Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko získalo zkušeného Kateřiňáka, Babacar podepsal Slavii

 
pátek, 6. ledna 2023, 22:14

Tábor – Přání trenéra FC Silon Táborsko Romana Nádvorníka mít v týmu více kreativních hráčů směrem do ofenzivy se plní. K Jordánu přestoupil z FC Hradec Králové odchovanec východočeské kopané (Kopidlno, RMSK Cidlina - nyní Nový Bydžov), 27letý záložník Jiří Kateřiňák.

Středopolař, který má zkušenosti z 22 prvoligových utkání (1 gól, šest asistencí) na podzim 2022 hostoval v druholigovém Třinci, kde byl pilířem sestavy. Za Slezany nastoupil v patnácti utkáních. V nich zaznamenal jednu vstřelenou branku a přidal šest žlutých karet.

Jiří Kateřiňák strávil značnou část kariéry v FK Mladá Boleslav, také na hostováních v Ústí nad Labem či Třinci. Od ledna 2019 byl hráčem Hradce Králové, v lednu 2023 zamířil na přestup do Tábora.

K novému angažmá Jiří Kateřiňák řekl: "Do Tábora jsem se vydal kvůli zájmu ze strany klubu a trenéra Nádvorníka, za což jsem velmi rád, protože zájem trenéra je vždy ten nejdůležitější. Nebylo to úplně jednoduché, ale jsem rád, že vše zdárně dopadlo."

Babacar je ve Slavii

Dvaadvacetiletý senegalský útočník přichází do Slavie z Táborska, kde v létě uspěl na testech. Během podzimní části nasázel ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE pět branek. Celkem třikrát se prosadil proti slávistickému B-týmu, nejprve jednou trefou zařídil domácí remízu 1:1 a na Xaverově dvěma góly vystřelil remízu 2:2.

184 centimetrů vysoký útočník přišel do Táborska přímo z Afriky. Zdobí ho rychlost a přímočarost, může nastupovat na obou křídlech, pod hrotem nebo přímo v útoku. Ve druhé lize nastoupil na podzim do šestnácti utkání, jen v jediném utkání naskočil z lavičky, jinak vždy nechyběl v základní sestavě.

„Jsem strašně spokojený, že jsem ve Slavii, že jsem v tak velkém klubu mohl podepsat smlouvu. Splnil se mi sen,“ uvedl po příchodu k sešívaným Babacara Sy. V Edenu podepsal smlouvu do 30. června 2026.

Napsal(a) Luboš Dvořák, redakce | Foto Jan Škrle, slavia.cz/Petr Končal