Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

PCO odehrálo výbornou sezonu. K zisku stříbrných medailí přidalo pohárový triumf

 
čtvrtek, 9. března 2023, 08:43

České Budějovice – Minulý víkend se uskutečnil FINAL FOUR v sálové kopané v Litovli. Jednalo se o závěrečný turnaj o Mistra ČR, do kterého se probojoval i tým PCO z jihočeské metropole.

Premiérovou sezónu v 1. lize v sálové kopané má za sebou několikanásobný vítěz českobudějovické extraligy PCO, který po dlouhých letech jednoznačného kralování konečně kývnul na postup do nejvyšší soutěže. „Jednoznačným cílem bylo dostat se do play off a v něm se pokusit probojovat na závěrečný turnaj FINAL FOUR,“ říká jeden ze stabilních hráčů Jiří Hrbáč.

Průběh základní části nasvědčoval tomu, že se tým bude držet v popředí tabulky. Před závěrečnými čtyřmi zápasy se PCO dostalo na vedoucí příčku a tu až do konce základní části udrželo. Jako vítěze základní části čekal osmý tým FK Adria Kladno.

Úspěch v Českém poháru

Další výzvou bylo získat titul v Českém poháru a vzpomenout tak na úspěch před šesti lety, tehdy PCO také triumfovalo a zúčastnilo se evropského šampionátu ve španělském Lloret de Mar, kde vybojovalo skvělé druhé místo. „Rád bych si to kluci s vámi zopakoval,“ poznamenal Ondřej Hačka před turnajem. Jak si přál, tak se také stalo. Tým PCO opanoval Český pohár, deklasoval v semifinále dalšího jihočeského účastníka Devianty 6:1 a vítěznou jízdu zakončil finálovým vítězstvím 3:0 nad několikanásobným mistrem ligy Chemcomexem Praha. PCO tak čeká v příštím roce evropský šampionát, tentokrát v italském Rimini.

Postup do FINAL FOUR

Jak se říká, že play off je úplně jiná soutěž, tak se naprosto vyplnilo. Tým FK Adria Kladno si do čtvrtfinále doplnilo sestavu o velmi kvalitní hráče z 1. Futsal ligy a byli vítězi základní části velmi silným protivníkem. Dokonce hned první čtvrtfinále v Č. Budějovicích vyhráli 6:3 a v odvetě mohli dokonat překvapení. To ale PCO nedopustilo. Zvítězilo 2:1 a ve třetím rozhodujícím čtvrtfinále mohlo slavit postup do FINAL FOUR po vítězství 4:1.

Do daleké Litovle cestoval tým PCO téměř kompletní, jen řešilo rébus na sobotní semifinále, kdo nastoupí v brance. Nečekaně se tam objevil Andrej Mykytjuk z Helasu Brno. „Pouzi, ty jsi opravdu manager No. 1,“ zaznělo od jednoho z hráčů po cestě v minibuse. Po dvou vítězstvích 5:3 a 3:1 nad Poličkou postoupilo PCO do vysněného finále 1. ligy v sálové kopané. Do nedělního finále doplnil tým brankář Tomáš Lerch, který si nechtěl nechat ujít zápas o mistra ligy a ukázal tím obrovský charakter, který tak zapadá do týmové DNA. 

Finále proti pražskému Chemcomexu bylo ozdobou celé ligy a nakonec se z celkového vítězství radoval tým z hlavního města v poměru 5:4. Totéž potvrdil i šéf svazu Milan Semmler: „Na takový zápas je radost pohledět. Finálové utkání muselo všechny sledující nadchnout. 40 minut plného nasazení nakonec přineslo titul Chemcomexu, vyhrát však mohl kterýkoliv z obou soupeřů. Dík patří oběma celkům, ale i rozhodčím, kteří zvládli utkání velmi dobře.“

Hodnocení Radima Pouzara

„V první řadě bych chtěl vysmeknout poklonu celému našemu týmu, jak jsme se celý rok prezentovali. Porážka ve finále mrzí, nicméně jsem na nás pyšný, za úspěchy, kterých jsme dosáhli. Odměnou je, jako vítěz v Českém poháru, zahraniční turnaj v Itálii a jako poražený finalista zřejmě i účast v Lize mistrů v sálové kopané. V následujícím roce se koná několik akcí České reprezentace v sálové kopané a na podzim by mělo být dokonce MS v Mexiku. Už po turnaji zaznělo mnoho dotazů na naše hráče, i v tom vidím obrovský úspěch. Nerad bych zapomněl na sponzory, bez kterých bychom nemohli tak úspěšně působit. Jedná se o TEX-COLOR (p. Hačka) a generální sponzora PCO (p. Bohinský). Věřím, že k nám budou i nadále nakloněni, i když vím, že doba není úplně snadná. Proto jim patří obrovský dík.“

Ocenění týmů a jednotlivců

Tým PCO tak přivezl do jihočeské metropole kromě zisku stříbrných medailí i plno individuálních cen.

Nejlepším střelcem ligy se stal Petr Benát (29 branek)

Nejlepším obráncem ligy se stal Radim Pouzar.

A vůbec nejlepším hráčem celého ročníku byl vyhlášen Petr Benát.


Napsal(a) Redakce | Foto PCO