Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Samuel Pikolon patří mezi dorosteneckou elitu. Na Písek rád vzpomínám, říká snajpr Slavie

 
úterý, 17. ledna 2023, 11:35

Jihočeský kraj – Na Galavačeru Našeho fotbalu v Trutnově se v minulém týdnu vyhlašovali nejlepší hráči a trenéři v kategoriích mládežnického, ženského i neprofesionálního fotbalu za kalendářní rok 2022. Významného ocenění se dočkal Jihočech a aktuálně útočník mladšího dorostu SK Slavia Praha Samuel Pikolon (16). Rodák z Volyně strávil žákovský věk v FC Písek, kde si jej vyhlédli sešívaní. A pověst kanonýra potvrzuje i ve slávistických řadách. Po podzimu první ligy mladšího dorostu U17 nastřílel úctyhodných 21 gólů. Na konci podzimu nakoukl do staršího dorostu a skóroval v derby se Spartou.

V kategorii mladšího dorostence jste se na galavečeru umístil na druhém místě, co na to říkáte?
Určitě jsem rád, že jsem na galavečeru mohl být. Moc si toho vážím a je to pro mě velká motivace. Doufám, že je to jen začátek mojí cesty. Vždycky chci vyhrávat, takže mě mrzí, že jsem nevyhrál i teď, ale budu na sobě pracovat, abych byl nejlepší.

Je to pro vás odměna za práci, kterou odvádíte na hřišti?
Myslím si, že se mi začíná vracet to, co pro to dělám. Ale určitě to není jen o té práci na hřišti, platí to i pro práci mimo hřiště.

Je někdo, komu byste chtěl poděkovat?
Určitě, chtěl bych poděkovat realizačnímu týmu, spoluhráčům, dále také týmům, ve kterých jsem působil, ale i kamarádům a hlavně rodině, bez které bych nic nedokázal.

V loňském roce jste odehrál pár zápasů za mládežnickou reprezentaci, jak si toho vážíte?
Hrát v reprezentaci je pro mě velká věc a jsem za to moc rád. Dává mi to možnost porovnat se s nejlepšími hráči mé kategorie a sbírat mnoho cenných zkušeností z velkých zápasů.

S fotbalem jste začínal ve Slavoji Volyně, sledujete výsledky volyňského týmu?
Výsledky samozřejmě sleduji. Když mohu, přijdu i na zápas. Je to možnost popovídat si s kamarády a kouknout se na fotbal.

Kdo vás k fotbalu přivedl?
Celá naše rodina byla fotbalová, takže všichni chtěli, abych hrál fotbal. Ale největší vliv na mě měli brácha s taťkou, kteří se fotbalu ve Volyni věnovali.

Z Volyně vaše kroky vedly do Písku, jak vzpomínáte na tamní působení? Jste s někým stále v kontaktu?
Když jsem přicházel do Písku, byl to pro mě velký krok. V tu chvíli jsem si řekl, že bych fotbal chtěl hrát profesionálně. V Písku to bylo krásné a dalo mi to hodně věcí a udělal jsem tam obrovský posun. Trenéři se tam o mě skvěle starali a za to bych jim chtěl poděkovat. Takže na to vzpomínám jenom pozitivně a v dobrém. Kamarády v Písku mám, ale nevídám se téměř s nikým, jelikož mám málo času a Písek od Volyně je celkem daleko.

Jak zvládáte dohromady s fotbalem studium?
Studium se nějak snažím zvládat. Studuji v Praze sportovní management. Je to docela těžké, ale to je pro každého fotbalistu, takže to musím zvládnout.

Jak jste na tom ve Slavii se zimní přípravou?
Zimní příprava je velmi náročná, ale to k tomu patří. Začali jsme 2. ledna odjezdem na kondiční soustředění do hor a od 10. ledna máme herní soustředění.

Jaké si dáváte fotbalové cíle do budoucnosti? Jaký je váš největší sen?
Mezi mé největší cíle patří určitě dostat se co nejdříve do A – týmu Slavie a mým největším snem je zahrát si v Premier League.

Napsal(a) Václav Kucul | Foto slavia.cz