Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Béčko Dynama už je v plné přípravě. Musíme být dobře připraveni, říká Žmolík

 
pátek, 13. ledna 2023, 08:53

České Budějovice – Hráči ligové rezervy zahájili přípravu na jaro už 3. ledna. Podzim v ČFL nebyl z jejich strany žádná sláva. Nasbírali pouhých 13 bodů, jako poslední Sokolov, a v odvetách je čekají náročné záchranářské práce.

Žmolíkovi svěřenci využívají k přípravě vlastní zázemí na Složišti, kde mají vše, co ke kvalitnímu tréninku potřebují. Kromě posilovny. Nabírat sílu chodí fotbalisté Dynama v zimních měsících do soukromé posilovny v Metropolu. „V těchto dnech nám navíc přeje i počasí, takže kromě umělky můžeme chodit i na travnaté hřiště,“ chválí si podmínky na začátku nejchladnějšího měsíce v roce trenér dynamáckého béčka Dušan Žmolík.

Třetiligoví mladíci už stihli zvládnout i dva modelové zápasy se svými kolegy z prvoligového áčka. „Těch přípravných zápasů bude hodně. Nejbližší modelové utkání sehrajeme s naší devatenáctkou a od příštího týdne se rozjede kolotoč přípravných zápasů naplno,“ říká Žmolík a loví v paměti: „Mladá Boleslav B, rakouský Sankt Pölten, Sparta B, Slovan Bratislava B.“

Mladíci Dynama nyní trénují každý den, zápasy se pak budou odehrávat o víkendech. „Asi dvě utkání jsou plánovány na středu,“ doplňuje kouč. Nejvíc do těla dostanou mladí hráči Dynama na přelomu ledna a února, kdy vyvrcholí kondiční část přípravy.

Na soustředění se třetiligové Dynamo nechystá, veškerá příprava se bude odbývat na Složišti. „Jednak zde máme kvalitní zázemí, v týmu je navíc spousta studentů, kteří mají ve škole co dohánět a nebylo by pro ně komfortní někam odjíždět mimo město,“ vysvětluje trenér Žmolík. Šanci ukázat se dostanou v přípravných zápasech někteří talentovaní dorostenci, jinak se kádr nemění.

První soutěžní utkání čeká na Dynamo 4. března v Písku. Na podzim rezerva Dynama Píseckým na Složišti podlehla v derby 0:2 a soupeři má tedy co vracet. „Každému máme co vracet, nejenom Písku. Proto musíme být dobře připraveni,“ pousměje se Dušan Žmolík.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama