schneider, Širhal, Týnavský). Diváků: 150.

Prachatice: Coufal – Luňáček, Kováč, Legdan, J. Pravda – Král, Škopek (78. T. Pravda) – Horák (68. Kovář), Makoš (85. Řezník), Kasík – Jakub Rauscher. Trenér Bajčík.

Třeboň: Kopecký - Širhal, Týnavský, Schneider (84. Kopet), Zavadil (60. Candra), Kubata, Hromádka, Rezek, Matoušek, Pfeifer (60. Franěk), Průcha. Trenér Bicenc.

Nejlepší hráči: nikdo - Průcha

Jiří Pěsta (vedoucí mužstva Prachatic): "Vedli jsme po dvaceti minutách o dva góly a místo toho, abychom další dva do půle přidali, tak jsme naopak branku inkasovali. Pak jsme ještě mohli v závěr poločasu dát dva góly, měli jsme velké šance, ale nic z toho nebylo. To byla obrovská škoda, mohli jsme si vytvořit náskok. Do druhého poločasu se šlo s tím, že to ubráníme. Třeboň však dostala herní odvahu a zápas šťastně otočila. Bylo to však po našich hrubých chybách. Byla tam špatná komunikace v obraně a Třeboň naše chyby potrestala. Když jsme čtvrt hodiny před koncem zase začali hrát, tak již bylo pozdě. Na tento zápas jsme hodně vsázeli, chtěli se výhrou psychicky zvednout. Nepovedlo se, ale hrajeme dál. Jedeme do Týna, zkusíme to tam. Hlavně se bude bojovat doma, kluci nemají co ztratit, při naší bodové ztrátě se dá říci, že můžeme hrát s klidnou hlavou a uvidíme. Bojujeme dál, uděláme pro záchranu vše, a buď se to povede, nebo ne.“

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „První poločas se nám nepovedl. Ve 20. minutě jsme prohrávali 0:2. Obrana měla v prvním poločase "den otevřených dveří". Střed zálohy nefungoval ve výstavbě hry a bránění. Po druhém gólu jsme vyměnili hráče na postech a na chvíli to pomohlo. Ve 25. minutě dal Průcha kontaktní gól. Hra byla otevřená se šancemi na obou stranách. Soupeř měl výškovou převahu a museli jsme hodně soubojů odpracovat ve vzduchu, což se nám v prvním poločase nevedlo. Ve druhém poločase pomohlo dvojité střídání a opět výměna na některých postech. V 65. minutě bylo po gólu Průchy vyrovnáno. Soupeř měl další obrovskou šanci, ale Širhal zablokoval střelu. Poté se Candra ocitl sám před brankářem, ale bohužel netrefil branku. Poslední slovo měl Průcha v 88. minutě, který nám hattrickem zajistil vítězství.“


SK Jankov – FK Protivín 0:1 (0:1)

Gól: 8. Říha. Rozhodčí: M. Pečenka - Šťasný, Votava. Delegát. Vrchota. ŽK: 4:3 (Hanzlík, Kočí, Maxa V. - as. trenéra, Fajtl - Hornát, Vorel J., Hrachovec). Diváků: 178.

Jankov: Komrska - Fajtl, Kočí, Kupka, Votava - Řehoř (72. J. Píša), Hanzlík, Řepa, Rachač - Hofmann (72. Vokurka), Točík (46. Borovka). Trenér Matouš.

Protivín: Váverka -  Kulík, Vojta, Hornát, Zach - Kozák (60. J. Vorel), D. Bečvář (85. Štěpka), Hrachovec, Říha, Nedvěd (85. Buko Leroy) - Petr (55. Vojík).Trenér Miroslav Říha.

Nejlepší hráči: nehlášeni – Říha, Kulík, Vojta, Hornát, Zach

Otakar Matouš (trenér Jankova): „Hned na začátku utkání jsme se dostali do dvou slibných šancí, bohužel nevyřešili jsme je dobře. Poté měli dvě šance hosté, první ještě Komrska zneškodnil, ale druhou již hostující Říha proměnil. Od té doby byli hosté po celý první poločas lepší. Po změně stran jsme byli již aktivnější my, bohužel jen po vápno soupeře a vyloženou šanci jsme si vypracovali pouze jednu. Po rohovém kopu hlavičkoval Kupka do prázdné branky, ale hostující hráč stačil míč odehrát. Závěr si Protivínští zkušeně pohlídali, a proto odjeli se třemi body. Mrzí mě, že jsme již podruhé vyšli střelecky naprázdno.“

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Úvodní desetiminutovku jsme byli aktivnější a dostali jsme se do dvou samostatných nájezdů. Nejdříve Petr nedokázal přelstít domácí brankáře, ale to se za pár minut podařilo Martinu Říhovi a již v 8.minutě jsme šli do zaslouženého vedení. I po vstřelení branky jsme byli aktivnější, ale vázla nám předfinální fáze. Zhruba po půlhodině se hra vyrovnala, ale odvíjela se převážně mezi vápny. Ve druhém poločase domácí přidali, byli aktivnější, ale do žádné brankové příležitosti jsme je nepustili. A protože my jsme několik náznaků protiútoku nedokázali správně vyřešit, již jsme se do vyložené šance nedostali. Výjimkou byla šance Hrachovce, který postupoval sám na brankáře, ale měl vychýlenou mušku.“


FK Jindřichův Hradec 1910 – TJ Dražice 3:0 (1:0)

Góly: 45. Rejthar, 66. a 86. Petr. Rozhodčí: Kollmann – Cigáň, Vican. Delegát: Šnajder. ŽK: 0:1 (Svojše), Diváků: 100.

J. Hradec: Hulík - Blažek, Koktavý, Rejthar – Waník (86. Fiža), Šmíd, Petr, Mischnik (86. Wölfl), Hauser (46. Votava) – Janák (82. Ježek), Toman (71. Strejček). Trenér Lukáč.

Dražice: Žák - Horka, Fořt, Pražma, Novotný - Svojše, Mareš, Studenovský, M. Stuchlík, J. Stuchlík (71. Holub) – Tůma (30. Běhoun). Trenér Hořejší.

Nejlepší hráči: Petr, Waník, Rejthar – Žák, celý tým

Roman Lukáč (trenér J. Hradce): „Dražičtí k nám přijeli jako bojovný soupeř, hráli z hlubokého bloku se snahou neinkasovat a bojovali až do konce zápasu i za nepříznivého stavu. Nám se nedařilo v první půli v koncovce, byť jsme si nějaké šance vytvořili. Až „šatňákem“ jsme to zlomili a v druhé půlce potvrdili naše vítězství.“

Vlastimil Stuchlík (vedoucí týmu Dražic): „V tomto zápase s lídrem soutěže bez čtyř hráčů základu jsme drželi čisté konto do závěru první půle. Hrálo se prakticky na jednu stranu a tak dva obdržené góly ve zbytku utkání jsou pro nás přijatelné. Kluci zápas odmakali, a když se domácím hráčům příliš nedařilo v koncovce, zůstalo u třech inkasovaných gólů.“


TJ Osek – FC Silon Táborsko B 2:1 (1:0)

Góly: 30. (pen.) J. Říský, 71. Hosnedl - 73. Neužil. Rozhodčí: Nedvěd – Boček, Vican. ŽK: 4:3 (Matěj Čapek, Sigmund, Carda, Hoch - Jansa, Praveček, Kopřiva). Diváků: 120.

Osek: Křížek – Němeček, Krejčí, Carda, Martin Čapek – Šrámek, Hoch – Matěj Čapek (77. Sigmund), J. Říský, Hosnedl – D. Říský (90. Zelenka). Trenér Vašica.

Táborsko B: Hňup – Kupka (82. Jíra), Chotovinský, Pánek, Činčura (46. Fišer) – Aloizio (46. Ott), Jansa (71. Švec), Kopřiva, Neužil, Tolno – Trantýr (46. Praveček). Trenér Jelen.

Nejlepší hráči: Matěj Čapek - Hňup, Pánek

Luboš Vašica (trenér Oseku): „Věděli jsme, že Táborsko jezdí posílené o hráče z áčka a na to jsme se připravovali. Věděli jsme, že budeme hrát spíš pod tlakem a že nebudeme moc hrát s Táborskem otevřený fotbal, protože bychom to nevydrželi fyzicky. Vsadili jsme tedy na defenzivní taktiku, hráli na brejky a chytře zahušťovali střed hřiště, kde má Táborsko zkušeného Neužila. Evidentně jsme s tím soupeře zaskočili a ten s tím měl problémy. Využívali jsme chyb v obraně Táborska a skoro mě až zarazilo, kolik jich dokázala vyrobit. To nakonec zápas rozhodlo. Za stavu 2:0 už jsme se k ničemu nedostali, protože Táborsku se podařilo dát kontaktní gól a zavřelo nás na půlce. Docházely nám síly, ale musím před kluky smeknout, že se semkli a uskákali centrované míče, které nám létaly do vápna. S organizací obrany významně spoluhráčům pomohl brankář Křížek.“

Miroslav Jelen (trenér Táborska B): „Zápas se hrál na velmi těžkém a nerovném terénu, který neumožňoval kombinační hru. My jsme se o to snažili, bohužel se špatným výsledkem. Domácí vše nakopávali dopředu, a to na nás tentokrát stačilo. V první půli nás potrestali z penalty po nešikovném faulu našeho obránce. V 70. minutě přidali domácí gól z brejku. Na ten jsme ještě stačili reagovat vzápětí, kdy pěknou střelou snižoval Neužil. Zbytek zápasu si Osek pohlídal. V podstatě až na pár individuálních chyb nemám našim hráčům co vytknout. Na takový druh fotbalu je stejně nastavit nedokážeme a ani nechceme.“


Napsal(a) Redakce | Foto Jan Klein
 


 

Reklamní sdělení

Reklama