Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vyrovnaný duel mezi Týnem a Strakonicemi rozhodl gól do šatny Josefa Broma

pondělí, 13. března 2023, 18:15

Týn nad Vltavou - K prvnímu jarnímu utkání po dlouhé zimní přípravě cestovali fotbalisté Strakonic do Týna nad Vltavou, kde si fotbalisté po dlouhé době zahráli na přírodní trávě.

"Ukázalo se, že jsme doposud hráli a trénovali na umělé trávě a terén nám moc neseděl," říká Jiří Cibulka, vedoucí strakonického mužstva. Strakoničtí odehráli velmi vyrovnané utkání, ale zakončení z jejich strany nebylo moc dobré. V 8. minutě po rohovém kopu domácí Maxa střílel vedle. V 10. minutě Prajzlerův centr našel ve vápně Krejčího a jeho střelu z blízka gólman chytil. V 15. minutě po rohovém kopu Krejčího vznikla ve vápně pravá trma vrma, hosté zakončovali čtyřikrát za sebou a domácí pokaždé stačili míč před brankovou čarou odvrátit.

Ve 32. minutě měli velkou šanci domácí, když ze strany šel Maxa sám na Kozlíka, ale ten jeho střelu vytěsnil na rohový kop. Ve 38. minutě pěkná střela domácího Broma lízala břevno. No a ve 45. minutě po rohovém kopu dostali hosté gól do šatny od domácího Broma - 1:0.

Druhý poločas už si domácí hlídali jednogólový náskok, ale přesto si Strakonice dokázaly vytvořit dvě tutové šance. V 60. minutě Bílý, kdy byla cesta do odkryté branky odevřena, střílel mimo. V 67. minutě dělovku Meidla z vápna bravurně Kozlík vytáhl na rohový kop. V 82. minutě, kdy Strakoničtí svého soupeře zatlačili, měl velkou šanci Krejčí, ale jeho střela z blízka trefila brankáře.

"Velkou pochvalu si zaslouží náš brankář Kozlík, protože nás držel stále ve hře o vyrovnání, které se nám bohužel nepovedlo," pochválil Jiří Cibulka brankáře Strakonic.

FK Olympie Týn nad Vltavou – FK Junior Strakonice 1:0 (1:0)

Gól: 45. +1. Brom. Rozhodčí: Němec – Ondřej, Smola. ŽK: 1:1 (Meidl – Smola). Diváků: 200.

 
 
Napsal(a) Jiří Cibulka | Foto Petr Vlasák