Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Divizní lídr utržil v Písku pořádný debakl. Kalousek skóroval pětkrát

 
neděle, 5. února 2023, 12:08

Písek – Po velmi dobrém výkonu si Nouskovi svěřenci připsali přesvědčivé a vysoké vítězství. V předchozích zápasech se trápili v koncovce, ve dvou duelech v tomto týdnu nastříleli dohromady jedenáct gólů. Divizní Sokol Lom deklasovali 7:0 a vrátili mu rok starou porážku ve stejném poměru.

Úvodní třicetiminutovka žádné kanonádě nenasvědčovala. Lom sice inkasoval již v 5. minutě zásluhou Koreše, ale v poli se odehrávala vyrovnaná partie. Brankář Satrapa dokonce musel zasahovat při velké šanci Škrlety.

Ve 24. minutě však Lom inkasoval podruhé z pokutového kopu za faul, který Kalousek bezpečně proměnil. Ve 38. minutě vyslal Voráček milimetrovou kolmici na Kalouska a ten sám proti Pěchouškovi nezaváhal.

Trenér Nousek o přestávce vyslal do boje čerstvé síly. Ale v nástupu do druhé půle mohl snížit z trestného kopu expísecký Grobár, ale střídající Lukeš vytáhl parádní zákrok a přesnou střelu k tyči vytěsnil na roh.

Po deseti minutách na druhé straně završil Kalousek ranou z vápna hattrick a zbytek zápasu se odehrával v písecké režii. Lomu evidentně docházely síly, měl jen jednoho náhradníka, čehož Písečtí náležitě využili a samotný závěr proměnili v exhibici.

Otevřenou obranou procházel hladce především střídající Štěch, který po Píchově centru završil svou premiérovou trefou půltucet a v posledních minutách dvakrát asistoval neúnavnému Kalouskovi, který se blýskl v sobotním utkání pěti zásahy.

Lom navíc kvůli marodce v týmu přijel do Písku jen s jedním hráčem na střídání. „Naštěstí se nejedná o žádná vážná zranění. Jde hlavně o třísla, natažené lýtkové svaly a podobně. Věřím, že ti kluci budou brzy v pořádku,“ popsal trenér Lukáš Zeman zdravotní stav mužstva.

Písek tak navázal na úterní vystoupení s ligovým dorostem Plzně. „S předvedeným výkonem jsem spokojený. Ani já jsem nečekal tak vysoký rozdíl ve skóre na to, s jakým jsme hráli soupeřem. Kluci za tím šli a sklidili odměnu za práci v tréninku. Výsledek je pro hosty možná krutý, ale zápasy se většinou lámou po 70. minutě.  Kdo má víc sil, vyhrává. Naši hráči vydrželi až do konce, který jasně ovládli. Samozřejmě se na tom projevilo i to, že soupeř měl minimum hráčů na střídání,“ hodnotil sobotní duel kouč Milan Nousek mladší.

Z vysoké porážky si kouč Zeman nedělal těžkou hlavu. Šlo především o přípravu. „Neřešili jsme, že hrajeme se silným soupeřem. Chtěli jsme hrát vysoký presink a na polovině soupeře získávat míče i s vědomím, že Písek je kvalitní mužstvo a můžeme dostat hodně gólů. To se nakonec stalo, přesto naše taktika s vysokým napadáním byla v úvodu úspěšná a Písek jsme v první půlhodině téměř k ničemu nepustili. Výsledku velkou váhu nepřikládám, chtěli jsme si hlavně vyzkoušet, jak nám bude vysoký presink fungovat,“ rekapituloval druhý přípravný zápas Lomu Zeman.

FC Písek – Sokol Lom 7:0 (3:0)

Góly: 24. (pen.), 36., 56., 86. a 88. Kalousek, 5. Koreš, 78. Štech.

Písek: Satrapa – Malý, Němeček, Kašpar, Vokurka – Martin Kynkor, Sajtl – Kalousek, Koreš, Voráček – Bicenc. Střídali Lukeš, Novák, Pícha, Vonášek, Štěch, Hendrych.

Lom: Pecháček – Škarda, Mácha, Grobár, Vysušil – Kubovský, Skopec, Pfeifer, Novák – Musiol, Škrleta. Střídal Madar.

Napsal(a) Michal Havelka, Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama