Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na jaře budeme muset přidat, pokud chceme hrát na špici, ví Miroslav Strnad

 
středa, 21. prosince 2022, 19:27

Milevsko - Vzduchotechnici chtěli na podzim prohánět největší favority. Hned v prvním kole však nečekaně padli na půdě nováčka ze Semic. Potom se výkony a výsledky Milevska stabilizovaly a nakonec přezimují na sedmém místě. Svou sílu prokázali hlavně v domácím prostředí, odkud si nikdo tři body na podzim neodvezl. O první polovině sezóny jsme pohovořili s kormidelníkem FC ZVVZ Miroslavem Strnadem.

S jakými plány jste šli do letošního podzimu?
Do podzimní části jsme šli s tím, že se chceme pohybovat na těch nejvyšších příčkách tabulky.

Po patnácti kolech se nacházíte na sedmém místě. Jak jste spokojeni s tímto umístěním?
Našim ambicím jsme se vzdálili minimálně o šest bodů. Umístnění odpovídá výkonům na hřišti.

Překvapilo vás něco na dosavadním průběhu soutěže?
Je to jako každý rok. Někdo překvapí pozitivně a někdo jiný negativně. Překvapujeme mě Týn a v dolní části tabulky Prachatice a Osek.

Co se vás během podzimní části nejvíc potěšilo?
Potěšil mě divácký zájem. Myslím, že se diváci i na domácích zápasech bavili fotbalem.

Je něco, co se vám naopak nelíbí?
Mrzela mě určitá účast a přístup některých kluků k tréninkům a zápasům. Samozřejmě je potřeba si vše vyhodnotit a dle toho přistoupit k jarní části. Máme opravdu hodně mladé mužstvo a vše se musí řešit individuálně.

Jaký zápas označíte za nejpovedenější a naopak za nejhorší?
Myslím, že doma jsme předvedli více povedených výkonů. Ale krásný fotbal byl s Olešníkem. Mrzí mě jednoznačně podcenění prvního zápasu v Semicích.

Mohl byste vyjmenovat opory mužstva?
Jak jsem říkal, máme opět mladé mužstvo. Ale právě to je náš cíl pracovat s našimi odchovanci. Máme dorostence a další kluci se nám po získání zkušeností vracejí zpět do oddílu. Za to musím pochválit naše nové vedení, že jsme našli opět stejnou cestu a navázali na práci minulého vedení klubu. Každopádně máme nejlepšího střelce v soutěži Dana Petříka. V brance je oporou Pavel Dvořák.

Na čem musíte přes zimu zapracovat, co vás trápilo?
Je to určitý přístup jednotlivců, což je v této soutěži asi normální. Ale vyhodnotili jsme si a vyhodnotíme, že musíme více přidat, pokud chceme hrát ve špičce soutěže.

Dojde během zimní pauzy k nějakým změnám?
K nějakým změnám dojde. 

Kdy odstartujete zimní přípravu a jak bude probíhat?
Začínáme 13. ledna. Chceme trénovat třikrát týdně. Vše bude o přístupu jednotlivců. Zimní příprava bude letos probíhat v domácím prostředí.

A s jakým cílem půjdete do jarních odvet?
Bude to pro nás nesmírně náročné, protože hodně zápasů odehrajeme venku. Každopádně chceme hrát v horní části tabulky.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle