Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov vstoupí do jara s výrazně obměněným kádrem

 
pátek, 10. března 2023, 21:47

Jankov – V zimě se v Jankově udály velké změny. Po skončení podzimu se rozhodl skončit trenér Petr Kadlec. Náhradu našel klub v Otakaru Matoušovi, který v přeboru vedl Třeboň a Rudolfov. Do jankovské kabiny přišlo sedm nových hráčů, tým se omladil. Matadoři Kollár s Kroneislem odešli do nižších soutěží. Podrobnosti přidal právě nový kouč Otakar Matouš.

Jak jste spokojený se zimní přípravou?
Problémy s hráči nebo s podmínkami na trénování jsou všude přibližně stejné. Příprava u nás proběhla v rámci možností. Trénovali jsme v domácích podmínkách a vše, co jsme si naplánovali, jsme splnili. Některé omluvy z tréninků byly objektivní, jiné se mi líbily méně.

Co vám napověděly přátelské zápasy?
V přípravě jsme se utkali se třemi kvalitními týmy z I. A třídy a jedním rakouským, který byl na nižší úrovni. Bohužel ani v jednom utkání jsme nenastoupili v kompletním složení.

Došlo v mužstvu k nějakým změnám?
Změny v kádru jsou zásadní. Už v průběhu podzimu skončil Voráček a po konci podzimu pak další tři zkušení hráči. Konkrétně Kollár, Mizera a Kroneisl. Vedení klubu se ale podařilo tým, doufám, vhodně doplnit. Ze Čtyř Dvorů přišli Hofmann, Rachač a Řepa, z Dačic pak Votava s Točíkem. Další posilou je Kočí z juniorky Dynama. Ke změně došlo i na brankářském postu. Do Čtyř Dvorů jsme poslali na zkoušku mladého gólmana Melichera a naopak se nám vrátil zkušený Komrska.

Je těžké do Jankova shánět hráče pro krajský přebor?
To je otázka spíš pro manažera Martina Řezníčka. Jako trenér se ale taky trochu orientuji a vnímám, že je čím dál těžší někoho sehnat. Snažíme se dávat šanci našim odchovancům a mrzí mě, že jsou momentálně zraněni Martin Hüttner a Vojtěch Bürger. Každopádně, když se vrátím k otázce, je těžké kádr doplnit tak, aby byl v krajském přeboru konkurenceschopný.

Co vás ve fotbale naposledy potěšilo?
V souvislosti s Jankovem mě těší přístup kluků k tréninkům. Jinak mě potěšily zápasy Ligy mistrů, protože to je to nejlepší, co můžeme v poslední době sledovat. Radost mi udělal zejména Bayern Mnichov, kterému fandím.

Máte představu, jak bude vypadat sestava na první mistrovský zápas?
Představu mám, jde jen o to, jestli budou k dispozici tři hráči, kteří v týdnu onemocněli. A taky doufám, že budou v pořádku připraveni na nedělní zápas tři mladíci, kteří měli jarní prázdniny a byli lyžovat.

Co je cílem Jankova v jarní části sezóny?
Cíl je jasný, zachránit krajský přebor a dobře připravit mužstvo na další sezónu. Hlavně před domácími fanoušky bychom chtěli hrát atraktivní fotbal. Budeme rádi, když nás přijdou v hojném počtu povzbudit.

Přípravné zápasy SK Jankov

Jankov – Kaplice 1:1 (0:0)
Góly: 69. J. Píša – 82. Štrbačka. UMT Složiště. 

Nová Ves - Jankov 3:1 (1:0)
Gól: Vokurka. UMT Složiště.

USV Allentsteig – Jankov 1:7 (1:4)
Góly: Hanzlík, Řepa 2, Hofmann, Píša, Borovka. UMT Borovany.

Lhenice – Jankov 1:2 (1:1)
Góly za vítěze Točík, Vokurka. UMT Prachatice.

Napsal(a) Redakce | Foto SK Jankov