Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Příprava: Hradec si zastřílel v Kamenici, Milevsko skolilo divizní Tochovice

 
neděle, 5. února 2023, 20:38

Jihočeský kraj – První únorový víkend pokračovaly přípravné zápasy na odvetnou část sezony 2022/23. Milevsko porazilo o patro výš hrající Tochovice, Hradečtí si na umělce v Kamenici náležitě zastříleli proti domácím, kterým nasázeli osm gólů. Soběslav přehrála nováčka přeboru T. Sviny, Hluboká po kvalitním výkonu zdolala na Složišti Č. Krumlov.

Divizní tandem z čela tabulky utržil vysoké příděly. K dispozici však měl jen minimum hráčů na střídání. Lom nestačil na dravé mládí Písku a neuhlídal střelecky disponovaného Marka Kalouska, autora pěti gólů. Půltucet si odvezly Katovice z Přeštic. „Myslím si, že výsledek 0:6 byl pro nás až moc krutý. V některých fázích jsme byli domácím více než vyrovnaným soupeřem. Nastřelili jsme břevno a několik slibných akcí jsme nedotáhli do finální fáze,“ hodnotil na klubovém facebooku kouč Katovic Přemysl Šroub, který měl stejně jako jeho kolega z Lomu Lukáš Zeman k dispozici jen jednoho náhradníka. „Výsledku velkou váhu nepřikládám, chtěli jsme si hlavně vyzkoušet, jak nám bude vysoký presink fungovat. Naběhali jsme také potřebné kilometry, takže utkání svůj účel splnilo,“ poznamenal Zeman.

Příští víkend jedou oba nejlepší jihočeské celky uplynulého podzimu divize A na západ Čech, kde se opět střetnou s třetiligovými celky. Katovice míří do Plzně k souboji s béčkem Viktorky Plzeň, Lom až na Chodsko do Domažlic.

Trenér vzduchotechniků Miroslav Strnad mohl být v prvním domácím utkání s Tochovicemi spokojený jak s výsledkem, tak předvedenou hrou. Dvanáct gólů bylo k vidění v duelu Kamenice s J. Hradcem. Půlmistr jihočeského přeboru nasázel domácím osm gólů, nejproduktivnější byl Filip Votava, střelec hattricku.

Hluboká vyzrála na Č. Krumlov

Č. Krumlov znovu využil zázemí na Složišti a po J. Hradci si pozval v sobotu večer Hlubokou. Poločas skončil smírně, po přestávce však dvakrát udeřili Hlubočtí. „Utkání mělo dobrou úroveň. Soupeř dokazoval divizní kvalitu. Jsem rád, že jsme s ním dokázali držet krok po celý zápas a vypracovat si i více gólových šanci, které nakonec rozhodly o naší výhře,“ sdělil Jihočeskému fotbalu kormidelník vítězů Radim Kokeš.

Dva zápasy se uskutečnily na umělce v Třeboni. Domácí Jiskra v první letošním mači podlehla po nerozhodné první půli Čáslavi hrající v ČFL a souboji dvou Spartaků si Soběslav jasně poradila s T. Sviny 5:1. Z prvního vítězství na střídačce Oseku se těšil nový kouč Luboš Vašica, jehož tým po prohře s Katovicemi nezaváhal na umělce v Blatné s Novou Vsí z I. A třídy.

Strakonice si po výhře v Dobříši poradili se západočeským Nepomukem, který startuje v krajském přeboru. Junior v prvním poločase soupeře přehrával a vyjádřil to čtyřmi góly. V 17. minutě Krejčí, ve 28. minutě Bublík, ve 32. minutě po rohovém kopu Bílý a ve 39 minutě uzavřel poločasové skóre po nádherném pasu Krejčího Jandera na 4:0. Druhý poločas už se odehrávala vyrovnaná partie a góly padaly na obou stranách. Hosté snížili, ale v 68. minutě pronikl do vápna Smola a zavěsil do horního růžku. Po deseti minutách hosté opět korigovali, ale v poslední minutě uzavřel Krejčí na konečných 6:2.

Přehled přátelských zápasů


SK Dynamo ČB B – FC SILON Táborsko komb. 2:1 (1:0)
Góly domácích: Hák, Pech. UMT Složiště. Hráno v pátek.

FK Junior Strakonice – FK Nepomuk 6:2 (4:0)
Góly: Krejčí 2, Bublík, Bílý, Jandera, Smola. UMT Strakonice. Foto zde.

FC Písek – Sokol Lom 7:0 (3:0)
Góly: 24. (pen.), 36., 56., 86. a 88. Kalousek, 5. Koreš, 78. Štěch. UMT Písek. Více zde.

FK Robstav Přeštice – SK Otava Katovice 6:0 (3:0)
UMT Přeštice.

TJ Osek – TJ Nová Ves 4:0 (1:0)
Góly: Zelenka, David Říský, Hoch, Carda. UMT Blatná. Foto zde.

FC SILON Táborsko - FK VIAGEM Příbram 2:0 (1:0)
Góly: 10. Kateřiňák, 47. Kronus. UMT Soukeník. Více zde.

FC ZVVZ Milevsko – SK Tochovice 2:1 (2:0)
Góly domácích: Kortan, Martin Hejl. UMT Milevsko.

FK Spartak Soběslav – Spartak Trhové Sviny 5:1 (2:0)
Góly: F. Vaněk 2, D. Vaněk, Mazouch, Podhradský - Kolář. UMT Třeboň.

Slovan Kamenice n. Lipou – FK Jindřichův Hradec 4:8 (2:3)
Góly: Votava 3, Toman, Janák, Völfel, Jaroš, Mischnik. UMT Kamenice.

Jiskra Třeboň – FK Čáslav 1:3 (1:1)
Góly domácích: Tůma. UMT Třeboň.

FK Slavoj Č. Krumlov – TJ Hluboká n. Vlt. 1:3 (1:1)
Góly: Kolář - Pecka, Křiváček, Funda. UMT Složiště. Foto zde.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama