Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Semice posílily a chtějí se vyhnout starostem se záchranou

 
středa, 8. března 2023, 15:05

Semice - Fotbalisté Semic jsou v krajském přeboru nováčky a na podzim si vedli nad očekávání dobře. Přes zimu Semice posílily a trenér Marcel Nousek bude mít dilema ohledně výběru základní jedenáctky. S jakými vyhlídkami půjdou Semičtí do jarních odvet, to prozradí kouč v rozhovoru.

Jak jste spokojený s přípravou, proběhla bez problémů?
Musím říct, že jsme s přípravou spokojeni. Díky velké účasti již od prvního tréninku na soustředění v Borovanech, bylo na hráčích vidět, že chtějí pracovat. Po příchodu nových hráčů se nám zvedla konkurence, a to je znát i na přístupu v tréninku. Žádné větší problémy jsme nemuseli řešit.

Co vám ukázaly přípravné zápasy?
Celkově jsme ze čtyř zápasů tři vyhráli a v některých jsme byli příjemně překvapeni. Mohli jsme vidět v zápase téměř všechny hráče širšího kádru, kteří se o místo v sestavě musejí porvat. Myslím, že jsme i dobře zapracovali na věcech, ve kterých jsme hodně propadali, ale jestli to bude stačit, to se teprve uvidí.

Došlo ve vašem týmu k nějakým změnám? 
Ano přišli k nám Pohnán, Kačírek a Valach Marek z Hradiště, Linhart z Prachatic. Jednání ohledně příchodu gólmana Vondráška snad budou brzy taky uzavřeny. Na odchodu není nikdo.

Je pro vás těžké shánět hráče do krajského přeboru, aby pravidelně trénovali?
Je to stejné jako všude jinde. Hráči mají svoji práci, často daleko od Písku, a dostat je v týdnu na trénink je skoro nemožné. Řešíme to individuálním tréninkem, ale ne vždy to jde. Jsme rádi, když se alespoň v pátek sejdeme ve větším počtu.

Co vás v poslední době ve fotbale potěšilo?
Jak jsem říkal, přístup hráčů mi dělá velkou radost a věřím, že nám to vydrží co nejdéle. Se startem jarní části přichází většinou i hezké počasí a na to se už určitě všichni těšíme, až si budeme moci zase posedět po zápase u piva.

Máte před startem jara jasno o základní jedenáctce?
Mám určitě představu, ale někteří nám příjemně zamotali hlavu a všechno si ještě budeme s asistentem vyhodnocovat. Snad se všem budou vyhýbat zranění a nemoci.

Jaké jsou vaše jarní cíle?
Doufám, že se brzy dostaneme do klidného pásma, kde nebudeme bojovat o setrvání v soutěži. Nebude to nic lehkého, ale věřím, že jsme dobře připraveni.

Přípravné zápasy FC AL-KO Semice

Semice – Komárov 3:1 (1:0)
Góly: Sádlo, Valach, Linhart. UMT Písek.

Písek U19 – Semice 3:7 (1:5)
Góly: Žilák, Říha, Pícha – Veleman 2, Zborník 2, Kačírek, Valach, Blažek.
UMT Písek.

Semice – Sedlec-Prčice 1:2 (1:0)
Gól: Sádlo. UMT Písek.

Mladá Vožice – Semice 1:3 (1:2)
Góly za vítěze P. Keclík, Zborník, Linhart. V rámci čtvrtfinále Samson Cupu.

Napsal(a) Redakce | Foto FC Alko Semice