Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Příprava: Písek nestačil na Příbram, Lom neměl v závěru síly

 
neděle, 12. února 2023, 16:18

Jihočeský kraj – Trenéři zkoušejí v přípravném období různé varianty v sestavě. Lomu se dařilo držet s Domažlicemi krok, ale v závěru mu došly síly. Víkendovou přípravu si chválili i trenéři Táborska, Písku, béčka Dynama či Katovic.

Písečtí sehráli s druholigovou Příbramí kvalitní zápas, který měl náboj, na vedoucí tým F:NL ale nestačili a prohráli 0:2. Skórovat však mohli i Nouskovi svěřenci. Malý se řítil sám na brankáře, Sajtl pálil do břevna. „Není to žádná ostuda, ale každá prohra samozřejmě mrzí. Jinak to byl super zápas a dobrá příprava,“ kvitoval trenér Milan Nousek ml., jemuž chyběli Koreš, Voráček či stále Běloušek.

Výkon Lomu byl lepší než výsledek. Na umělce Domažlic prohrál 3:6. „První půlku jsme odehráli velmi dobře a byli jsme aktivní na balónu,“ potvrdil kouč Lukáš Zeman. Lom v první části utkání dvakrát vedl zásluhou posily z Táborska Patrika Schramhausera. Ve druhé půlce se ještě podařilo Marku Novákovi vyrovnat, avšak závěr utkání patřil domácím, kteří ušetřili víc sil a dalšími třemi góly dovedli zápas do vítězného konce. „My jsme měli na střídání pouze dva hráče, zatímco Domažlice měly větší možnost sestavu prostřídat. To se také ve druhém poločase naplno projevilo,“ dodal Zeman.

Katovice nastoupily k přípravě v Plzni místo B-týmu proti prvoligovému dorostu Viktorie U19, kteří je pořádně prověřil. „Domácí mladíci hodně běhali a hrálo se v tempu. Mrzí mě inkasovaný gól po standardce a neobsazení hráče na malém vápně. Směrem dopředu jsme byli málo aktivní, a to rozhodlo. Šancí moc nebylo, až ve druhém poločase jsme zásluhou Kostky nastřelili tyč. Byli jsme málo hladoví po tom dát gól, proto jsme prohráli,“ hodnotil na klubovém Facebooku katovický kouč Přemysl Šroub.

Druholigové Táborsko si s chutí zastřílelo v Přešticích. Nováčkovi ČFL uštědřilo půltucet. Do půle byl stav 4:0, ve druhém poločase tempo hry opadlo, Táborští přidali další dva zásahy.  Stínem bylo zranění obránce Radima Černického, který si natrhl achilovku. Čisté konto udrželo po delší době béčko Dynama. S rezervou Mladé Boleslavi vyhrálo 3:0. Budějovičtí udeřili až v závěru poločasu, po přestávce trápili boleslavskou obranu brejky, z nichž dvakrát skórovali, a díky této efektivitě zaslouženě vyhráli.

Strakonický Junior porazil už v pátek večer v tréninkovém tempu vlastní dorost 7:1. Třeboň musela utkání na Složišti s dorostem Dynama U18 oželet. „Pro velkou marodku Dynama se nehrálo,“ sdělil nám kormidelník Jiskry Karel Bicenc. Protivín hrál s Lokomotivou ČB v rámci soustředění v Borovanech. „Trenér Říha vystřídal všech 18 přítomných hráčů," uvedl po výhře 3:2 předseda klubu Václav Křišťál. Osek měl navrch před Sousedovicemi. Náročný program měly Semice. Nejprve v pátek si na písecké umělce poradily s divizním Komárovem a druhý den přehrály dorost Písku. Premiérový gól zaznamenal 19letý Matouš Kačírek, posila z Hradiště a bývalý mládežník Písku a Příbrami.

Vysoká vítězství si připsaly béčko Táborska a Hluboká. Na Soukeníku dostala výprask Horní Bříza. Dařilo se táborským posilám z K. Varů. Hattrick vsítil rychlonohý útočník Ede Oloko Joseph a jednou se zapsal křídelník John Alozie. Milevsko hrálo v Příbrami se Spartakem bez gólů. „Spousta šancí, ale gól žádný,“ povzdechl si trenér vzduchotechniků Strnad. V podzámčí se blýskl čtyři góly Tomáš Pecka. Divizní Soběslav v nedělním střetnutí v Třeboni těsně zdolala půlmistra kraje J. Hradec 3:2, když po obrátce otáčela skóre zkompletovaným hattrickem Filipa Vaňka.

Prachatice si v úvodním střetnutí poradily s Netolicemi a staronového kouče Bajčíka potěšily pěti zásahy. Tři zařídila zimní posila Ivo Horák (28), který se po sedmi rocích vrací z Rakouska a svého času to zkoušel i v budějovickém Dynamu, kde si připsal jeden ligový start. Jankov nepotvrdil s Kaplicí jednogólový náskok a Spartak osm minut před koncem vyrovnal. Nový trenér Matouš měl k dispozici kvarteto posil. Čtyřdvorské trio Řepa, Rachač, Hofmann a Kočího z béčka Dynama.

Výsledky přátelských zápasů


FC AL-KO Semice – FK Komárov 3:1 (1:0)
Góly: Sádlo, Valach, Linhart. Hráno v pátek.

FK Protivín – Loko ČB 3:2 (2:0)
Góly vítězů: Hrachovec 2, Petr. Hráno v pátek.

FC Písek - FK Viagem Příbram 0:2 (0:1)
Góly: 40. Surmaj, 57. Ngane.

Spartak Příbram – FC ZVVZ Milevsko 0:0

SK Jankov – TJ Spartak Kaplice 1:1 (0:0)
Góly: 69. J. Píša – 82. Štrbačka.

FC Silon Táborsko B – SK Horní Bříza 8:2
Góly domácích: Oloko 3, Tolno, Aloizio, Neužil, Trantýr, Chotovinský

FK Mladá Boleslav B - SK Dynamo ČB B 0:3 (0:1)
Góly: 43. Bastl, 57. Pech, 88. Míka.

TJ Hluboká n. Vlt. – FK Meteor Tábor 9:2
Góly domácích: Pecka 4, Kadlec 2, Hájek 2, Škoda.

Tatran Prachatice - 1.FC Netolice 5:0 (2:0)
Góly: Horák 3, Jakub Rauscher, Kasík.

TJ Osek – Znakon Sousedovice 4:1 (2:0)
Góly: J. Říský 2, Němeček, Matěj Čapek – Brož.

Jiskra Domažlice – Sokol Lom 6:3 (3:2)
Góly Lomu: Schramhauser 2, Novák.

FC Viktoria Plzeň U19 – SK Otava Katovice 1:0 (1:0)

FK Robstav Přeštice – FC Silon Táborsko 0:6 (0:4)
Góly: Šašinka 2, Kateřiňák, Varačka, Kronus a Mach.

FC Písek U19 – FC AL-KO Semice 3:7 (1:5)
Góly: Žilák, Říha, Pícha – Veleman 2, Zborník 2, Kačírek, Valach, Blažek.

Spartak Soběslav - FK Jindřichův Hradec 1910  3:2 (1:2)
Góly: F. Vaněk 3 - Janák, Votava.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Karolína Kabíčková