Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Prachatice už mají nového trenéra. Hluboká finišuje v jednáních

 
sobota, 7. ledna 2023, 10:54

Prachatice/Hluboká nad Vltavou – Po podzimu poslední celek krajského přeboru už získal náhradu na trenérskou lavičku. Do jarních bojů povede Prachatice Pavel Bajčík, který v minulosti v Tatranu hrál a trénoval. Jméno nového kormidelníka staronováčka Hluboké nad Vltavou bychom se měli dozvědět v příštím týdnu.

Start zimní přípravy se nezadržitelně blíží. Většina účastníků krajského přeboru začne trénovat zhruba v polovině ledna.

U některých týmů po podzimní části skončili trenéři a činovníci klubů měli za  úkol přivést náhradu. Už před koncem minulého roku bylo známo, že celek Oseku po záskoku Karla Hocha povede nově Luboš Vašica. Po pěti letech bude mít Jankov nového komirdelníka. Odcházejícího Petra Kadlece střídá Otakar Matouš, který se zatím domluvil na působení v jarní části. Otazník dosud visel u střídaček Prachatic a Hluboké.

Trenérská tajenka už je na Šumavě rozluštěna. Nástupcem Josefa Raušera v Tatranu Prachatice je odchovanec klubu Pavel Bajčík (47), který se vrátil z angažmá v Rakousku. A přichází do dobře známého prostředí, v dresu Tatranu nastupoval v době, kdy se pod Libínem hrála Česká fotbalová liga. Později působil na zahraničích štacích v Německu a Rakousku.

Není to tak dlouho, co Bajčík Tatran trénoval společně s Pavlem Babkou. To už se v Prachaticích hrál krajský přebor. „Bylo to zhruba před sedmi lety ještě předtím, než do soutěží zasáhl covid,“ listuje v paměti šéf prachatického fotbalu Petr Kouba. „Domluvili jsme se na dobu neurčitou. Mužstvo bude trénovat minimálně do konce sezony a pak se uvidí,“ uvedl Kouba k opětovnému angažování Bajčíka.

Rozhovor s Pavlem Bajčíkem přineseme v příštích dnech.

Stále se čeká na jméno posledního trenéra. Zatím není úplně jasné, s kým zahájí zimní přípravu tým Hluboké. Trenéra čtvrtého týmu tabulky Ladislava Táborského vedení odvolalo těsně před vánočními svátky. „Nyní dolaďujeme poslední detaily a jméno nového trenéra sdělíme ve druhé polovině příštího týdne,“ uvedl manažer hlubockého klubu Karel Vácha ml.

Začátek přípravy naplánovali v podzámčí na 17. leden 2023.  

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Klein