Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nový trenér Luboš Vašica má Osek udržet a stabilizovat mužstvo

 
pondělí, 19. prosince 2022, 20:34

Osek – Zástupce fotbalového Strakonicka v krajském přeboru bude mít v právě probíhající sezoně již třetího trenéra. Po Josefu Mrázovi a Karlu Hochovi převezme trenérské žezlo 57letý Luboš Vašica, který je známý z úspěšného působení u divizních mužstev na západě Čech. TJ Osek má v odvetné části dovést k záchraně v jihočeském přeboru.

Prozraďte nám, kde všude jste předtím trénoval?
To by bylo na hodně dlouho, řeknu ty poslední štace. Sušice, Horažďovice, Klatovy, Doubravka Plzeň, Přeštice a Mýto u Rokycan.

Jak dlouho se věnujete trénování?
Hned, co jsem skončil fotbalovou kariéru, jsem přešel na trenérské řemeslo. Trénování se věnuji už kolem osmnácti let.

Působil jste na podzim někde nebo jste si dal přestávku?
Po působení v Mýtě jsem si dal přestávku, protože už jsem byl unavený. Přes šest let jsem jezdil strašné dálky, na Senco Doubravku, do Přeštic, do Rokycan. Únava už byla znát, a tak jsem si řekl, že do konce roku úplně vypustím, abych zas dobil baterky.

Kterou trenérskou štaci považujete za nejpovedenější?
Povedené byly Přeštice, které hrály o sestup, a po mém příchodu se úplně změnil kádr a skončili jsme čtvrtí. Vynikající štace byla teď ta poslední v Mýtě. V obci, která má 1500 obyvatel, jsme hráli tři roky divizi. To byla asi ta nejlepší angažmá. Krásně bylo v Klatovech, kde jsme postoupili. Každá ta štace měla něco do sebe.

Co jste si zatím stačil zjistit o Oseku? Podzimní část nebyla příliš povedená.
Samozřejmě, že už jsem si něco začal zjišťovat. Zarážející je množství gólů, které mužstvo obdrželo. Loni hráli o postup a teď jsou najednou na předposledním místě. Vedení Oseku mi na rovinu řeklo, že situace není dobrá a potřebují změnu. Řekl jsem si, že by to mohlo být zajímavé a zkusím do toho jít.

Jaký jste od vedení dostal úkol?
(směje se) Úkol…, stabilizovat kádr a udržet kraj, prozatím.

Jako jediný kouč budete dojíždět z jiného kraje, jaké to pro vás bude?
Pro mě to je dvacet kilometrů, já shodou okolností bydlím v Horažďovicích. Sice je to mé první angažmá v jižních Čechách, protože ať už jako hráč nebo trenér jsem působil v plzeňském kraji. Člověk tu měl spoustu kamarádů, známých a spoustu kontaktů. Ovšem jsem usoudil, že je na čase udělat nějakou změnu, takže jsem přivítal angažmá na jihu Čech.

Už jste měl možnost se s některými kluky seznámit?
Ještě ne, ale znám ze Svéradic kluky Říských. Shodou okolností jsem se na Oseku byl dvakrát podívat, nejprve když hráli se Strakonicemi, pak když hráli přátelák s Katovicemi. Některé hráče jsem tedy viděl, ale zima bude dost dlouhá na to, abychom se s hráči seznámili. Uvidíme, jak hráči na můj příchod budou reagovat. Jsem hodně náročný trenér, neodpouštím tak jednoduše věci, které se mi nelíbí a které mi hráči neplní. Přeci jen jsem zvyklý z vyšších soutěží, že to funguje trochu jinak. Uvidíme, jak se k tomu hráči postaví a jak nám to všechno sedne.

Jak bude zimní příprava v Oseku pod vaším vedením probíhat?
Zimní přípravu začneme 13. ledna, budeme trénovat dvakrát v týdnu a jednou o víkendu, spousta hráčů dojíždí. Od února začneme hrát přípravné zápasy a uvidíme, jak se nám kádr povede rozšířit a jak hráči budou ochotní si přidávat tréninkové dávky. Chtěli bychom za pochodu pak tréninkové cykly upravit.

Napsal(a) Václav Kucul, Michal Průcha | Foto Jan Škrle