Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Půlmistr Nová Včelnice drží dlouhou sérii neporazitelnosti

 
úterý, 14. února 2023, 08:17

Nová Včelnice – V sezóně 2018/19 se Nová Včelnice nakrátko objevila v krajském přeboru. Nejvyšší krajskou soutěž si však Včelničtí zahráli pouze jeden rok a následoval sestup. Ani v A třídě však neměla na růžích ustláno a vloni soutěž opustila. V I. B třídě však svěřenci Zdeňka Malého potvrzují roli favorita a po první polovině sezony okupují první místo, když dvanáct zápasů v řadě nenašli přemožitele. O povedeném podzimu jsme si popovídali s předsedou oddílu Lubošem Cyprou.

Jako tým, který sestoupil z I. A třídy, patříte mezi hlavní favority soutěže. Naplnila se úspěšným završením podzimu vaše očekávání?
Moc jsme nevěděli, do čeho jdeme, protože jsme I. B třídu dlouho nehráli. Chtěli jsme se pohybovat někde nahoře a první místo je tak trochu nad očekávání.

Je jednoznačným cílem vašeho klubu návrat do I. A třídy?
Jo je složitá otázka, protože na to nejsou lidi. Někdo postoupit chce, někdo ne. Problém je, že celkově máme málo hráčů. Necháme tomu tedy volný průběh, avšak postupu bychom se nebránili.

Ještě před několika lety hrála Nová Včelnice dokonce i krajský přebor. Co je příčinou sešupu až do I. B třídy?
To souvisí jednoznačně s tím zmíněným nedostatkem hráčů. Mužstvo se prakticky rozpadlo, někteří zamířili do Rakouska, jiní odešli hrát do sousedního kraje Vysočina. Pak jsou tu hráči, kteří dojíždějí za prací mimo Novou Včelnici. Podobné problémy však řeší všude jinde.

Změnil se kádr Nové Včelnice také po loňském sestupu?
Oproti předchozí sezóně se kádr prakticky nezměnil. Odešel akorát Němeček do Žirovnice, naopak se ale vrátil Blažek z Pelhřimova. Tým je tedy stejný.

Skupina D je ve srovnání s ostatními skupinami nejvyrovnanější. Bylo těžké vyhrát podzimní část?
Nebylo to jednoduché, ale výsledkově se nám dařilo. Důležité bylo, že se nám vyhýbala zranění, protože když někdo vypadne, tak je to složité.

Co říkáte celkově na soutěž? Překvapilo vás něco?
Skupina je, jak už jste říkal, vyrovnaná. I. B třída je lehčí soutěž, neboť v I. A třídě jsou kvalitnější týmy, přesto některé zápasy nebyly jednoduché. Nemohu ale říct, že by mě něco překvapilo.

Kdo bude na jaře patřit mezi hlavní konkurenty Nové Včelnice?
Začínáme v Buku, což je vedlejší vesnice a bude to tedy hodně vyhecované. Tam se nehraje dobře, protože v Buku mají malé hřiště a domácí se proti nám jistě vybičují. Hned první kolo napoví, bude to hodně důležitý zápas, od něho se bude vše odvíjet.

Utkání s Bukem mají nádech derby?
Těch derby zápasů je víc, protože asi osm týmů je z Jindřichohradecka. Duely s Bukem však patří mezi nejostřeji sledované.

S jakými vyhlídkami půjdete do jarního pokračování soutěže?
Půjdeme zápas od zápasu a budeme se snažit dál držet nahoře. Uvidíme, na co to bude stačit.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto TJ Nová Včelnice