Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Už i v jihočeské metropoli se válí Golden Tour. Ligu firem hrají exligisté Otepka s Váchou

 
úterý, 31. ledna 2023, 20:03

V sobotu 28. ledna se poprvé na Českobudějovicku odehrála fotbalová liga firem, která více jak čtvrtstoletí svého působení v České republice nese název Golden Tour liga firem.

První kolo se neobešlo bez drobných organizačních komplikací. Původně se turnajová klání měla hrát v nafukovací hale Dynama ČB na Složišti, která ale bohužel koncem loňského roku nevydržela nápor sněhu a spadla. Proto organizátoři museli hledat náhradní scénář a tak se nakonec hrálo na venkovních dvou hřištích na roudenském DOPRASTAV stadionu. Nutno podotknout, že k vidění byla řada velice zajímavých a napínavých zápasů.   

Do prvního ročníku se na jihu Čech přihlásilo celkem 8 týmů, z nichž se první tři se zúčastní 3. prosince 2023 finálového Eura v Polském městě Bielsko Biala.

O sobotním turnajovém dni a samotném projektu nám více řekl jednatel společnosti I.S.C. Sports Karel Bláha.   

Co si vlastně představit pod názvem Golden Tour? Jde o obdobu klasické fotbalové ligy, jak ji známe z televize?
Některé aspekty nás určitě spojují, ale mnoho nás jich také odlišuje. Především, Golden Tour se, na rozdíl od fotbalové ligy, hraje pouze přes zimní sezónu, vždy od ledna do března. Blížíme se spíše futsalu, ale s pravidly upravenými pro větší atraktivitu zápasů.

Co vás tedy spojuje s velkým fotbalem?
Především hráči. V Golden Tour nastupují často hráči nižších soutěží velkého fotbalu, ale objevují se i jména bývalých reprezentantů jako Vladimír Šmicer, Jiří Novotný, Rudolf Otepka nebo Karel Vácha. Většinu účastníků, ale tvoří ryzí amatéři.

Golden Tour se letos rozrostlo o další město, můžete nám k tomu říci více?
Golden Tour hrajeme již 26. let. Začínali jsme v Praze, později se přidala další města Brno, Plzeň, Ostrava a Bratislava. Minulý rok jsme otevřeli další město v polském Bielsko-Biała. Letos jsme díky velké podpoře Jihočeského kraje mohli zahájit Golden Tour i v Českých Budějovicích. Díky patří i Liborovi Šolcovi, který zde ligu jako hlavní organizátor spravuje. Při prvním ročníku nastoupilo hned 8 firem a ačkoliv jsme první kolo museli odehrát venku, z důvodu spadlé haly, přesto si hru všichni užili a těší se tak na druhé kolo, které je plánováno na 25. února.


Výsledkový servis prvního kola Golden Tour v Českých Budějovicích naleznete zde.

Napsal(a) Redakce | Foto Golden Tour