Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Týn přišel o Dumbrovského, rád by ale navázal na podzimní výkony

 
pondělí, 6. března 2023, 21:05

Týn nad Vltavou - Fotbalisté Týna nad Vltavou patří ke štikám soutěže. Na podzim se dokonce několik kol drželi v čele krajského přeboru. Na jaře už se ale budou muset obejít bez svého elitního střelce Dominika Dumbrovského. Ten nahradil v roli kanonýra Maksyma Maitaka, který se v průběhu podzimu vrátil domů na Ukrajinu. O tom, kdo nahradí Dumbrovského a o dalších novinkách v klubu jsme hovořili s koučem Olympie Václavem Marešem.

Jak jste spokojený s přípravou?
Abych popravdě řekl, moc spokojený být nemohu. Tréninková docházka nebyla taková, jakou bych si představoval.

Co vám ukázaly přípravné zápasy?
Co se týče přípravných zápasů, tak ani do jediného jsme nenastoupili kompletní. Sužovaly nás buď zranění nebo pracovní povinnosti. Samozřejmě je těžká doba. Můžeme být rádi, že se sejdeme dvakrát v týdnu.

Došlo k nějakým změnám v kádru?
Bohužel jsme přišli o Dominika Dumbrovského, který odešel na půlroční hostování do Soběslavi. Pro nás to bude určitě velká ztráta. Jsem rád, že zůstal Matěj Račák a rádi bychom přivedli do jarní části sezony Václava Píchu z Písku.

Co vás v poslední době v souvislosti s fotbalem potěšilo?
Potěšilo mě především to, že většina hráčů absolvovala soustředění. 

Máte před první utkáním jasno v jaké sestavě nastoupíte?
Všechny přípravné zápasy odehráli hráči, kteří nenastupovali v základní sestavě pravidelně. Uvidíme, do prvního mistrovského zápasu bychom měli být kompletní, ale o sestavě jasno ještě nemám.

Jak vidíte vyhlídky vašeho týmu v jarních bojích?
Sezonu máme dobře rozjetou, určitě bychom rádi navázali na podzimní výkony. Naším cílem je dát šanci i náhradníkům a udržet se v popředí tabulky.

Přátelská utkání v zimní přípravě

Písek U19 – Týn 2:1 (1:1)
Góly: Baďura, Tlapa - Gondek. UMT Písek.

Strunkovice – Týn 0:1 (0:0)
Gól: Dobal. UMT Písek.

Meteor Tábor – Týn 7:4
Góly: Dařena 3, Lachout, Kollárik 2 - Maruška, Dobal, Meidl, Mezera. UMT Soukeník.

Napsal(a) Redakce | Foto FK Olympie Týn n. Vlt.