Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov už vyřešil trenérskou otázku. Tým povede Otakar Matouš

 
čtvrtek, 22. prosince 2022, 21:54

Jankov – Dva dny před Štědrým dnem představil SK Jankov nového trenéra. Petra Kadlece střídá po pětiletém působení 49letý Otakar Matouš. S vedením klubu se prozatím dohodl na jarní část sezony.

Otakar Matouš dlouho působil v Třeboni v roli asistenta trenéra, necelé čtyři roky pak strávil jako hlavní kouč na Rudolfově (více zde). Naposledy vedl Suchdol v I. B třídě, kde na startu letošní sezony předčasně skončil.

Po zbytek podzimu Matouš trenérsky odpočíval, s o to větší chutí jde do nové štace. „S vedením Jankova jsem se domluvil na půl roku, tedy na jarní část sezóny. Těším se, jinak bych tam nešel. S mužstvem se poprvé sejdu v lednu, až začneme trénovat. Chci pomoci Jankovu k záchraně,“ říká Kadlecův nástupce.

O soutěži má dokonalý přehled. Má ji pod drobnohledem. „Vím, do čeho jdu, protože sleduji všechny manšafty krajského přeboru,“ sdělil Jihočeskému fotbalu bývalý záložník Třeboně, s níž zažil památnou jízdu z krajského přeboru až do třetí ligy.

Jankovští půjdou do jara ze třinácté pozice a po nepovedeném podzimu mají co napravovat. „Problém Jankova je v tom, že v létě odešlo šest lidí a kádr se nepodařilo adekvátně posílit. Vedení klubu usilovně pracuje na tom, aby nějaké posily přivedlo,“ poznamenal Matouš, že nebude jedinou novou tváří v SK Jankov.

O novém kouči usilovně jedná i v přeboru poslední Tatran Prachatice. „Trenér Raušer u nás skončil po vzájemné dohodě. Ohledně jeho nástupce máme něco rozjednaného, ale v tuto chvíli by nebylo vhodné, abych prozrazoval, o koho jde. Mezi svátky se sejdeme, všechno si ujasníme a teprve potom budu konkrétní,“ uvedl předseda Prachatic Petr Kouba, že by mělo být jasno do konce roku.

Napsal(a) Michal Havelka, Michal Průcha | Foto Jan Škrle, Miloslav Kusbach