Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek bere doma s Přešticemi jen bod, ten však má svou cenu

 
sobota, 18. března 2023, 18:47

Písek - Ve třetím utkání jara uhrál Písek s Přešticemi v sobotu dopoledne doma remízu. Západočeský nováček třetí ligy v úvodních dvou kolech neuspěl a u Otavy, kde se opět hrálo na hřišti s umělým trávníkem, získal první letošní bod po remíze 1:1.

První poločas nabídl vyrovnaný boj s minimem šancí na obou stranách. Úspěšný střelec se v prvních pětačtyřiceti minutách nenašel a půle tak skončila bez branek. Zajímavější fotbal se hrál po přestávce.

Písek začal poněkud překvapivě bez Koreše a Kalouska v základní sestavě. Oba hráče vyslal trenér Nousek až do druhého poločasu a změny v sestavě se pozitivně projevily.

Hned v úvodu druhého poločasu se po rohovém kopu prosadil právě nový muž na hřišti Štěpán Koreš a Písek vedl 1:0. Vedení ovšem domácím vydrželo jen deset minut. Pak se rovněž po rohovém kopu prosadil přeštický Ondřej Chocholoušek a hlavou na přední tyč vyrovnal na 1:1.

Na konci se oba týmy snažily strhnout vedení na svou stranu, ani jednomu se to ale nepodařilo. Blízko byl v 80. minutě Ondřej Běloušek, písecký kapitán však trefil jen tyč.

V samém závěru pak domácí přežili stoprocentní šanci soupeře, kdy hostující hráč mohl z malého vápna rozhodnout, zakončení se mu ale nepovedlo.

Milan Nousek (trenér Písku): „Bylo to bojovné utkání. Na umělém povrchu se oba týmy snažily neudělat chybu a nakonec z toho vzešla dle mého soudu spravedlivá remíza. Bod bereme, protože Přeštice na nás před zápasem ztrácely čtyři body a díky dnešnímu výsledku jsme si udrželi na našeho rivala náskok. Jsme samozřejmě zklamaní, že jsme doma nevyhráli, ale Přeštice měly svou kvalitu. Jinak se těšíme na přírodní trávu, která bude, doufám, našemu mužstvu vyhovovat víc.“

FC Písek - FK Robstav Přeštice 1:1 (0:0)

Góly: 50. Koreš - 61. Chocholoušek. Rozhodčí: Trska - Doubrava, Lafek. ŽK: 4:2 (Němeček, Musa, Koreš, Malý - Kraml, Hradecký). Diváků: 250.

FC Písek: Satrapa – Musa, Běloušek, Kašpar – Malý, Němeček (84. Štěch), Sajtl, Vokurka (46. Kalousek) – Baďura (46. Koreš) – Bicenc (74. Hendrych), Voráček.

Přeštice: Švihořík – Hradecký, Heger, Chocholoušek, Rádl – Rossmann (78. Popovič), Kraml, Černý (92. Vohrna), Zeman (92. Bodnaruk) – Suchý, Arzberger (69. Řezáč).

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle