Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hluboká sáhla do vlastních zdrojů, tým převzal dosavadní asistent Kokeš

 
pátek, 13. ledna 2023, 16:58

Hluboká nad Vltavou – Fotbalisty z hlubockého podzámčí povede od startu zimní přípravy Radim Kokeš. Dosavadní asistent odvolaného Ladislava Táborského byl jmenován hlavním koučem.

Pouze ve dvou případech našla Hluboká na podzim svého přemožitele. Stejně jako druhý Olešník získala jednatřicet bodů a přezimuje na čtvrtém místě. Po třech letech strávených v I. A třídě a návratu mezi krajskou elitu jde o slušný výsledek.

Přesto vedení klubu těsně před Vánoci překvapivě rozhodlo, že trenér Ladislav Táborský už nadále mužstvo trénovat nebude. „Tento krok jsme učinili s ohledem na naši budoucnost,“ řekl tehdy manažer Hluboké Karel Vácha s tím, že nového trenéra klub bude hledat až po novém roce.

Zimní přípravu zahájí hlubočtí fotbalisté v úterý 17. ledna a pár dní před jejím začátkem známe jméno nového trenéra. Minimálně do konce jara mužstvo povede osmačtyřicetiletý Radim Kokeš, který na podzim dělal odvolanému kouči Táborskému asistenta a jako náhradník několikrát naskočil i do hry.

Nový trenér se bude chtít zaměřit na útočnou fázi, která podle něj byla na podzim slabinou. „Musíme na ní daleko víc zapracovat, a proto připravujeme změny,“ zmínil při hodnocení podzimu Kokeš.

O Hluboké se před sezónou hovořilo jako o jednom z hlavních favoritů na prvenství a vysoké ambice má tým z podzámčí i na jaře. „Chceme být co nejlepší. Výsledky a hra by měly odpovídat kvalitě kádru,“ potvrdil Karel Vácha ml., že i na jaře se mužstvo bude chtít pohybovat mezi nejlepšími.

Vácha zároveň prozradil i jméno Kokešova asistenta. Je jím Michal Stárek, který asistoval už Františku Ciprovi v době, kdy jako hlavní trenér vedl Hlubokou.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle