Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Příprava: Půlmistr kraje utržil bůra, béčko Dynama remizovalo v Bratislavě

 
neděle, 29. ledna 2023, 20:10

Jihočeský kraj – Seriál přátelských zápasů zimní přípravy nabídl poslední lednový víkend bohatý program. V okresním derby porazily Katovice rivala Osek 2:1, náboj nechyběl ani zápasu posledního vítěze krajského přeboru s podzimním půlmistrem, Č. Krumlova s J. Hradcem, v němž se góly nešetřilo. Na oba duely zavítali fotoreportéři Jihočeského fotbalu.

Béčko Táborska se mohlo spoléhat na střelecké umění útočníka Davida Neužila, který v pátečním střetnutí na Soukeníku odstřelil táborský Meteor hattrickem. Rudolfov po vyrovnané první půli nestačil Rakušanům z Gmündu.

Poprvé si zahrála také Hluboká, která vyrazila na umělku do Humpolce a za mrazu a sněžení prohrála 2:5. „Zápas měl solidní úroveň. První poločas jsme měli více ze hry, avšak góly dával soupeř. Přesto jsme ale dokázali ještě do půle vyrovnat. Po změně stran už se na nás projevila únava z náročného tréninkového týdne a taky fakt, že jsme měli jenom jednoho hráče na střídání,“ hodnotil pro Jihočeský fotbal trenér Radim Kokeš.

Strakonický Junior vyhrál v Dobříši první poločas, ale náskok po obrátce promrhal. „Závěr utkání patřil nám, když v 80. minutě po centru Chalupy srovnal skóre přesnou hlavičkou Krejčí 2:2 a o pět minut později po průnikovce Krejčího na Mášku, který přesně zakončil a otočil skóre na 2:3. Ještě v nastaveném čase domácí faulovali ve vápně Chalupu, ale Krejčího penaltu brankář domácích vykryl,“ popsal rozhodující minuty vedoucí Junioru Jiří Cibulka.

Divizní šampion podzimu Sokol Lom si napoprvé pozval na sezimovoústeckou umělku Starou Říši, účastníka divize D z Vysočiny. Jediný gól vsítil kanonýr Zbyněk Musiol. „Výsledek pro nás nebyl až tak důležitý. Po hráčích jsem chtěl, aby byli celý zápas aktivní a při každé ztrátě míče hned presovali soupeře a získávali míče nazpět,“ uvedl spokojený kouč Lomu Lukáš Zeman.

Třetiligový Písek nasadil na dorost Baníku Ostrava U19 omlazenou sestavu. Dvougólový náskok z prvního dějství už nedohnal, snížil střídajícím Malým sedm minut po pauze, a podruhé během tří dnů prohrál výsledkem 1:2. Ve čtvrtek podlehl béčku Plzně (viz. video). „Opět jsme doplatili na individuální chyby, jakých bychom se dopouštět neměli,“ řekl Milan Nousek, který vyslal do druhé půle šest čerstvých hráčů a na hrot se posunul Štěch.

Béčko Dynama cestovalo za mezinárodním zápasem až na Slovensko. V Bratislavě remizovalo s juniorkou Slovanu 1:1 a už do přestávky padly oba góly. Za černobílé se trefil Tadeáš Bečvář. Po náročném soustředění v Soběšicích si Katovice zahrály na umělce ve Strakonicích s Osekem a po boji zvrátily stav proměněnou penaltou Uhera a trefou navrátilce Repy.

Vítěz první poloviny krajského přeboru z J. Hradce vyrazil za prvním utkáním zimy na Složiště, kde byl jeho protivníkem divizní Č. Krumlov. Než se Hradečtí rozkoukali, prohrávali o tři góly. Po přestávce třikrát snižovali, ale slavojáci si vedení upevnili dalšími zásahy. „Na nás byla znát nerozehranost a Krumlov byl v první půli lepší především v osobních soubojích. Zápas ukázal, na čem musíme zapracovat,“ sdělil po nedělním střetnutí kormidelník poražených Roman Lukáč.

Výsledky přátelských zápasů


FC Silon Táborsko B – FK Meteor Tábor 3:1 (1:1)
Góly: Neužil 3 – Fiala.

SK Rudolfov – SC Gmünd 2:7 (2:3)
Góly: Tlamsa, Pouzar (pen.).

AFC Humpolec – TJ Hluboká n. Vlt. 5:2 (2:2)
Góly: Křiváček 2.

FC Písek – FC Baník Ostrava U19 1:2 (0:2)
Góly: 52. Malý - 10. vlastní (Mich. Kynkor), 40. Frolek.

MFK Dobříš – FK Junior Strakonice 2:3 (0:1)
Góly Junioru: Jandera, Krejčí (a nedal pen.), Máška.

ŠK Slovan Bratislava jun. – SK Dynamo ČB B 1:1 (1:1)
Gól: Bečvář.

SK Otava Katovice – TJ Osek 2:1 (0:0)
Góly: Uher (pen.), Repa - Jakub Říský.

FC Silon Táborsko – SK Slavia Praha B 4:2 (2:1)
Góly domácích: 4. Musa, 27. Kvešič, 53. Dordič, 85. Kosek.

Sokol Lom – FSC Stará Říše 1:0 (0:0)
Gól: Musiol.

FK Slavoj Č. Krumlov – FK Jindřichův Hradec 1910 5:3 (3:0)
Góly: Parakhnenko, Vaněk 2, Kordík - Votava 2, Mischnik.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Ján Honza, Jan Škrle
 


 

Reklamní sdělení

Reklama