Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Brankář Adam Zadražil: Hostování v Plzni je pro mě obrovský posun

 
pondělí, 9. ledna 2023, 17:20

Táborsko – Gólman FC Silon Táborsko Adam Zadražil (22 let) bude minimálně na jaře oblékat dres Viktorie Plzeň, kde bude hostovat. Smlouva počítá s opcí, pokud se Adam na západě Čech uplatní.

Jak se v Plzni zatím cítíte, co říkáte na přípravný zápas s Petřínem (3:1), kdy jste stál v brance?
„Stále si ještě zvykám na nové prostředí, kabinu, celkově jinou úroveň fotbalu, ale cítím se v Plzni fajn a těším se na další nové věci, které přijdou. Utkání s Petřínem byl první zápas přípravy a já jsem rád, že jsem dostal prostor. Myslím si, že se mi i zápas v rámci možností povedl a s výkonem jsem byl spokojený.“

Co pro vás hostování v Plzni znamená?
„Hostování s opcí pro mě znamená hodně, řekl bych dokonce životní šanci ukázat, že na to mám chytat na takové úrovni a pokud by opce nebyla uplatněna tak to budu brát jako obrovskou zkušenost do dalších let.

Jak velký je to posun ve vaší kariéře? 
„Posun je to pro mě osobně obrovský ve všech směrech, vážím si té šance a budu se ji snažit zhostit, jak nejlépe to půjde. Je to zároveň moje první změna působiště na profesionální úrovni ve fotbale a hned do týmu současného lídra tabulky první ligy, takže ten pocit je úžasný.“

 

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Jan Škrle