Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písečtí odčinili domácí porážku a porazili Zbuzany

 
neděle, 12. března 2023, 11:38

Praha - Velká radost vypukla v písecké kabině po závěrečném hvizdu utkání se Zbuzany, které se odehrálo v Praze na umělce Motorletu. V zápase bylo na obou stranách jen minimum šancí. Vítěznou trefu obstaral uzdravený Martin Voráček, když běžela druhá minuta nastavení prvního poločasu. Důležitým momentem byla i neproměněná penalta domácích.

Utkání se hrálo za nevlídného zimního počasí. Domácí v první půli tlačili a svou převahu mohli ve 25. minutě přetavit v gól. Po faulu Musy na domácího hráče v pokutovém území totiž nařídil sudí Řeháček proti Písku penaltu, tu ale brankář Satrapa Eichlerovi s přehledem zneškodnil.

A znovu platilo pravidlo nedáš, dostaneš. V nastavení prvního poločasu zahrávali hosté trestný kop. Míč si postavil uzdravený Voráček, který se po nemoci vrátil do sestavy a zacílil parádně přes zeď do sítě. Ukázalo se, že to byl nakonec gól vítězný, protože další už ve druhém poločase nepadl.

Zbuzany se snažily celou druhou půli o vyrovnání, dobývaly pokutové území Písku, vyloženou šanci si ale nevypracovaly a hosté své nejtěsnější vedení ubránili. Písečtí se snažili hrozit z brejků, dostali se asi do dvou situací, ze kterých se dalo zakončit, avšak ani oni nebyli úspěšní a utkání tak skončilo výsledkem 0:1.

„Byl to spíš boj než pohledné utkání, čemuž také nahrávalo hřiště menších rozměrů. Po přestávce měl soupeř optickou převahu, my jsme ale pracovali dobře a domácí hrozili pouze z rohových kopů. Výhru jsme nakonec ubránili,“ zrekapituloval zápas trenér Písku Milan Nousek.

FK Zbuzany – FC Písek 0:1 (0:1)

Gól: 45. (+2) Voráček. Rozhodčí: Řeháček - Šťastný, Mrkáček. ŽK: 1:5 (Barciaga - Musa, Bicenc, Vokurka, Sajtl, Satrapa). Diváků: 100.

FC Písek: Satrapa – Musa, Běloušek, Kašpar – Vokurka (66. Kynkor), Malý (80. Novák), Němeček, Sajtl – Baďura (46. Hendrych) – Voráček (66. Štěch), Bicenc (90. Kotrba).

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle